UMIN試験ID | UMIN000051700 |
---|---|
受付番号 | R000059003 |
科学的試験名 | 唾液分泌および唾液への粘度付与を目的とした食品の開発 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/07/25 |
最終更新日 | 2024/03/04 18:35:05 |
日本語
食物繊維粉末を含有した飴を舐めた際の唾液分泌量および唾液粘度に与える影響
英語
Effect of candy containing dietary fiber on salivation and salivary viscosity
日本語
食物繊維粉末を含有した飴を舐めた際の唾液分泌量および唾液粘度に与える影響
英語
Effect of candy containing dietary fiber on salivation and salivary viscosity
日本語
唾液分泌および唾液への粘度付与を目的とした食品の開発
英語
Development of food products aimed at stimulating salivation and modulating salivary viscosity
日本語
唾液分泌および唾液への粘度付与を目的とした食品の開発
英語
Development of food products aimed at stimulating salivation and modulating salivary viscosity
日本/Japan |
日本語
健康な成人(除外規定あり)
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食物繊維粉末含有の飴を口に含んだ際の唾液分泌と唾液粘度に与える影響について検討する
英語
To study the effect of dietary fiber-containing candy in the mouth on salivary secretion and viscosity.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
試験食を口に含んでいる最中に分泌された唾液量
英語
Saliva secretion in holding the test substances in the mouth
日本語
1.唾液の粘度
2.主観アンケート
英語
1. Salivary viscosity
2. Subjective questionnaire
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
用量対照/Dose comparison
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食:ショ糖と水あめを主体とした飴(対照群、約3 g)
用法:試験食 1粒を口に含む
英語
Test substance: Sucrose and starch syrup-based candy (control. Approx. 3 g)
Administration: Take one test substance in the mouth
日本語
試験食:1%食物繊維粉末含有飴(約3 g)
用法:試験食を1粒口に含む
英語
Test substance: 1% dietary fiber-containing candy (Approx. 3 g)
Administration: Take one test substance in the mouth
日本語
試験食:2%食物繊維粉末含有飴(約3 g)
用法:試験食を1粒口に含む
英語
Test substance: 2% dietary fiber-containing candy (Approx. 3 g)
Administration: Take one test substance in the mouth
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な成人
英語
Healthy adults
日本語
1. 以下に罹患、もしくは罹患履歴のある者:糖尿病、耐糖能異常、脂質異常症、食物アレルギー
2. BMIが26.5以上の者
3. 喫煙習慣がある者
4. 誤嚥リスクの高い者
英語
1. Having or history of disease as follows, diabetes, impaired glucose tolerance, dyslipidemia, food allergy
2. BMI>26.5
3. Smoker
4. High risk of aspiration
24
日本語
名 | 美咲樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 倉若 |
英語
名 | Misaki |
ミドルネーム | |
姓 | Kurawaka |
日本語
十文字学園女子大学
英語
Jumonji University
日本語
人間生活学部 食品開発学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Human Life
352-8510
日本語
埼玉県新座市菅沢2-1-28
英語
2-1-28 Sugasawa, Niiza, Saitama, 352-8510, Japan
048-477-0555
m-krwk@jumonji-u.ac.jp
日本語
名 | 美咲樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 倉若 |
英語
名 | Misaki |
ミドルネーム | |
姓 | Kurawaka |
日本語
十文字学園女子大学
英語
Jumonji University
日本語
人間生活学部 食品開発学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Human Life
352-8510
日本語
埼玉県新座市菅沢2-1-28
英語
2-1-28 Sugasawa, Niiza, Saitama, 352-8510, Japan
048-477-0555
m-krwk@jumonji-u.ac.jp
日本語
十文字学園女子大学
英語
Jumonji University
日本語
日本語
人間生活学部 食品開発学科
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
Self funding
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
十文字学園女子大学 研究倫理委員会
英語
Research Ethics Committee, Jumonji University
日本語
〒352-8510 埼玉県新座市菅沢2-1-28
英語
2-1-28 Sugasawa, Niiza, Saitama, 352-8510, Japan
048-477-0555
k-kenkyu@jumonji-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
27
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
2023 | 年 | 06 | 月 | 25 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 24 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000059003
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000059003