UMIN試験ID | UMIN000051121 |
---|---|
受付番号 | R000058302 |
科学的試験名 | 各糖質・甘味料の濃度ごとの甘味に関する官能評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/05/26 |
最終更新日 | 2024/03/28 15:07:41 |
日本語
各糖質・甘味料の濃度ごとの甘味に関する官能評価
英語
Sensory evaluation of sweetness for each concentration of sugar and sweetener
日本語
各糖質・甘味料の濃度ごとの甘味に関する官能評価
英語
Sensory evaluation of sweetness for each concentration of sugar and sweetener
日本語
各糖質・甘味料の濃度ごとの甘味に関する官能評価
英語
Sensory evaluation of sweetness for each concentration of sugar and sweetener
日本語
各糖質・甘味料の濃度ごとの甘味に関する官能評価
英語
Sensory evaluation of sweetness for each concentration of sugar and sweetener
日本/Japan |
日本語
健常な成人
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
糖質および甘味料の濃度ごとの甘味強度を数値化する。
英語
Quantification of sweetness intensity for each concentration of sugars and sweeteners
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
各糖質および甘味料において濃度を変えた溶液をそれぞれ10試料作製する。被験者はそれら10試料について盲見化した状態で、(1) 甘さ強度の順番を回答、(2) 5%スクロース溶液の甘味を100としたときの甘さを評価する。
英語
10 samples of each saccharide and sweetener with different concentrations are prepared. Subjects were blinded to these 10 samples, and were asked to (1) answere the order of sweetness intensity, and (2) evaluate the sweetness when the sweetness of a 5% sucrose solution was set to 100.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験者は試験2時間前の水以外の飲食は避け、試験前および別の試料を評価する前には口腔内を水でよくすすぎ試料を口腔内に含んだのち吐きだす。この動作を繰り返し、10試料について評価項目に対して回答する。
英語
The subject avoids eating and drinking other than water for 2 hours before the test, rinses the oral cavity thoroughly with water before the test and before evaluating another sample, and then spit the sample into the oral cavity. Repeat this operation and answer the evaluation items for 10 concentrations of samples.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 入社1 年以上を経過した18~65歳の(株)林原の男女社員の方。
2) 糖尿病、妊娠及び授乳中でない方
英語
1) Employees of Hayashibara who have been with the company for at least one year and are in good health and are between the ages of 18 and 65
2) Those who are not diabetic, pregnant or breastfeeding
日本語
糖尿病患者、妊娠及び授乳中の方
英語
Diabetic patient, pregnant or lactating persons
40
日本語
名 | 祐季 |
ミドルネーム | |
姓 | 大塚 |
英語
名 | Yuki |
ミドルネーム | |
姓 | Otsuka |
日本語
株式会社林原
英語
Hayashibara CO., LTD.
日本語
研究・技術部門 基盤研究部
英語
Research and technology division, Research department
7028006
日本語
岡山市中区藤崎675-1
英語
675-1, Fujisaki, Naka-ku, Okayama
0862763141
yuki.otsuka@hb.nagase.co.jp
日本語
名 | 祐季 |
ミドルネーム | |
姓 | 大塚 |
英語
名 | Yuki |
ミドルネーム | |
姓 | Otsuka |
日本語
株式会社林原
英語
Hayashibara CO., LTD.
日本語
研究・技術部門 基盤研究部
英語
Research and technology division, Research department
7028006
日本語
岡山市中区藤崎675-1
英語
675-1, Fujisaki, Naka-ku, Okayama
0862763141
yuki.otsuka@hb.nagase.co.jp
日本語
その他
英語
Hayashibara CO., LTD.
日本語
株式会社林原
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
None
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
株式会社林原倫理委員会
英語
The Ethics Committee of Hayashibara Co., Ltd.
日本語
岡山市中区藤崎675番地1
英語
675-1, Fujisaki, Naka-ku, Okayama
086-276-3141
HB96301@hb.nagase.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
40
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2023 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 26 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 05 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058302
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058302