UMIN試験ID | UMIN000050304 |
---|---|
受付番号 | R000057235 |
科学的試験名 | 飲酒量の変化に影響を与えた要因に関する質的研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/02/10 |
最終更新日 | 2024/04/19 13:07:29 |
日本語
飲酒量の変化に影響を与えた要因に関する質的研究
英語
Qualitative research to investigate factors influencing changes in alcohol consumption
日本語
飲酒量の変化に影響を与えた要因に関する質的研究
英語
Qualitative research to investigate factors influencing changes in alcohol consumption
日本語
飲酒量の変化に影響を与えた要因に関する質的研究
英語
Qualitative research to investigate factors influencing changes in alcohol consumption
日本語
飲酒量の変化に影響を与えた要因に関する質的研究
英語
Qualitative research to investigate factors influencing changes in alcohol consumption
日本/Japan |
日本語
生活習慣病のリスクを高める過剰な飲酒
英語
Excessive drinking that increases the risk of lifestyle-related diseases
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
飲酒量の変化に影響を与えた要因の特徴を明らかにする
英語
To clarify the influence factors on change of amount of alcohol consumption
その他/Others
日本語
ノンアルコール飲料に対する印象、ノンアルコール飲料の継続使用予定有無を明らかにする
英語
To clarify the impression on non-alcohol beverages and the possibility of continuous use of those
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
飲酒量の変化に影響をもたらした要因の特徴
英語
Characteristics of factors influencing on change of alcohol consumption
日本語
ノンアルコール飲料に対する印象、ノンアルコール飲料の継続使用予定有無
英語
Impression on non-alcohol beverages and the possibility of continuous use of those
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
本学で実施していた「ノンアルコール飲料の提供が飲酒量に与える影響に関するランダム化比較研究」(以下、ノンアルコール研究)参加者であったもののうち、協力を申し出たもの
かつ ノンアルコール研究中に、以下に該当するもの
1) ノンアルコール飲料を用いて、飲酒量が有意に低減したもの
2) ノンアルコール飲料を用いたが、飲酒量が低減しなかったもの
3) ノンアルコール飲料を用いなかったが、飲酒量が有意に低減したもの
4) ノンアルコール飲料を用いなく、飲酒量も低減しなかったもの
英語
The persons who offer to participate in this study who cooperated with our randomized controlled study on the impact of serving non-alcoholic beverages on alcohol consumption (hereinafter called non-alcohol study).
and meet the following conditions,
1) The case to be confirmed significant reduction in alcohol consumption using non-alcohol beverage
2) The case not to be confirmed significant reduction in alcohol consumption using non-alcohol beverage
3) The case to be confirmed significant reduction in alcohol consumption without using non-alcohol beverage
4) The case not to be confirmed significant reduction in alcohol consumption without using non-alcohol beverageThe
日本語
研究非同意
英語
non-consent
20
日本語
名 | 尚 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉本 |
英語
名 | Hisashi |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshimoto |
日本語
筑波大学
英語
University of Tsukuba
日本語
健幸ライフスタイル開発研究センター
英語
R&D Center for Lifestyle Innovation
305-8550
日本語
茨城県つくば市春日1-2
英語
1-2 Kasuga, Tsukuba
029-853-1019
hisashiyoshi@md.tsukuba.ac.jp
日本語
名 | 歩惟 |
ミドルネーム | |
姓 | 大 畑 |
英語
名 | Ai |
ミドルネーム | |
姓 | Ohata |
日本語
筑波大学
英語
University of Tsukuba
日本語
健幸ライフスタイル開発研究センター
英語
R&D Center for Lifestyle Innovation
305-8550
日本語
茨城県つくば市春日1-2
英語
1-2 Kasuga, Tsukuba
029-853-1019
lifestyle-tsukuba@un.tsukuba.ac.jp
日本語
その他
英語
University of Tsukuba, R&D Center for Lifestyle Innovation
日本語
筑波大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
ASAHI BREWERIES, LTD.
日本語
アサヒビール株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
筑波大学
英語
University of Tsukuba
日本語
茨城県つくば市天王台1-1-1
英語
1-1-1 Tennodai, Tsukuba 305-8575
029-853-3022
sien.ningenss@un.tsukuba.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
21
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2023 | 年 | 01 | 月 | 27 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 07 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 13 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
日本語
方法:質的研究
調査期間:2023年2月13日から5月31日(予定)
英語
Method: Qualitative research
Study period: February 13 to May 31, 2023
2023 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000057235
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000057235