UMIN試験ID | UMIN000050761 |
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受付番号 | R000057839 |
科学的試験名 | 食事性酸塩基負荷(PRAL)からみた栄養素組成の異なる「健康な食事」の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/04/05 |
最終更新日 | 2023/06/29 12:28:34 |
日本語
十分な野菜の摂取が代謝指標に及ぼす影響の検討
英語
Research on the effect of adequate vegetable intake on metabolic indices.
日本語
十分な野菜の摂取が代謝指標に及ぼす影響
英語
Effect of adequate vegetable intake on metabolic indices.
日本語
食事性酸塩基負荷(PRAL)からみた栄養素組成の異なる「健康な食事」の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響
英語
Effects of the intake of a "healthy diet" with different nutrient compositions on nutrient metabolic kinetics from the perspective of dietary acid-base load (PRAL).
日本語
食事性酸塩基負荷(PRAL)からみた栄養素組成の異なる「健康な食事」の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響 A
英語
Effects of the intake of a "healthy diet" with different nutrient compositions on nutrient metabolic kinetics from the perspective of dietary acid-base load (PRAL). A
日本/Japan |
日本語
健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
タンパク質と野菜を十分に含む健康的な食事が代謝指標に及ぼす影響を検討する。
英語
To elucidate the effect of a healthy diet containing adequate amounts of protein and vegetables on metabolic indices.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清LDLコレステロール
英語
Serum low-density lipoprotein cholesterol concentration
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
5日間の十分量の野菜を含む食事の摂取
英語
Intake of the test meal containing adequate vegetable for 5 days
日本語
5日間の十分量の野菜を含まない食事の摂取
英語
Intake of the test meal that does not contain adequate vegetable for 5 days
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
英語
Those who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the study, who have the capacity to consent, voluntarily volunteer with sufficient understanding, and agree to participate in the document.
日本語
1.試験期間に提供する食品にアレルギーを有している方
2.サプリメントを摂取している方
3.現在、何らかの疾患を有し、薬物治療を受けている方
4.アルコール多飲用されている方
5.喫煙をされている方
6.妊娠している、または授乳をしている方
7.試験責任者および試験分担医師が対象者として不適当と判断した方
英語
1.Subjects who are allergic to any of the foods served during the study period
2.Those who take nutritional supplements
3.Currently, those who undergo medication for several diseases
4.Those who are heavy alcohol drinkers
5.Those who are smoker
6.Those who are pregnant or breastfeeding
7.Those who judged that the examination director and the test sharing doctor are inappropriate as subjects
60
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
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その他
英語
The University of Shizuoka
日本語
静岡県立大学
日本語
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英語
日本語
科学技術振興機構
英語
the Japan Society for the Promotion of Science
日本語
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日本の官庁/Japanese Governmental office
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
静岡県立大学研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of the University of Shizuoka
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5103
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 04 | 月 | 05 | 日 |
未公表/Unpublished
22
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2021 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 06 | 日 |
2023 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 04 | 月 | 04 | 日 |
2023 | 年 | 06 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057839
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057839