UMIN試験ID | UMIN000049845 |
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受付番号 | R000056780 |
科学的試験名 | 高品質抹茶の連続摂取による肌理改善についての研究-有効成分の探索 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/12/21 |
最終更新日 | 2022/12/21 09:28:31 |
日本語
高品質抹茶の日常的な飲用による肌改善についての研究-有効成分の探索
英語
Research on skin improvement by daily drinking of high-quality green tea (Matcha) - search for active ingredients
日本語
高品質抹茶の日常的な飲用による肌改善についての研究
英語
Research on skin improvement by daily drinking of high-quality green tea (Matcha)
日本語
高品質抹茶の連続摂取による肌理改善についての研究-有効成分の探索
英語
Research on skin improvement by continuous intake of high-quality green tea (Matcha) - search for active ingredients
日本語
高品質抹茶の連続摂取による肌理改善についての研究
英語
Research on skin improvement by continuous intake of high-quality green tea (Matcha)
日本/Japan |
日本語
健康成人
英語
healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究では、アルバイトで雇用した20~75歳の試験対象者を3群に割り付け、「高品質抹茶」「普通抹茶」「プラセボ(着色デンプン)」を3か月間摂取させ、前後で、主要目的として肌理のパラメータ(きめ,たるみ,明るさ,赤み,くすみ,滑らかさなど)の状態を計測する。
英語
In this study, subjects aged 20 to 75 who were employed as part-time workers were assigned to three groups and had them consume "high quality green tea (matcha)", "ordinary green tea (matcha)" and "placebo (colored starch)" for three months. Before and after, the condition of texture parameters (texture, sagging, brightness, redness, dullness, smoothness, etc.) is measured as the main purpose.
その他/Others
日本語
副次目的として血液・唾液・尿を採取して肌理改善の可能性がある物質の含有量および代謝物質を測定しこれらの指標と肌理改善との関連を検討する。
英語
As a secondary objective, blood, saliva, and urine will be collected to measure the content and metabolites of substances that may improve texture. The relationship between these indices and the improvement of texture is examined.
探索的/Exploratory
実務的/Pragmatic
第Ⅰ・Ⅱ相/Phase I,II
日本語
試験食品飲用開始から12週間後に、肌の状態を測定する。
英語
Twelve weeks after starting to drink the test food, the subject's skin condition is measured.
日本語
試験食品摂取開始から12週間後に、対象者の血液・唾液・尿を採取する。肌理改善の可能性がある抹茶含有物質の含有量を採取した血液・唾液・尿で測定する。
英語
12 weeks after the start of intake of the test food, collect blood, saliva, and urine from the subjects. The content of matcha-containing substances that may improve texture is measured in blood, saliva, and urine collected.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
無治療対照/No treatment
いいえ/NO
はい/YES
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
中央登録/Central registration
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
高品質抹茶1日10gを90日摂取
英語
Subjects ingested 10g of "high-quality green tea (matcha)" daily for 90 days.
日本語
普通抹茶1日10gを90日摂取
英語
Subjects ingested 10g of "regular green tea (matcha)" daily for 90 days.
日本語
プラセボ(着色デンプン)1日10gを90日摂取
英語
Subjects ingested 10g of "placebo (colored starch)" daily for 90 days.
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
① 健康な成人男性・成人女性90名
② 自由意思による研究参加の同意を本人から文書で取得可能な者
③ 同意取得時の年齢が20歳以上75歳以下の者
④ 性別:男性および女性
⑤ アルバイトとして募集を行い、志願してきた者
英語
(1) 90 healthy adult males and females
(2) Persons who can obtain written consent from the individual to participate in the research voluntarily
(3) Persons aged 20 to 75 at the time of obtaining consent
(4) Gender: male and female
(5) Those who have applied for a part-time job
日本語
① 喫煙者
② 重篤な疾患を持つ者
③ パソコンでの情報入力が不可能である者
④ 茶飲料などにアレルギーがある者や、カフェイン飲料摂取で不具合を生じたことのある者
⑤ 妊娠中または妊娠の可能性がある者
英語
(1) Smoker
(2) Persons with serious illness
(3) Persons who are unable to enter information on a computer
(4) Those who are allergic to tea beverages, etc., or those who have had problems with caffeine beverages.
(5) Those who are pregnant or may become pregnant
90
日本語
名 | 映理 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡邉 |
英語
名 | Eri |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
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京都府立医科大学
英語
Kyoto Prefectural University of Medicine
日本語
医学研究科免疫学
英語
Department of Immunology
602-8566
日本語
京都市上京区河原町広小路上る梶井町 465
英語
465 Kajii-cho, Kawaramachi-Hirokoji, Kamigyo-ku, Kyoto 602-8566, Japan
075-251-5329
e-w@koto.kpu-m.ac.jp
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名 | 映理 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡邉 |
英語
名 | Eri |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
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京都府立医科大学
英語
Kyoto Prefectural University of Medicine
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医学研究科免疫学
英語
Department of Immunology
602-8566
日本語
京都市上京区河原町広小路上る梶井町 465
英語
465 Kajii-cho, Kawaramachi-Hirokoji, Kamigyo-ku, Kyoto 602-8566, Japan
075-251-5329
e-w@koto.kpu-m.ac.jp
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京都府立医科大学
英語
Kyoto Prefectural University of Medicine
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英語
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京都府農林水産技術センター農林センター森林技術センター
英語
Tea Industry Research Division,Kyoto Prefectural Agriculture,Forestry and Fisheries Technology Center,Agriculture and Forestry Technology Department
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地方自治体/Local Government
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英語
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英語
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英語
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京都府立医科大学医学倫理審査委員会
英語
Medical Ethics Review Committee, Kyoto Prefectural University of Medicine
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京都市上京区河原町広小路上る梶井町 465
英語
465 Kajii-cho, Kawaramachi-Hirokoji, Kamigyo-ku, Kyoto 602-8566, Japan
075-251-5337
rinri@koto.kpu-m.ac.jp
いいえ/NO
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英語
2022 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2022 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2023 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2027 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2022 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000056780
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000056780