UMIN試験ID | UMIN000050936 |
---|---|
受付番号 | R000058057 |
科学的試験名 | 補酵素Q10(CoQ10)血中レベルに及ぼす食事およびCoQ10強化食品の影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/04/26 |
最終更新日 | 2024/07/03 18:39:39 |
日本語
補酵素Q10(CoQ10)血中レベルに及ぼす食事およびCoQ10強化食品の影響
英語
Changes in blood Coenzyme Q10 (CoQ10) levels by diet and CoQ10-fortified foods
日本語
食事による血液中CoQ10の変動
英語
Changes in blood CoQ10 levels by diet
日本語
補酵素Q10(CoQ10)血中レベルに及ぼす食事およびCoQ10強化食品の影響
英語
Changes in serum Coenzyme Q10 (CoQ10) levels by diet and CoQ10-fortified foods
日本語
食事による血清CoQ10の変動
英語
Changes in serum CoQ10 levels by diet
日本/Japan |
日本語
なし
英語
NOthing
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
摂取する食品の違いや、CoQ10強化食品の摂取がもたらす血清CoQ10レベルの変動の程度を明らかにする。
英語
To clarify the difference in food intake and the degree of fluctuation in serum CoQ10 levels caused by the intake of CoQ10-fortified foods.
生物学的利用性/Bio-availability
日本語
英語
日本語
食事と血清CoQ10レベルの関連
英語
Association between diet and serum CoQ10 levels
日本語
英語
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
女/Female
日本語
2015~2016年に「補酵素Q10(CoQ10)血中レベルに及ぼす機能性食品の検討および遺伝子一塩基多型(SNP)の関連)(和洋女子大学人を対象とする研究倫理委員会1513号)の参加した22名
英語
Twenty-two people participated in the "Investigation of functional foods on blood coenzyme Q10 (CoQ10) levels and variation by single nucleotide polymorphism," which was approved by the Wayo Women's University Human Research Ethics Committee (No. 1513) and held from 2015 to 2016.
日本語
なし
英語
Nothing
22
日本語
名 | 敏和 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Toshikazu |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
家政学部健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 Konodai, Ichikawa, Chiba
043-371-1547
t-suzuki@wayo.ac.jp
日本語
名 | 敏和 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Toshikazu |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
家政学部健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 Konodai, Ichikawa, Chiba
043-371-1547
https://wayonutrsuzukilab.wixsite.com/biochem
t-suzuki@wayo.ac.jp
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
日本語
日本語
鈴木敏和
英語
Toshikazu Suzuki
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
和洋女子大学人を対象とする研究倫理委員会
英語
Wayo Women's University Human Research Ethics Committee
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 Konodai, Ichikawa, Chiba
047-371-1184
k-shien@wayo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
和洋女子大学(千葉県)
2023 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
https://www.mdpi.com/2674-0311/3/3/18
22
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 03 | 日 |
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
主たる結果の公表済み/Main results already published
2023 | 年 | 04 | 月 | 21 | 日 |
2023 | 年 | 04 | 月 | 21 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 28 | 日 |
日本語
以前の介入試験データを再利用して、食事と血清CoQ10レベルの関連を調べる
英語
To examine associations between diet and serum CoQ10 levels using previous intervention trial data.
2023 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 03 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058057
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058057