UMIN試験ID | UMIN000050862 |
---|---|
受付番号 | R000057965 |
科学的試験名 | オーラルフレイルの進展予防を目的とした栄養食事指導の効果の検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/05/01 |
最終更新日 | 2024/04/17 11:22:50 |
日本語
オーラルフレイルの進展予防を目的とした栄養食事指導の効果の検証
英語
Evaluation of the Effectiveness of Nutritional Guidance for Preventing the Development of Oral Frailty
日本語
オーラルフレイルの進展予防を目的とした栄養食事指導の効果の検証
英語
Evaluation of the Effectiveness of Nutritional Guidance for Preventing the Development of Oral Frailty
日本語
オーラルフレイルの進展予防を目的とした栄養食事指導の効果の検証
英語
Evaluation of the Effectiveness of Nutritional Guidance for Preventing the Development of Oral Frailty
日本語
オーラルフレイルの進展予防を目的とした栄養食事指導の効果の検証
英語
Evaluation of the Effectiveness of Nutritional Guidance for Preventing the Development of Oral Frailty
日本/Japan |
日本語
オーラルフレイル
英語
Oral frailty
老年内科学/Geriatrics | 歯学/Dental medicine |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
オーラルフレイル進展予防に有用な栄養食事面からの介入法を明らかにする。
英語
To identify nutritional and dietary interventions that are useful in preventing the development of oral frailty.
その他/Others
日本語
1)オーラルフレイルに陥りやすい対象者の特徴や規定する栄養食事要因を明らかにする。
英語
To identify the characteristics of subjects who are prone to oral frailty and the nutritional and dietary factors that define them.
日本語
オーラルフレイル
英語
Oral frailty
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
治療・ケア/Treatment
その他/Other |
日本語
栄養食事指導
英語
Nutritional Guidance
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
65 | 歳/years-old | 以上/<= |
100 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
地域在住の65歳以上男女
英語
Men and women over 65 years old living in the area
日本語
認知機能低下により意思疎通が困難な者、自立した生活が困難な者
英語
Those who have difficulty communicating or living independently due to cognitive decline
100
日本語
名 | 知 |
ミドルネーム | |
姓 | 百木 |
英語
名 | Chika |
ミドルネーム | |
姓 | Momoki |
日本語
摂南大学
英語
Setsunan University
日本語
農学部食品栄養学科
英語
Department of food science and human nutrition, Faculty of agriculture
5730101
日本語
枚方市長尾峠町45-1
英語
45-1 Nagao-toge-cho, Hirakata City
0728966207
chika.momoki@setsunan.ac.jp
日本語
名 | 恵理子 |
ミドルネーム | |
姓 | 中田 |
英語
名 | Eriko |
ミドルネーム | |
姓 | Nakata |
日本語
摂南大学
英語
Setsunan University
日本語
農学部食品栄養学科
英語
Department of food science and human nutrition, Faculty of agriculture
5730101
日本語
枚方市長尾峠町45-1
英語
45-1 Nagao-toge-cho, Hirakata City
0728966206
eriko.nakata@setsunan.ac.jp
日本語
その他
英語
Setsunan University
日本語
摂南大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Setsunan University
日本語
摂南大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
摂南大学人を対象とする研究倫理審査委員会
英語
Setsunan University Ethical Review Committee for Medical and Health Research Involving Human Subjects
日本語
枚方市長尾峠町45-1
英語
45-1 Nagao-toge-cho, Hirakata City
0728001160
setsunan.kenkyu.shakai@josho.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 05 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
80
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2022 | 年 | 10 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 24 | 日 |
2023 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 15 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 04 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057965
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057965