UMIN試験ID | UMIN000051714 |
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受付番号 | R000057780 |
科学的試験名 | 健常成人を対象とした試験食品摂取による血糖値への影響検討試験 -非盲検単回摂取クロスオーバー比較法- |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/07/26 |
最終更新日 | 2023/07/26 12:08:37 |
日本語
健常成人を対象とした試験食品摂取による血糖値への影響検討試験 -非盲検単回摂取クロスオーバー比較法-
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient in healthy adult on the blood glucose level -Open label, single intake crossover comparative method-
日本語
試験食品摂取による血糖値への影響検討試験
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient in healthy adult on the blood glucose level
日本語
健常成人を対象とした試験食品摂取による血糖値への影響検討試験
-非盲検単回摂取クロスオーバー比較法-
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient in healthy adult on the blood glucose level -Open label, single intake crossover comparative method-
日本語
試験食品摂取による血糖値への影響検討試験
英語
A study to evaluate the effect of food ingredient in healthy adult on the blood glucose level
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
研究食品を単回摂取させ、食後血糖値への影響を検討する
英語
To evaluate the effect of single intake of test foods on blood glucose level
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値
英語
Blood glucose level
日本語
インスリン、GIP、GLP-1
英語
Insulin level, Glucose dependent insulinotropic polypeptide level, and Glucagon Like Peptide-1 level
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品の摂取
英語
Ingestion of test foods (research foods)
日本語
プラセボの摂取
英語
Ingestion of placebo
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
(1)年齢20歳以上75歳以下の日本人男性
(2)自発的に臨床試験参加を希望し、文書による同意が得られる方
(3)試験期間中の日常の生活習慣を一定に維持できる方
英語
(1) Japanese males between 20 and 75 years of age.
(2) Subjects who voluntarily wish to participate in the clinical trial and provide written consent.
(3) Subjects who able to maintain a consistent daily lifestyle during the study period.
日本語
(1)重篤な疾患(糖尿病、心疾患、肝疾患、腎疾患、ガン、等)や精神疾患の方
(2)過去に重篤な疾患(糖尿病、心疾患、肝疾患、腎疾患、ガン、等)の既往歴のある方
(3)過去1ヶ月間において200 mL、又は3ヶ月以内に400 mLを超える献血等をした方
(4)過去に採血によって気分不良や体調悪化を経験したことのある方
(5)高度な貧血症状がある方
(6)食事及び運動量の変化が大きく日常の生活習慣を維持できない方
(7)試験食品に対する食物アレルギー、薬物アレルギーの考えられる方
(8)特定保健用食品、健康食品等を日常的に摂取している方
(9)その他、本試験への参加を試験責任医師が不適格とした方
英語
(1) Subjects with serious diseases (diabetes, heart disease, cancer, etc.) or mental illness.
(2) Subjects with a history of serious diseases (diabetes, heart disease, liver disease, renal disease, cancer, etc.) in the past.
(3) Subjects who have donated more than 200mL of blood in the past month or 400mL within the past 3 months.
(4) Subjects who have experienced illness or deterioration of physical condition due to blood collection in the past.
(5) Subjects who have symptoms of severe anemia.
(6) Subjects who are unable to maintain their daily lifestyle due to significant changes in diet and physical activity.
(7) Subjects with possible food or drug allergies to the test foods.
(8) Subjects who consume food for specified health use, health food, etc. on a daily basis.
15
日本語
名 | 亮輔 |
ミドルネーム | |
姓 | 松岡 |
英語
名 | Ryosuke |
ミドルネーム | |
姓 | Mastuoka |
日本語
キユーピー株式会社
英語
Kewpie Corporation
日本語
研究開発本部
英語
R&D Division
182-0002
日本語
東京都調布市仙川町2-5-7
英語
2-5-7, Sengawa-cho, Chofu-shi, Tokyo
03-5384-7759
ryosuke_mastuoka@kewpie.co.jp
日本語
名 | 文夏 |
ミドルネーム | |
姓 | 上條 |
英語
名 | Fumika |
ミドルネーム | |
姓 | Kamijo |
日本語
キユーピー株式会社
英語
Kewpie Corporation
日本語
研究開発本部
英語
R&D Division
182-0002
日本語
東京都調布市仙川町2-5-7
英語
2-5-7, Sengawa-cho, Chofu-shi, Tokyo
03-5384-7759
fumika_kamijo@kewpie.co.jp
日本語
その他
英語
Kewpie Corporation
日本語
キユーピー株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kewpie Corporation
日本語
キユーピー株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
株式会社CXウエルネス
英語
CX Wellness Co., Ltd
日本語
英語
日本語
うえのあさがおクリニック倫理審査委員会
英語
Ueno-Asagao Clinic Ethical Review Committee
日本語
東京都台東区東上野2-7-5 偕楽ビル6階
英語
Ueno-Asagao Clinic Ethical Review Committee
03-6240-1162
info@ueno-asagao.clinic
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
15
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2023 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 07 | 月 | 26 | 日 |
2023 | 年 | 07 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057780
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057780