UMIN試験ID | UMIN000050739 |
---|---|
受付番号 | R000057811 |
科学的試験名 | ブロッコリースプラウト摂取が運動中の脂質代謝と炎症・酸化ストレスに与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/04/05 |
最終更新日 | 2024/10/02 14:03:20 |
日本語
ブロッコリースプラウト摂取が運動中の脂質代謝と炎症・酸化ストレスに与える影響
英語
Effect of broccoli sprout intake on fat metabolism, inflammation and oxidative stress during exercise
日本語
ブロッコリースプラウト摂取が運動中の脂質代謝と炎症・酸化ストレスに与える影響
英語
Effect of broccoli sprout intake on fat metabolism, inflammation and oxidative stress during exercise
日本語
ブロッコリースプラウト摂取が運動中の脂質代謝と炎症・酸化ストレスに与える影響
英語
Effect of broccoli sprout intake on fat metabolism, inflammation and oxidative stress during exercise
日本語
ブロッコリースプラウト摂取が運動中の脂質代謝と炎症・酸化ストレスに与える影響
英語
Effect of broccoli sprout intake on fat metabolism, inflammation and oxidative stress during exercise
日本/Japan |
日本語
健常人
英語
healthy humans
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常者におけるブロッコリースプラウト摂取が運動中の脂質代謝や炎症・酸化に与える影響を調べる。
英語
To investigate the effects of broccoli sprout intake on lipid metabolism, inflammation, and oxidation during exercise in healthy subjects.
その他/Others
日本語
被験者にブロッコリースプラウトもしくはプラセボを1か月間、1日1回(20 g)摂取してもらう。その後、最大酸素摂取量の30~80%の運動強度で漸増運動負荷試験を行う。運動時には自覚的運動強度を一定の間隔で記録する。さらに、運動前後で採血および採尿を行う。これらの生体試料を用いて炎症、酸化ストレス、生化学的検査指標等を測定する。
英語
Participants consume either broccoli sprouts or a placebo daily (20 g) for a period of one month. Subsequently, an incremental exercise test is administered at an intensity ranging from 30 to 80% of the maximum volume of oxygen uptake (VO2 max). Throughout the exercise, the subjective intensity of physical activity is recorded at regular intervals. Furthermore, blood and urine samples are collected before and after the exercise. These biological samples are employed to measure inflammation, oxidative stress, biochemical markers, and similar indicators.
検証的/Confirmatory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
脂質代謝、炎症反応
英語
fat metabolism, inflammatory response
日本語
持久力、最大酸素摂取量
英語
endurance capacity, maximal oxygen uptake
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
介入実施者・測定者がブラインド化されている単盲検/Single blind -investigator(s) and assessor(s) are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験者にブロッコリースプラウト(20 g)を1か月摂取してもらう.
英語
Participants take broccoli sprout once a day (20 g) for 1 months.
日本語
被験者にアルファルファ(20 g)を1か月摂取してもらう.
英語
Participants take alfalfa once a day (20 g) for 1 months.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
70 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
年齢18~70歳の健常者
英語
Healthy persons aged 18-70
日本語
安静時12誘導心電図および血圧測定において異常所見が認められる、実験日前日の飲酒を制限できない、喫煙または抗酸化サプリメントを摂取している、抗アレルギー薬、抗炎症薬を服用している
英語
Abnormal findings on resting 12-lead electrocardiogram and/or blood pressure, Cannot limit drinking the day before the experiment, Smoking or taking antioxidant supplements, Taking anti-allergy agent or anti-inflammatory agent
30
日本語
名 | 克彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Katsuhiko |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima, Tokorozawa
+81429476898
katsu.suzu@waseda.jp
日本語
名 | 克彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 鈴木 |
英語
名 | Katsuhiko |
ミドルネーム | |
姓 | Suzuki |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
所沢市三ヶ島2-579-15
英語
2-579-15 Mikajima, Tokorozawa
+81429476898
katsu.suzu@waseda.jp
日本語
その他
英語
Waseda University
日本語
早稲田大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Waseda University
日本語
早稲田大学
日本語
その他/Other
日本語
日本
英語
Japan
日本語
株式会社村上農園
英語
Murakami Farm Co,ltd.
日本語
英語
日本語
早稲田大学人を対象とする研究に関する倫理審査委員会事務局
英語
Office of Research Ethics, Waseda University
日本語
東京都新宿区戸塚町1-104
英語
1-104 Totsuka-cyo, Shinjyuku-ku, Tokyo
0352721639
rinri@list.waseda.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 04 | 月 | 05 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2023 | 年 | 04 | 月 | 05 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 10 | 日 |
2026 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057811
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057811