UMIN試験ID | UMIN000052580 |
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受付番号 | R000060001 |
科学的試験名 | 機能性成分を含む清涼飲料水の体内動態確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/10/23 |
最終更新日 | 2024/05/09 05:42:29 |
日本語
機能性成分を含む清涼飲料水の体内動態確認試験
英語
Pharmacokinetics study of drinks containing functional ingredient.
日本語
機能性成分を含む清涼飲料水の体内動態確認試験
英語
Pharmacokinetics study of drinks containing functional ingredient.
日本語
機能性成分を含む清涼飲料水の体内動態確認試験
英語
Pharmacokinetics study of drinks containing functional ingredient.
日本語
機能性成分を含む清涼飲料水の体内動態確認試験
英語
Pharmacokinetics study of drinks containing functional ingredient.
日本/Japan |
日本語
健常成人男性
英語
Healthy male adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
20歳以上65歳未満の男性を対象として、食品成分を摂取させた際の体内動態を確認する。
英語
To evaluate the pharmacokinetics of food ingredient for male subjects ranging in age from 20 to 65 years old.
薬物動態/Pharmacokinetics
日本語
英語
日本語
AUC
英語
AUC
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
集団/Cluster
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品1を単回摂取させる。
英語
Single ingestion of test food.
日本語
試験食品2を1日2回摂取させる。
英語
Twice daily ingestion of test foods.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
(1) 同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の男性
(2) BMIが25 kg/m2以上30 kg/m2未満の者
(3) 来院予定日に指定の施設に入院できる者
(4) 本試験の目的・内容について十分に理解した上で、書面による同意を得た者
英語
(1) Male subjects ranging in age from 20 to 65 at informed consent.
(2) Subjects ranging in BMI from 25 to less than 30 kg/m2.
(3) Subjects who can visit the designated facility on admission days.
(4) Subjects who can make self-judgment and voluntarily gave written informed consent.
日本語
(1) 試験参加同意取得時点で何らかの治療を受けている者
(2) 胃切除、胃腸縫合術、腸管切除などの胃腸管部位に大きな手術歴のある者
(3) 収縮期血圧が90 mmHg未満の者
(4) 試験開始4週間前から試験開始までに成分献血或いは全血として200 mL以上採血を行った者
(5) 試験開始12週間前から試験開始までに全血400 mL以上採血を行った者
(6) 試験開始12ヶ月前の月から試験開始までの採血量に、試験の予定総採血量を加えると1200 mLを超える者
(7) 他の臨床試験に参加中、あるいは参加した臨床試験終了後4週間以内の者
(8) 以下の各号のいずれかに当てはまる者
(ア) 心臓、肝臓、腎臓に疾患を有する者(他の疾病の合併症である場合も含む)
(イ) 循環器系疾患の既往歴のある者
(ウ) 糖尿病を発症している者
(エ) 試験食品および規定食に対してアレルギーを有する者
(9) 薬物及び食物アレルギーを有する者
(10) 高度に貧血のある者
(11) 過去に採血によって気分不良や体調悪化を経験したことのある者
(12) 末梢静脈からの採血が困難な者
(13) アルコール多飲者
(14) 喫煙者または禁煙6ヶ月未満の者
(15) 食生活が極度に不規則な者
(16) 交代制勤務者または深夜勤務者
(17) 試験食品摂取前1週間以内に医薬品を使用した者
(18) 試験に影響を及ぼす可能性のある食品、特定保健用食品、機能性表示食品、健康食品などを常用(毎日摂取)している者
(19) スクリーニング時のHBs抗原、HCV抗体検査結果で陰性でない者
(20) その他、試験責任医師または試験分担医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1)Subjects who are with treatment.
(2)Subjects who are with history of gastrointestinal surgery.
(3) Subjects with a maximal blood pressure of less than 90 mmHg.
(4) Subjects who donated their blood components and/or whole blood (0.2 L) within the past 4 weeks.
(5) Subjects who donated their whole blood (0.4 L) within the past 12 weeks.
(6) Subjects being collected in total of their blood (1.2 L) within the past 12 months and in this research.
(7) Subjects being under other clinical tests, or partook in those within the past four weeks, or will join those after the consent.
(8) Subjects who meet any of the following:
(a) suffering from heart, liver, or kidney disease (including complications of other diseases)
(b) having a history of cardiovascular disease
(c) diabetes
(d) allergic to the test food and required one.
(9) Subjects having drug or food allergy.
(10) Subjects having severe anemia
(11) Subjects who have experience illness or deterioration of physical condition due to blood sampling in the past.
(12) Subjects who have difficulty in having blood drawn from a peripheral blood vein.
(13) Subjects with excessive alcohol intake.
(14) Subjects having a habit of smoking.
(15) Subjects having extremely irregular eating habits.
(16) Shift workers or late night workers.
(17) Patients who have used medicines within one week prior to consumption of the test food
(18) Subjects who have periodically used health-specific / functional / health foods including supplements, which might affect the test.
(19) Subjects who are not negative for HBs antigen, HCV antibody test.
(20) Others who were judged as inappropriate for participation by the principal/sub investigator.
24
日本語
名 | 尚子 |
ミドルネーム | |
姓 | 南 |
英語
名 | Hisako |
ミドルネーム | |
姓 | Minami |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory beverage & Food limited.
日本語
商品開発部
英語
Development & Designed Department
2110067
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa, JAPAN
050-3182-6161
Hisako_Nakamura@suntory.co.jp
日本語
名 | 真梨子 |
ミドルネーム | |
姓 | 佐藤 |
英語
名 | Mariko |
ミドルネーム | |
姓 | Sato |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory beverage & Food limited.
日本語
商品開発部
英語
Development & Designed Department
2110067
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa, JAPAN
05031820954
Mariko_Sato@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
CPCC Company Limited.
日本語
CPCC株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Suntory beverage & Food limited.
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
医療法人社団成守会 成守会クリニック 倫理審査委員会
英語
Seishukai Clinic Institutional Review Board
日本語
東京都台東区松が谷3-18-5
英語
3-18-5 Matsugaya, Taito-ku, Tokyo
03-5827-0930
k-sudo@seishukai.or.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 10 | 月 | 23 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 10 | 月 | 10 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 25 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 29 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 10 | 月 | 23 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000060001
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000060001