UMIN試験ID | UMIN000050783 |
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受付番号 | R000057789 |
科学的試験名 | サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンの食後脂肪吸収抑制機能に関するシステマティック・レビュー |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/04/30 |
最終更新日 | 2023/05/16 10:37:44 |
日本語
サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンの食後脂肪吸収抑制機能に関するシステマティック・レビュー
英語
The effect of salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosylrutin, and phlorotannin on the postprandial fat absorption the suppression - A systematic review.
日本語
サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンの食事から摂取した脂肪の吸収を抑える機能に関するシステマティック・レビュー
英語
The effect of salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosyl rutin, and phlorotannin on the postprandial fat absorption the suppression - A systematic review.
日本語
サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンの食後脂肪吸収抑制機能に関するシステマティック・レビュー
英語
The effect of salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosylrutin, and phlorotannin on the postprandial fat absorption the suppression - A systematic review.
日本語
サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンの食後脂肪吸収抑制機能に関するシステマティック・レビュー
英語
The effect of salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosylrutin, and phlorotannin on the postprandial fat absorption the suppression - A systematic review.
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult volunteers who do not have a medical condition. We exclude minors, pregnant and breastfeeding women.
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本レビューの目的は、サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンが食後脂肪の吸収を抑制するかどうかを明らかにすることである。
英語
The object of this systematic review is to evaluate the suppressive effect on the postprandial fat absorption of food containing salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosyl rutin, and phlorotannin.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
食後中性脂肪の曲線下面積 (AUC)、およびRLP-Cの曲線下面積 (AUC) を主要アウトカムとする。
英語
The primary outcome is postprandial triglyceride area under the curve (AUC) and RLP-C area under the curve (AUC).
日本語
英語
その他・メタアナリシス等/Others,meta-analysis etc
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
科学的データベース及び臨床試験登録データベースにより系統的な文献検索を実施する。
選択の基準は以下とする。
P:参加者
疾病に罹患していない者(未成年者、妊産婦及び授乳婦を除く。) を対象とする。
I:介入 サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンを含む食品を摂取することを組み入れ条件とする。
C:比較対照群
サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンを含まないプラセボ食品とする。
O:評価項目
食後脂肪の吸収抑制機能
英語
A systematic literature search is performed through scientific and clinical trial registries databases.
The selection criteria are as follows.
P: Healthy adult volunteers not suffering from any diseases. We will exclude minors, pregnant women, and lactating women.
I: Intake the foods containing salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosy lrutin, and phlorotannin.
C: The control food is a placebo food that does not contain salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosyl rutin, and phlorotannin.
O: The primary outcome is the suppressive effect on the postprandial fat absorption
日本語
選択基準を満たさない研究。
プラセボ摂取群のない介入試験は対象外。
英語
The literature which does not meet the key inclusion criteria will be excluded. Intervention tests without a placebo intake group are excluded.
日本語
名 | 忍 |
ミドルネーム | |
姓 | 関 |
英語
名 | Shinobu |
ミドルネーム | |
姓 | Seki |
日本語
富士フイルム株式会社
英語
FUJIFILM Corporation
日本語
バイオサイエンス&エンジニアリング研究所
英語
Bio Science & Engineering Laboratories
258-8577
日本語
神奈川県足柄上郡開成町牛島577
英語
577, Ushijima, Kaisei-Machi, Ashigarakami-gun, Kanagawa
080-1339-9052
shinobu.seki@fujifilm.com
日本語
名 | 仁美 |
ミドルネーム | |
姓 | 斎藤 |
英語
名 | Hitomi |
ミドルネーム | |
姓 | Saito |
日本語
富士フイルム株式会社
英語
FUJIFILM Corporation
日本語
バイオサイエンス&エンジニアリング研究所
英語
Bio Science & Engineering Laboratories
258-8577
日本語
神奈川県足柄上郡開成町牛島577
英語
577, Ushijima, Kaisei-Machi, Ashigarakami-gun, Kanagawa
080-2119-4836
hitomi.saito@fujifilm.com
日本語
その他
英語
FUJIFILM Corporation
日本語
富士フイルム株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
薬事法マーケティング事務所
英語
Yakujihou Marketing Jimusho Co., Ltd.
日本語
英語
日本語
なし
英語
None
日本語
なし
英語
None
None
None
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2023 | 年 | 04 | 月 | 24 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
日本語
科学的データベース及び臨床試験登録データベースにより系統的な文献検索を実施する。
選択の基準は以下とする。
P:参加者
疾病に罹患していない者(未成年者、妊産婦及び授乳婦を除く。) を対象とする。
I:介入 サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンを含む食品を摂取することを組み入れ条件とする。
C:比較対照群
サラシノール、難消化性デキストリン、エピガロカテキンガレート、モノグルコシルルチン、フロロタンニンを含まないプラセボ食品とする。
O:評価項目
食後脂肪の吸収抑制機能
変更の理由
① 2023年5月16日:英語記載内容をもとに日本語の誤記を修正
英語
A systematic literature search is performed through scientific and clinical trial registries databases.
The selection criteria are as follows.
P: Healthy adult volunteers not suffering from any diseases. We will exclude minors, pregnant women, and lactating women.
I: Intake the foods containing salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosyl rutin, and phlorotannin.
C: The control food is a placebo food that does not contain salacinol, indigestible dextrin, epigallocatechin gallate, monoglucosyl rutin, and phlorotannin.
O: The primary outcome is the suppressive effect on the postprandial fat absorption
2023 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057789
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057789