UMIN試験ID | UMIN000053012 |
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受付番号 | R000059456 |
科学的試験名 | 認知症リスク因子の腸管吸収に対する機能性表示食品の作用検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/12/06 |
最終更新日 | 2023/12/06 11:10:17 |
日本語
認知症リスク因子の腸管吸収に対する機能性表示食品の作用検討
英語
Evaluation of the effect of the functional foods on intestinal absorption of risk factors for dementia
日本語
認知症リスク因子の腸管吸収に対する機能性表示食品の作用検討
英語
Evaluation of the effect of the functional foods on intestinal absorption of risk factors for dementia
日本語
認知症リスク因子の腸管吸収に対する機能性表示食品の作用検討
英語
Evaluation of the effect of the functional foods on intestinal absorption of risk factors for dementia
日本語
認知症リスク因子の腸管吸収に対する機能性表示食品の作用検討
英語
Evaluation of the effect of the functional foods on intestinal absorption of risk factors for dementia
日本/Japan |
日本語
認知症
英語
dementia
神経内科学/Neurology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
認知症リスク因子である糖分子の、食餌からの吸収に対する機能性表示食品の効果を検証する。
英語
To determine the effects of functional food on the absorption of a sugar molecule from the diet, which has been suggested to be a risk factor for dementia.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血中の希少糖分子濃度を食事前30分、食事後30、60、120、180、240分に測定し、機能性表示食品の摂取有無による違いを調べる。
英語
Blood rare sugar molecule concentrations were measured 30 minutes before and 30, 60, 120, 180, and 240 minutes after a meal to determine the difference between the presence and absence of functional food intake.
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験6日前から市販の機能性表示食品の摂取を控える。また、試験の3日前から当日まで、植物抽出物の摂取を控えるために、飲料制限を行う。
植物抽出物を含む機能性表示食品を、試験開始3日前から、試験日を含めて4日間連続で昼食直前に摂取する。試験当日は、機能性表示食品の摂取に続いて、牛肉ハンバーグ 220 gを昼食時に食する。
英語
Avoid consumption of functional foods for 6 days before the test. In addition, beverage restrictions will be imposed to avoid consumption of plant extracts from 3 days before the day of the study until the day of the study.
The functional food containing the plant extract is consumed immediately before lunch for 4 days, including the test day, starting 3 days before the start of the test. On the test day, following the intake of the functional food, 220 g of hamburger made from 100% ground beef will be consumed during lunch.
日本語
試験6日前から市販の機能性表示食品の摂取を控える。また、試験の3日前から当日まで、植物抽出物の摂取を控えるために、飲料制限を行う。
試験当日は、牛肉ハンバーグ 220 gを昼食時に食する。
英語
Avoid consumption of functional foods for 6 days before the test. In addition, beverage restrictions will be imposed to avoid consumption of plant extracts from 3 days before the day of the study until the day of the study.
On the day of the test, 220 g of hamburger made from 100% ground beef will be consumed during lunch.
日本語
英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.文書同意が得られた20歳以上60歳未満の男女
2.通常1日に3回食事を摂取する者
3.自発的に参加の意思を示すボランティアの方
4.本研究の趣旨を理解できる方
英語
1. Men and women between the ages of 20 and 60 with written consent
2. Persons who normally take three meals a day
3. Volunteers who voluntarily indicate their willingness to participate
4. Persons who are able to understand the purpose of this study
日本語
1.本試験開始時に他の臨床試験に参加している方
2.喫煙者
3.通院、入院、薬物治療をしている方
4.医薬品やサプリメントを常用している者
5.牛肉や鶏肉にアレルギーのある方
6.採血で気分の悪くなったことがある方
7.同意書による同意の得られない方
英語
1. Persons who are participating in other clinical trials at the time of the start of this study
2. Smokers
3. Persons who are in hospital, hospitalized, or on medication
4. Persons who are regular users of medicines or supplements
5. Persons who are allergic to beef or chicken
6. Persons who have ever felt sick when having blood drawn.
7. Persons who are unable to give written consent
30
日本語
名 | 彰 |
ミドルネーム | |
姓 | 南 |
英語
名 | Akira |
ミドルネーム | |
姓 | Minami |
日本語
静岡県立大学薬学部
英語
Faculty of Pharmaceutical Sciences, University of Shizuoka
日本語
生化学分野
英語
Department of Biochemistry
4228526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka City, Shizuoka Prefecture
+81542645726
aminami@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 彰 |
ミドルネーム | |
姓 | 南 |
英語
名 | Akira |
ミドルネーム | |
姓 | Minami |
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静岡県立大学薬学部
英語
Faculty of Pharmaceutical Sciences, University of Shizuoka
日本語
生化学分野
英語
Department of Biochemistry
4228526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka City, Shizuoka Prefecture
+81542645726
aminami@u-shizuoka-ken.ac.jp
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静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
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その他
英語
Kao Corporation
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花王株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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静岡県立大学
英語
University of Shizuoka
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka City, Shizuoka Prefecture
+81542645124
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2023 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
15
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英語
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英語
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参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2023 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 21 | 日 |
2023 | 年 | 11 | 月 | 13 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000059456
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000059456
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |