UMIN試験ID | UMIN000050566 |
---|---|
受付番号 | R000057597 |
科学的試験名 | 野菜類の摂取時刻の違いによる高塩食後の尿中ナトリウム排泄への影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/03/13 |
最終更新日 | 2025/04/23 11:21:21 |
日本語
野菜類の摂取時刻の違いによる高塩食後の尿中ナトリウム排泄への影響
英語
Effect of vegetable intake time on urinary sodium excretion after high-salt diet
日本語
野菜類の摂取時刻の違いによる高塩食後の尿中ナトリウム排泄への影響
英語
Effect of vegetable intake time on urinary sodium excretion after high-salt diet
日本語
野菜類の摂取時刻の違いによる高塩食後の尿中ナトリウム排泄への影響
英語
Effect of vegetable intake time on urinary sodium excretion after high-salt diet
日本語
野菜類の摂取時刻の違いによる高塩食後の尿中ナトリウム排泄への影響
英語
Effect of vegetable intake time on urinary sodium excretion after high-salt diet
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ナトリウム利尿に効果的な野菜類(カリウム含量の多い食品:野菜・果物・いも類)の摂取時刻を明らかにする
英語
The purpose is to investigate the intake time of vegetables (foods with high potassium content: vegetables, fruits, and potatoes) that are effective for natriuresis.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
尿中ナトリウム排泄量
英語
Urinary sodium excretion
日本語
尿中カリウム排泄量
英語
Urinary potassium excretion
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
6
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
朝食に野菜食を摂取する
英語
Intake vegetables with breakfast
日本語
昼食に野菜食を摂取する
英語
Intake vegetables with lunch
日本語
夕食に野菜食を摂取する
英語
Intake vegetables with supper
日本語
午前間食(10時)に野菜食を摂取する
英語
Intake vegetables at 10:00 a.m.
日本語
午後間食(15時)に野菜食を摂取する
英語
Intake vegetables at 3:00 p.m.
日本語
野菜食を摂取しない
英語
Not intake vegetables
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
23 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1) 健康な女子大学生
2) 本研究の目的、内容について十分な説明を受け、文書で参加への同意した者
英語
1) Healthy female university students
2) Subjects who have received a sufficient explanation of the purpose and content of this study, and agreed to participate by signing
日本語
1)血圧および腎機能に異常のある者
2)常時投薬が必要な疾患を持つ者
3)重篤な疾患既往歴がある者
4)その他、研究責任者が研究対象者として不適当と判断した場合
英語
1) Subjects with abnormal blood pressure and renal function
2) Subjects with diseases that require constant medication
3) Subjects with medical history of severe diseases
4) Subjects who are judged as inappropriate by investigators
10
日本語
名 | 由香 |
ミドルネーム | |
姓 | 西田 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Nishida |
日本語
名古屋葵大学
英語
Nagoya Aoi University
日本語
健康科学部 健康栄養学科
英語
Faculty of Health Sciences Department of Health and Nutrition
467-8610
日本語
愛知県名古屋市瑞穂区汐路町3-40
英語
3-40 Shioji-cho, Mizuho-ku, Nagoya, Aichi, Japan
052-852-9422
nishida@nagoya-aoi.ac.jp
日本語
名 | 由香 |
ミドルネーム | |
姓 | 西田 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Nishida |
日本語
名古屋葵大学
英語
Nagoya Aoi University
日本語
健康科学部 健康栄養学科
英語
Faculty of Health Sciences Department of Health and Nutrition
467-8610
日本語
愛知県名古屋市瑞穂区汐路町3-40
英語
3-40 Shioji-cho, Mizuho-ku, Nagoya, Aichi, Japan
052-852-9422
nishida@nagoya-aoi.ac.jp
日本語
名古屋葵大学
英語
Nagoya Aoi University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
名古屋葵大学
英語
Nagoya Women's University
日本語
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
名古屋女子大学 人を対象とする研究に関する倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee for Research on Human Subjects in Nagoya Women's University
日本語
愛知県名古屋市瑞穂区汐路町3-40
英語
3-40 Shioji-cho, Mizuho-ku, Nagoya, Aichi, Japan
052-852-1111
somu@nagoya-aoi.ac.jp
はい/YES
2022-22
日本語
名古屋女子大学 人を対象とする研究に関する倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee for Research on Human Subjects in Nagoya Women's University
日本語
英語
2023 | 年 | 03 | 月 | 13 | 日 |
未公表/Unpublished
6
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2022 | 年 | 11 | 月 | 21 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 15 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 03 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 04 | 月 | 23 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057597
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057597