UMIN試験ID | UMIN000049852 |
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受付番号 | R000056757 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による安静時の脂肪代謝確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/12/21 |
最終更新日 | 2024/01/17 14:08:04 |
日本語
試験食品摂取による安静時の脂肪代謝確認試験
英語
Evaluation of effects induced by ingesting test foods on fat metabolism at rest.
日本語
試験食品摂取による安静時の脂肪代謝確認試験
英語
To evaluate the effects of intake of test food on fat metabolism at rest.
日本語
試験食品摂取による安静時の脂肪代謝確認試験
英語
To evaluate the effects of intake of test food on fat metabolism at rest.
日本語
試験食品摂取による安静時の脂肪代謝確認試験
英語
To evaluate the effects of intake of test food on fat metabolism at rest.
日本/Japan |
日本語
健常成人男性
英語
Healthy male adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
20歳以上50歳未満の男性を対象として、食品成分を単回及び8日間継続摂取した際の、安静時の脂肪燃焼量を評価する。
英語
To verify some kind of effect of a single intake, and continuous intakes of the food ingredient on fat metabolism at rest for male subjects ranging in age from 20 to 49 years old.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
脂肪燃焼量
英語
Fat oxidation
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品1を8日間摂取させる。5日間以上のウォッシュアウトの後、試験食品2を8日間摂取させる。
英語
To begin with, subjects will take the food-1 for 8 days. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food-2 for 8 days.
日本語
試験食品2を8日間摂取させる。5日間以上のウォッシュアウトの後、試験食品1を8日間摂取させる。
英語
To begin with, subjects will take the food-2 for 8 days. After more than 5 days of washout period, subjects will take the food-1 for 8 days.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
(1) 同意取得時の年齢が20歳以上50歳未満の男性
(2) BMIが18.5 kg/m2以上25 kg/m2未満の者
(3) 来院予定日に指定の試験実施医療機関に来院可能な者
(4) 本試験の目的、及び内容について十分に理解した上で、書面による同意を得た者
英語
(1) Male subjects ranging in age from 20 to 49 at informed consent.
(2) Subjects ranging in BMI from 18.5 to less than 25.0 kg/m2.
(3) Subjects who can visit the designated facility on measurement days.
(4) Subjects who can make self-judgment and voluntarily gave written informed consent.
日本語
(1) 定期的な運動習慣がある者
(2) エアロモニターを用いて自然に呼吸ができない者
(3) 昼夜交代勤務など、生活が不規則な者
(4) アルコール多飲者
(5) 喫煙習慣がある者
(6) 減量中の者、試験期間中に減量を実施する予定のある者
(7) 重度のアレルギー性鼻炎を有する者
(8) 脂肪代謝に影響を及ぼす特定保健用食品、機能性表示食品などの健康食品やサプリメントを定期的に摂取している者
(9) 同意取得の前1ヵ月以内に本試験の評価に影響を及ぼす医薬品を服薬している者。但し試験責任医師が併用しても試験への影響がないと判断した鎮痛・消炎剤、外用薬、点眼薬の頓用は除外しない。
(10) 収縮期血圧が90 mmHg未満の者
(11) 試験開始4週間前から試験開始までに成分献血或いは全血として200 mL以上採血を行った者
(12) 試験開始12週間前から試験開始までに全血400 mL以上採血を行った者
(13) 試験開始12ヶ月前の月から試験開始までの採血量に、試験の予定総採血量を加えると1200 mLを超える者
(14) 他の臨床試験に試験対象者として参加中、試験終了後4週間以内、また本試験の参加同意後に他の臨床試験に参加する予定のある者
(15) 以下の各号のいずれかに当てはまる者
(ア) 心臓、肝臓、腎臓に疾患を有する者(他の疾病の合併症である場合も含む)
(イ) 循環器系疾患の既往歴のある者
(ウ) 糖尿病を発症している者
(エ) 試験食品および規定食に対してアレルギーを有する者
(16) その他、試験責任医師又は試験分担医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1) Subjects who have a habit of exercises.
(2) Subjects who can not brethe naturally using an aeromonitor.
(3) with irregular life rhythm (e.g., irregular shift work).
(4) Subjects with excessive alcohol intake.
(5) Subjects having a habit of smoking.
(6) Subjects with dieting or planning to diet during this study.
(7) Subjects having serious allergic rhinitis.
(8) Subjects who have periodically used health-specific / functional / health foods including supplements, which might affect fat metabolism.
(9) Subjects who take affecting medicines (except nonaffecting painkiller/antiinflamentry/external/eyedrops) within a month before the consent.
(10) Subjects with a maximal blood pressure of less than 90 mmHg.
(11) Subjects who donated their blood components and/or whole blood (0.2 L) within the past 4 weeks.
(12) Subjects who donated their whole blood (0.4 L) within the past 12 weeks.
(13) Subjects being collected in total of their blood (1.2 L) within the past 12 months and in this research.
(14) Subjects being under other clinical tests, or partook in those within the past four weeks, or will join those after the consent.
(15) Subjects who meet any of the following:
(a) suffering from heart, liver, or kidney disease (including complications of other diseases)
(b) having a history of cardiovascular disease
(c) diabetes
(d) allergic to the test food and required one.
(16) Others who were judged as inappropriate for participation by the principal/sub investigator.
20
日本語
名 | 尚子 |
ミドルネーム | |
姓 | 南 |
英語
名 | Hisako |
ミドルネーム | |
姓 | Minami |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory beverage & Food limited.
日本語
商品開発部
英語
Development & Designed Department
211-0067
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa, JAPAN
050-3182-6161
Hisako_Nakamura@suntory.co.jp
日本語
名 | 真梨子 |
ミドルネーム | |
姓 | 佐藤 |
英語
名 | Mariko |
ミドルネーム | |
姓 | Sato |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory beverage & Food limited.
日本語
商品開発部
英語
Development & Designed Department
211-0067
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa, JAPAN
050-3182-0954
Mariko_Sato@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
CPCC Company Limited
日本語
CPCC株式会社
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英語
日本語
自己調達
英語
Suntory beverage & Food limited.
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
日本語
商品開発部
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
チヨダパラメディカルケアクリニック倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board of Chiyoda Paramedical Care Clinic
日本語
東京都中央区日本橋本石町3-3-10 ダイワビル2F
英語
2F Sanwa-Uchi-Kanda Building, 3-3-5 Uchi-Kanda, Chiyoda-ku, Tokyo 101-0047, Japan
03-5297-5548
IRB@cpcc.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 12 | 月 | 20 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 16 | 日 |
2023 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2024 | 年 | 01 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000056757
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000056757