UMIN試験ID | UMIN000053812 |
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受付番号 | R000058922 |
科学的試験名 | 食後高リン血症の改善に有効な食事構成の検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/03/30 |
最終更新日 | 2024/03/09 11:46:35 |
日本語
食後高リン血症の改善に有効な食事構成の検証
英語
Validation of an effective diet composition for improving postprandial hyperphosphatemia
日本語
食後高リン血症の改善に有効な食事構成の検証
英語
Validation of an effective diet composition for improving postprandial hyperphosphatemia
日本語
食後高リン血症の改善に有効な食事構成の検証
英語
Validation of an effective diet composition for improving postprandial hyperphosphatemia
日本語
食後高リン血症の改善に有効な食事構成の検証
英語
Validation of an effective diet composition for improving postprandial hyperphosphatemia
日本/Japan |
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健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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タンパク質源の大きく異なる食事が、人のリン代謝動態並びに血糖変動に及ぼす影響を検証する。
英語
To examine the effects of dieta with widley differing protein sources on human phosphorus metabolsim and blood glucose variability.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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タンパク質源の大きく異なる食事を摂取したときのリン代謝動態を調べるために、食事摂取前後の尿中リン濃度ならびにCPP (calciprotien particles)を測定する。
英語
To investigate the dynamics of phosphorus metabolism after consumption of diets with widely fifferent protein sources,urinary phosphorus concentraiton and CPP (calciprotien particles) will be measured before and after the meal.
日本語
タンパク質源の大きく異なる食事を摂取したときの食後血糖変動を調べるために、食事摂取前後の血糖変動を測定する。
英語
To examine postprandial blood glucose variability before and after meal ingestion to examine postprandial blood glucose variability after ingestion of meals with widely different protein sources.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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タンパク質17.2g/722.7 kcalを含む食事を1食摂る。これを基準食とする。
英語
One meal containing 17.2 g protein/722.7 kcal. This will be the reference meal .
日本語
食事に含まれるたんぱく質 (25.2g/718.9 kcal)のうち、植物性のたんぱく質を70%、動物性のたんぱく質を30%となるように調整した食事を1食摂取する。
英語
Consume one meal adjusted to contain 70% vegetable protein and 30% animal protein out of the dietary protein (25.2 g/718.9 kcal).
日本語
食事に含まれるたんぱく質 (24.5g/737.9 kcal)のうち、植物性のたんぱく質を30%、動物性のたんぱく質を70%となるように調整した食事を1食摂取する。
英語
Consume one meal adjusted to include 30% vegetable protein and 70% animal protein out of the dietary protein (24.5 g/737.9 kcal).
日本語
タンパク質8.7 g/728.2 kcalを含む食事を1食摂る。これを基準食とする。
英語
One meal containing 8.7 g protein/728.2 kcal. This will be the reference meal.
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18 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
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本研究の目的及びその内容について説明を受け、十分に理解した上で、書面にて同意を受ける意思のある者
英語
Subjects who component to consent and give voluntary consent in writing with full understanding after receiving explanation of this study aim and contents.
日本語
(1)18歳以上であること
(2)腎機能に問題がないこと(eGFR>60 ml/分/1.73 m2)
(3) 耐糖能に問題がないこと
(4)血清リン濃度が正常であること
(5)提供する食材のアレルギーがないこと
(6)インフォームドコンセントが可能なものであること
英語
(1) 18 years of age or older
(2) No renal function problems (eGFR > 60 ml/min/1.73 m2)
(3) No glucose tolerance problems
(4) Normal serum phosphorus concentration
(5) Must not have any allergies to the food to be served
(6) Must be able to give informed consent
40
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名 | 慎介 |
ミドルネーム | |
姓 | 木戸 |
英語
名 | SHINSUKE |
ミドルネーム | |
姓 | KIDO |
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近畿大学
英語
KINDAI University
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農学部食品栄養学科 臨床栄養学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition, Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture
631-8505
日本語
奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-8006
skido@nara.kindai.ac.jp
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名 | 慎介 |
ミドルネーム | |
姓 | 木戸 |
英語
名 | SHINSUKE |
ミドルネーム | |
姓 | KIDO |
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近畿大学
英語
KINDAI University
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農学部食品栄養学科 臨床栄養学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition, Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture
631-8505
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奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-8006
skido@nara.kindai.ac.jp
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近畿大学
英語
KINDAI University
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近畿大学
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KINDAI University
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その他/Other
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近畿大学農学部生命倫理委員会
英語
The Ethics Committee of Faculty of Agriculture, KINDAI University
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631-8505 奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-1894
syomu-info@nara.kindai.ac.jp
いいえ/NO
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2024 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
35
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試験終了/Completed
2023 | 年 | 04 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 30 | 日 |
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英語
2024 | 年 | 03 | 月 | 09 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058922
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058922