UMIN試験ID | UMIN000051196 |
---|---|
受付番号 | R000058388 |
科学的試験名 | パッケージの色彩が味覚に及ぼす影響~顕在意識・潜在意識の比較~ |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/06/01 |
最終更新日 | 2023/05/30 11:36:39 |
日本語
パッケージの色彩が味覚に及ぼす影響~顕在意識・潜在意識の比較~
英語
Influence of Package Color on Taste
~Comparison of the manifest and subconscious mind~.
日本語
パッケージの色彩が味覚に及ぼす影響~顕在意識・潜在意識の比較~
英語
Influence of Package Color on Taste
~Comparison of the manifest and subconscious mind~.
日本語
パッケージの色彩が味覚に及ぼす影響~顕在意識・潜在意識の比較~
英語
Influence of Package Color on Taste
~Comparison of the manifest and subconscious mind~.
日本語
パッケージの色彩が味覚に及ぼす影響~顕在意識・潜在意識の比較~
英語
Influence of Package Color on Taste
~Comparison of the manifest and subconscious mind~.
日本/Japan |
日本語
健常人成人
英語
Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
パッケージの色彩が味覚に与える影響を顕在意識・潜在意識の面から明らかにすることを目的とする。
英語
The purpose of this study is to clarify the influence of package color on taste in terms of manifest and subconscious consciousness.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
パッケージの色彩が味覚に与える影響を顕在意識・潜在意識の面からの有効性を評価する。
英語
Evaluate the effectiveness of package color on taste in terms of manifest and subconscious.
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験者に対し、最初にパッケージ無しのチョコレートを食べてもらい味の評価をしてもらう。
その後、黒色のパッケージから取り出した同じ味のチョコレートの味覚の評価をする。
英語
Subjects are first asked to taste the chocolate without the package and evaluate the taste.
Then, they are asked to evaluate the taste of the same flavor of chocolate taken out of the black package.
日本語
被験者に対し、最初にパッケージ無しのチョコレートを食べてもらい味の評価をしてもらう。
その後、赤色のパッケージから取り出した同じ味のチョコレートの味覚の評価をする。
英語
Subjects are first asked to taste the chocolate without the package and evaluate the taste.
Then, they are asked to evaluate the taste of the same flavor of chocolate taken out of the red package.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
19 | 歳/years-old | 以上/<= |
21 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
本学の健康栄養学科1~4年生の男女を対象とする。
英語
The program is open to men and women in the first through fourth grades of the University's Department of Health and Nutrition.
日本語
身体的・精神的疾患を有する者を除外する。
英語
Exclude those with physical or mental illness.
34
日本語
名 | 洋美 |
ミドルネーム | |
姓 | 稲葉 |
英語
名 | Hiromi |
ミドルネーム | |
姓 | Inaba |
日本語
新潟医療福祉大学
英語
Niigata University of Health and Welfare
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
950-3198
日本語
新潟県新潟市北区島見町1398番地
英語
1398 Shimamicho, Kita-ku, Niigata City, Niigata Prefecture
025-257-4413
inaba@nuhw.ac.jp
日本語
名 | 洋美 |
ミドルネーム | |
姓 | 稲葉 |
英語
名 | Hiromi |
ミドルネーム | |
姓 | Inaba |
日本語
新潟医療福祉大学
英語
Niigata University of Health and Welfare
日本語
健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
950-3198
日本語
新潟県新潟市北区島見町1398番地
英語
1398 Shimamicho, Kita-ku, Niigata City, Niigata Prefecture
025-257-4413
inaba@nuhw.ac.jp
日本語
その他
英語
Niigata University of Health and Welfare
日本語
新潟医療福祉大学
日本語
健康栄養学科
日本語
英語
日本語
その他
英語
Niigata University of Health and Welfare
日本語
新潟医療福祉大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
新潟医療福祉大学
英語
Niigata University of Health and Welfare
日本語
新潟県新潟市北区島見町1398番地
英語
1398 Shimamicho, Kita-ku, Niigata City, Niigata Prefecture
025-257-4413
inaba@nuhw.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
新潟医療福祉大学
2023 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2023 | 年 | 05 | 月 | 16 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 05 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058388
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058388
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |