UMIN試験ID | UMIN000051504 |
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受付番号 | R000058711 |
科学的試験名 | 納豆菌含有食品摂取による腸内環境と肌状態への影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/07/10 |
最終更新日 | 2025/01/06 08:22:53 |
日本語
納豆菌含有食品摂取による腸内環境と肌状態への影響
英語
Effects of the intake of foods containing Bacillus natto on the intestinal environment and the skin condition
日本語
納豆菌含有食品摂取による腸内環境と肌状態への影響
英語
Effects of the intake of foods containing Bacillus natto on the intestinal environment and the skin condition
日本語
納豆菌含有食品摂取による腸内環境と肌状態への影響
英語
Effects of the intake of foods containing Bacillus natto on the intestinal environment and the skin condition
日本語
納豆菌含有食品摂取による腸内環境と肌状態への影響
英語
Effects of the intake of foods containing Bacillus natto on the intestinal environment and the skin condition
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Japanese subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
納豆菌含有食品の継続摂取が、健常者の腸内環境と肌状態に及ぼす影響を検証する。
英語
To verify the effects of the intake of foods containing Bacillus natto on the intestinal environment and the skin condition in healthy Japanese subjects.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
摂取8週間後の経皮水分蒸散量
英語
The transdermal moisture transpiration at 8 weeks after consumption
日本語
摂取8週間後の角層水分量、コラーゲンスコア、肌粘弾性、糞便中成分、アンケート(排便、健康状態、肌状態)
英語
Stratum corneum moisture content, collagen score, skin viscoelasticity, fecal components, questionnaire (defecation, health condition, skin condition) at 8 weeks after consumption
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
期間:納豆菌チュアブル摂取(8週間)→ウォッシュアウト(8週間以上)→プラセボチュアブル摂取(8週間)
用法・用量: 1日1粒を夕食後に摂取する。
英語
Duration: Intake of Bacillus natto chewables (8 weeks), Washout period (more than 8 weeks), Intake of placebo chewables (8 weeks)
Administration: Take one chewable per day after the dinner.
日本語
期間:プラセボチュアブル摂取(8週間)→ウォッシュアウト(8週間以上)→納豆菌チュアブル摂取(8週間)
用法・用量: 1日1粒を夕食後に摂取する。
英語
Duration: Intake of placebo chewables (8 weeks), Washout period (more than 8 weeks), Intake of Bacillus natto chewables (8 weeks)
Administration: Take one chewable per day after the dinner.
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 同意取得時の年齢が18歳以上の日本人男性及び女性
2. 本研究への参加にあたり十分な説明を受けた後、十分な理解の上、被験者本人の自由意思による文書同意が得られた者
英語
1. Japanese males and females aged over 18 years old at the time of informed consent.
2. Subjects who agree to participate in this study with a written informed consent after receiving sufficient explanation relating to this study.
日本語
なし
英語
none
14
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 高岡 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Takaoka |
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
人間科学部
英語
School of Human Sciences
662-8505
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1, Okadayama, Nishinomiya-city, Hyogo, Japan
0798-51-8423
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
日本語
名 | 素子 |
ミドルネーム | |
姓 | 高岡 |
英語
名 | Motoko |
ミドルネーム | |
姓 | Takaoka |
日本語
神戸女学院大学
英語
Kobe College
日本語
人間科学部
英語
School of Human Sciences
662-8505
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1, Okadayama, Nishinomiya-city, Hyogo, Japan
0798-51-8668
takaoka@mail.kobe-c.ac.jp
日本語
その他
英語
Kobe College
日本語
神戸女学院大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ikeda Food Research Co., Ltd.
日本語
池田食研株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
神戸女学院大学 人間科学部 研究倫理委員会
英語
The ethical committee of school of human science, Kobe college
日本語
兵庫県西宮市岡田山4-1
英語
4-1, Okadayama, Nishinomiya-city, Hyogo, Japan
0798-51-8423
sumi@mail.kobe-c.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
14
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2023 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 10 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 03 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058711
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058711