UMIN試験ID | UMIN000051826 |
---|---|
受付番号 | R000059144 |
科学的試験名 | 食品成分の肌弾力に及ぼす影響の確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/08/21 |
最終更新日 | 2024/02/04 09:58:10 |
日本語
食品成分の肌弾力に及ぼす影響の確認試験(SWE-2023-06-HCRINK)
英語
Study of the effects of food ingredients on skin elasticity (SWE-2023-06- HCRINK)
日本語
食品成分の肌弾力に及ぼす影響の確認試験
英語
Study of the effects of food ingredients on skin elasticity
日本語
食品成分の肌弾力に及ぼす影響の確認試験
英語
Study of the effects of food ingredients on skin elasticity
日本語
食品成分の肌弾力に及ぼす影響の確認試験
英語
Study of the effects of food ingredients on skin elasticity
日本/Japan |
日本語
該当なし
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分による肌弾力の影響を評価する
英語
To evaluate the effects of food ingredients on skin elasticity
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
皮膚粘弾性
英語
Skin viscoelasticity
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品の摂取(12週間)
英語
Intake of the test foods for 12 weeks.
日本語
対照食品の摂取(12週間)
英語
Intake of the control foods for 12 weeks.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
(1) 年齢が30歳以上65歳未満の健常女性
(2) 来所予定日に指定の施設に来所できる者
(3) 本試験の目的、及び内容について十分に理解した上で、書面による同意を得た者
英語
1) Healthy women aged 30 to 64 years.
2) Subjects who can come to the designated premises on the date of the scheduled visit.
3) Subjects who can understand the purpose and content of this study and agree in writing to participate in this study.
日本語
(1) 交替勤務等、生活が不規則な者
(2) 試験に影響を及ぼす可能性のある特定保健用食品・機能性表示食品・健康食品・医薬品などを利用している者
(3) アトピー性皮膚炎、循環器疾患、糖尿病、食物アレルギー疾患など、評価に影響を与える疾病の罹患者
(4) 評価部位に傷や炎症を有する者
(5) 過去1年以内に評価部位に手術を受けた者
(6) 日常的に日焼けをするような活動を行っている者
(7) その他、試験責任医師が試験対象者として不適当と判断した者
英語
1) Subjects who keep irregular hours such as shift work.
2) Use of products affecting the data of this study, such as food for specified health use, food with function claims, and medicine.
3) Presence of previous and present diseases such as atopic dermatitis, cardiovascular diseases, diabetes and food allergy diseases.
4) Subjects with wounds or inflammation at the assessment site.
5) Subjects who have undergone surgery on the assessed site within the past year.
6) Subjects who routinely engage in tanning activities.
7) Investigator's judgment for other reason.
140
日本語
名 | 秀則 |
ミドルネーム | |
姓 | 小畑 |
英語
名 | Hidenori |
ミドルネーム | |
姓 | Obata |
日本語
サントリーウエルネス株式会社
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
生命科学研究所
英語
Institute for Science of Life
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番地1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, Japan.
050-3182-0568
Hidenori_Obata@suntory.co.jp
日本語
名 | 啓甫 |
ミドルネーム | |
姓 | 安本 |
英語
名 | Keisuke |
ミドルネーム | |
姓 | Yasumoto |
日本語
サントリーウエルネス株式会社
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
生命科学研究所
英語
Institute for Science of Life
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番地1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, Japan.
050-3182-0496
Keisuke_Yasumoto@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
サントリーウエルネス株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
サントリーウエルネス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
うえのあさがおクリニック倫理審査委員会
英語
Ueno-Asagao Clinic Ethical Review Committee
日本語
東京都台東区東上野2-7-5 偕楽ビル6階
英語
6F Kairaku Building 2-7-5 Higashiueno Taito-ku Tokyo, JAPAN
03-6240-1162
jimukyoku@tes-h.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 08 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
140
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2023 | 年 | 08 | 月 | 02 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 27 | 日 |
2023 | 年 | 09 | 月 | 13 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 18 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000059144
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000059144
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |