UMIN試験ID | UMIN000051609 |
---|---|
受付番号 | R000058888 |
科学的試験名 | 研究食品摂取による肝機能への影響確認予備検討試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/07/14 |
最終更新日 | 2023/07/14 10:00:27 |
日本語
研究食品摂取による肝機能への影響確認予備検討試験
英語
Effect of food ingredient on liver functions
A preliminary study
日本語
研究食品摂取による肝機能への影響確認予備検討試験
英語
Effect of food ingredient on liver functions
A preliminary study
日本語
研究食品摂取による肝機能への影響確認予備検討試験
英語
Effect of food ingredient on liver functions
A preliminary study
日本語
研究食品摂取による肝機能への影響確認予備検討試験
英語
Effect of food ingredient on liver functions
A preliminary study
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
研究食品の摂取による肝機能改善効果を検証するための予備検討
英語
Preliminary study to examine the effect of food ingredient on liver functions.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血液指標
英語
Blood markers
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品の摂取
期間:12週間
用法・用量: 1日1回摂取する
英語
Ingestion of food ingredient
Duration: 12 weeks
Administration: Take once a day
日本語
プラセボの摂取
期間:12週間
用法・用量: 1日1回摂取する
英語
Ingestion of placeabo
Duration: 12 weeks
Administration: Take once a day
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
①キユーピーグループ社員で自発的に試験参加を希望し、文書による同意が得られる方
②20歳以上65歳以下の男女
③健康診断結果から肝機能の結果が気になると思われている方
英語
1) Kewpie Group employees who voluntarily wish to participate in the study and provide written consent
2) Men and women between the ages of 20 and 65
3) Those who are concerned about the results of liver function based on the results of health checkups.
日本語
①重篤な疾患(糖尿病、心疾患、肝疾患、腎疾患、ガン、等)や精神疾患のある方
②人間ドック学会の判定区分でD要医療*の判定区分に該当する方
③試験食品に対する食物アレルギー、薬物アレルギーの考えられる方
妊娠・授乳中の方、またはその可能性がある方
④その他、本試験への参加を試験責任医師が不適格とした方
英語
1) Those with serious diseases (diabetes, heart disease, liver disease, renal disease, cancer, etc.) or psychiatric diseases
2) Those who fall under the judgment category of "D" (medical care required*) by the Society of Physical Health and Medical Examination.
3) Those with possible food allergy or drug allergy to the test food
Pregnant or lactating mothers, or those who may be pregnant or lactating
4) Those who are otherwise deemed ineligible by the investigator to participate in this study.
60
日本語
名 | 亮輔 |
ミドルネーム | |
姓 | 松岡 |
英語
名 | Ryosuke |
ミドルネーム | |
姓 | Matsuoka |
日本語
キユーピー株式会社
英語
Kewpie Corporation
日本語
研究開発本部
英語
R&D Division
182-0002
日本語
東京都調布市仙川町2-5-7仙川キユーポート
英語
2-5-7, Sengawa-cho, Chofu-shi, Tokyo
03-5384-7759
ryosuke_matsuoka@kewpie.co.jp
日本語
名 | そよぐ |
ミドルネーム | |
姓 | 山下 |
英語
名 | Soyogu |
ミドルネーム | |
姓 | Yamashita |
日本語
キユーピー株式会社
英語
Kewpie Corporation
日本語
研究開発本部
英語
R&D Division
182-0002
日本語
東京都調布市仙川町2-5-7仙川キユーポート
英語
2-5-7, Sengawa-cho, Chofu-shi, Tokyo
03-5384-7759
soyogu_yamashita@kewpie.co.jp
日本語
その他
英語
Kewpie Corporation
日本語
キユーピー株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kewpie Corporation
日本語
キユーピー株式会社
日本語
キユーピー株式会社
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
うえのあさがおクリニック倫理審査委員会
英語
Ueno Asao Clinic Institutional Review Board
日本語
東京都台東区東上野2丁目7-5 偕楽ビル 6階
英語
6F Kairaku Building, 2-7-5 Higashiueno, Taito-ku, Tokyo
03-6240-1162
info@ueno-asagao.clinic
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 14 | 日 |
未公表/Unpublished
60
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 10 | 月 | 25 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 28 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 10 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 14 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 14 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058888
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058888