UMIN試験ID | UMIN000050950 |
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受付番号 | R000058004 |
科学的試験名 | 発酵ハトムギゼリー摂取時の肌質改善効果の確認 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/05/10 |
最終更新日 | 2024/03/27 12:15:36 |
日本語
健常人を対象とした発酵ハトムギゼリー摂取時の肌質改善効果の確認
英語
Confirmation of skin quality improvement effect of fermented pearl barley jelly intake in healthy people.
日本語
健常人を対象とした発酵ハトムギゼリー摂取時の肌質改善効果の確認
英語
Confirmation of skin quality improvement effect of fermented pearl barley jelly intake in healthy people.
日本語
発酵ハトムギゼリー摂取時の肌質改善効果の確認
英語
Confirmation of skin quality improvement effect of fermented pearl barley jelly intake.
日本語
発酵ハトムギゼリー摂取時の肌質改善効果の確認
英語
Confirmation of skin quality improvement effect of fermented pearl barley jelly intake.
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品を一定期間摂取した時の有効性の検証
英語
Verification of efficacy when ingesting test food for a certain period of time.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
・肌の状態(機器測定とアンケート)[4週間摂取後]
英語
・skin condition (equipment measurement, questionnaire) [after 4 weeks of ingestion]
日本語
・肌の状態(機器測定とアンケート)[1,2,3週間摂取後]
・排便スコア(性状と頻度と量とアンケート)[1,2,3、4週間摂取後]
・睡眠状況、体調(ストレス、疲労、肌質、貧血、生理)、体重、体脂肪率、血圧、脈拍[1,2,3、4週間摂取後]
英語
・skin condition (equipment measurement, questionnaire) [after 1 and 2 and 3 weeks of ingestion]
・Defecation score (property, frequency, amount, questionnaire) [after 1 and 2 and 3 and 4 weeks of ingestion]
・Sleep status, physical condition (stress, fatigue, skin quality, anemia, menstruation) , weight, body fat percentage, blood pressure, pulse [after 1 and 2 and 3 and 4 weeks of ingestion]
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品を1日1回、4週間摂取。
英語
Ingest the test food once a day for 4 weeks.
日本語
対照食品を1日1回、4週間摂取。
英語
Ingest the test food once a day for 4 weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
①同意時に年齢が18歳以上60歳以下の健常な日本人の方
②季節性、慢性的、突発的にかかわらず、薬剤又は療法、施術などによる治療を受けていない方
③この臨床研究の参加にあたり、参加される方ご自身が研究内容を十分理解した上で、自由意志のもと文書により同意した方
④血圧を2回測定し、その平均血圧が以下の範囲内の方
収縮期血圧(最高血圧):139mmHg以下
拡張期血圧(最低血圧):89mmHg以下
⑤脈拍数が40~100回/分の方
⑥体温が35.5℃~37.0℃の方
⑦この臨床研究期間中、1日3食を基本として暴飲暴食を禁止できる方
⑧この臨床研究期間中、適切な方法で避妊を行うことができる方
⑨この臨床研究期間中、管理事項を理解し、遵守できる方
⑩この臨床研究期間中、サプリメントや機能性表示食品等の摂取を禁止できる方
英語
(1)Healthy Japanese aged 18 to 60 years old when consent acquisition.
(2)Those who don't be given treatment by taking medicines, therapies and/or operations even seasonal, chronic or sudden case.
(3)Those who show enough understanding of the clinical study procedures, and who agree with participating in the study by written informed consent from their own will.
(4)Those whose blood pressure (average from two times measurements) are within the conditions below.
Systolic blood pressure is less or equal 139 mmHg.
Diastolic blood pressure is less or equal 89 mmHg.
(5)Those whose pulses are 40 to 100 times per minute.
(6)Those whose body temperatures are 35.5 to 37.0 degrees Celsius.
(7)Those who basically take 3 meals a day and can prohibit drinking and eating too much.
(8)Those who can contraception properly during test period.
(9)Those who can understand and compliance to controlled matters.
(10)Those who can prohibit the intake of supplements and foods with functional claims.
日本語
①試験食品の吸収、分布、代謝、排泄に影響を及ぼす消化管、肝臓、腎臓、心臓及び循環器系に疾患を有する方
②胃切除、胃腸縫合術、腸管切除等の胃腸管部位に大きな手術歴のある方(ポリープ切除、虫垂切除は除く)
③脳血管障害の既往のある方
④試験食品に関連する食物アレルギーなどの過敏症又は特異的な体質の方
⑤アルコールあるいは薬物依存が疑われる方
⑥同意取得日より過去84日以内に他の治験又は臨床研究に参加した方
⑦同意取得日より過去84日以内に400mL献血、28日以内に200mL献血又は14日以内に成分献血(血漿成分及び血小板成分)を行った方
⑧授乳中又は妊娠中の方
⑨夜勤に従事している方
⑩疾病を罹患している方や、何らかの服薬治療中の方(この臨床研究期間中に、服薬治療が必要になった場合は、申告してください)
⑪目的に関わらず、ピルを内服している方
英語
(1)Those who have disorder that affect absorption, distribution, metabolism and/or excretion of test food, such as disease in digestive tract, liver, kidney, heart and/or circulation system.
(2)Those who have surgery history in digestive tract such as gastrectomy, gastrointestinal suture surgery and/or intestinal resection etc., but except polypectomy and appendectomy.
(3)Those who have medical history of cerebral vascular disorder.
(4)Those who have specific constitution that occur allergy and/or hypersensitivity against test food.
(5)Those who suspect to alcohol dependence and/or drug dependence.
(6)Those who have attended other clinical trial and/or clinical study within 84 days before consent acquisition.
(7)Those who have done 400mL of whole blood donation within 84 days before consent acquisition. Japanese who have done 200mL of whole blood donation within 28 days before consent acquisition. Japanese who have done 200mL of ingredient donation within 14 days before consent acquisition.
(8)Those who are lactating and/or pregnant.
(9)Those who engage in mid-night work.
(10)Those who have a disease or who are taking medication.
(11)Those who taking contraceptive pills for any purpose.
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日本語
名 | 西田 |
ミドルネーム | |
姓 | 淑男 |
英語
名 | Nishida |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshio |
日本語
東海学園大学
英語
Tokai Gakuen University
日本語
健康栄養学部
英語
School of Health and Nutrition
468-8514
日本語
愛知県名古屋市天白区中平2-901
英語
2-901 Nakahira, Tenpaku-ku, Nagoya-city, Aichi, 468-8514, JAPAN
052-801-1472
nishid-y@tokaigakuen-u.ac.jp
日本語
名 | 浅井 |
ミドルネーム | |
姓 | 紀之 |
英語
名 | Asai |
ミドルネーム | |
姓 | Noriyuki |
日本語
イチビキ株式会社
英語
ICHIBIKI CO., LTD.
日本語
研究開発部
英語
Research Laboratory
441-8019
日本語
愛知県豊橋市花田町絹田110-2
英語
110-2 Kinuta, Hanada-cho, Toyohashi-city, Aichi, 441-8019, JAPAN
0532-32-8776
technicalcenter@ichibiki.co.jp
日本語
その他
英語
Tokai Gakuen University
日本語
東海学園大学
日本語
健康栄養学部
日本語
西田淑男
英語
Nishida Yoshio
日本語
その他
英語
ICHIBIKI CO., LTD.
日本語
イチビキ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
東海学園大学研究倫理委員会
英語
Tokai Gakuen University Research Ethics Committee
日本語
〒468-8514 名古屋市天白区中平二丁目901番地
英語
2-901 Nakahira, Tenpaku-ku, Nagoya-city, Aichi, 468-8514, JAPAN
052-801-1201
nishid-y@tokaigakuen-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
unpublished
未公表/Unpublished
unpublished
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日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 05 | 月 | 02 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 21 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 04 | 月 | 28 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 27 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000058004
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000058004