UMIN試験ID | UMIN000051514 |
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受付番号 | R000058731 |
科学的試験名 | 機能性食品素材を考慮した「健康な食事」のフレイル・認知症予防に対する有用性に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/07/04 |
最終更新日 | 2023/07/03 18:36:45 |
日本語
「健康なメニュー」のフレイル予防に対する有用性に関する研究
英語
Research on the usefulness of "healthy diet" for preventing frailty
日本語
「健康なメニュー」のフレイル予防に対する有用性に関する研究
英語
Research on the usefulness of "healthy diet" for preventing frailty
日本語
機能性食品素材を考慮した「健康な食事」のフレイル・認知症予防に対する有用性に関する研究
英語
Research on the usefulness of "healthy diet" considering functional food ingredients for the prevention of frailty and dementia
日本語
「健康なメニュー」のフレイル予防に対する有用性に関する研究
英語
Research on the usefulness of "healthy diet" for preventing frailty
日本/Japan |
日本語
健康な高齢者
英語
healthy elderly
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究は、運動とタンパク質とビタミンDを豊富に含むメニューを組み合わせた健康増進プログラムの有効性を評価することを目的とした。
英語
Our study aimed to evaluate the effectiveness of a combined health promotion program that incorporates exercise along with a menu enriched with protein and vitamin D. The goal was to determine how this program contributes to the prevention of frailty.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
筋力
英語
muscle strength
日本語
血液中ビタミンD濃度
英語
Blood Vitamin D Levels
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
対象者は、10日間の運動および栄養価の高い食事の摂取を行う。
英語
Subjects will exercise and consume a nutritious diet for 10 days.
日本語
対象者は、10日間の運動のみを行う。
英語
Subjects will only exercise for 10 days.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
60 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
対象者は本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力を有し、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方とする。
英語
Subjects will be those who have been fully informed of the purpose and content of this research, have the capacity to consent, fully understand, volunteer of their own free will, and agree in writing to participate in this research.
日本語
1.現在、腎臓病、心臓病により薬物治療を受けている方
2.神経疾患(脳梗塞、パーキンソン病など)を有している方
3.骨(膝関節、股関節など)疾患を有している方
4.筋疾患(筋ジストロフィー症など)を有している方
5.炎症性疾患を有している方
6.試験期間に提供する食品にアレルギーを有している方
7.試験責任者および試験分担医師が対象者として不適当と判断した方
英語
1. Those who are currently receiving medication for kidney or heart disease
2. Those who have neurological diseases (stroke, Parkinson's disease, etc.)
3. Those who have bone disease (knee joint, hip joint, etc.)
4. Those who have muscular diseases (muscular dystrophy, etc.)
5. Those who have inflammatory diseases
6. Those who have allergies to foods provided during the study period.
7. Persons who are deemed inappropriate as subjects by the principal investigator and the study investigator.
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日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
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その他
英語
The University of Shizuoka
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静岡県立大学
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英語
日本語
その他
英語
This work was supported by the Food and Healthcare Open Innovation Project of Shizuoka Prefecture
日本語
静岡県健康食イノベーション推進事業
日本語
地方自治体/Local Government
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
静岡県立大学研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of the University of Shizuoka
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5103
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
一般募集中/Open public recruiting
2021 | 年 | 10 | 月 | 19 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 19 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 03 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 03 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058731
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058731