UMIN試験ID | UMIN000049676 |
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受付番号 | R000056581 |
科学的試験名 | カフェオーレ飲用時の血糖値上昇の確認 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/02/01 |
最終更新日 | 2023/08/08 11:51:33 |
日本語
カフェオーレ飲用時の血糖値上昇の確認
英語
Confirmation test of increase in blood sugar level when drinking glico cafe ore
日本語
カフェオーレ飲用時の血糖値上昇の確認
英語
Confirmation test of increase in blood sugar level when drinking glico cafe ore
日本語
カフェオーレ飲用時の血糖値上昇の確認
英語
Confirmation test of increase in blood sugar level when drinking glico cafe ore
日本語
カフェオーレ飲用時の血糖値上昇の確認
英語
Confirmation test of increase in blood sugar level when drinking glico cafe ore
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
カフェオーレ飲用時の血糖値上昇の確認
英語
Confirmation of increase in blood sugar level when drinking glico cafe ore
その他/Others
日本語
乳の血糖値上昇抑制効果の確認
英語
Confirmation of the inhibitory effect of milk on the rise in blood sugar level
日本語
カフェオーレ飲用時の血糖値
英語
Glucose level when drinking glico cafe ore
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品:グリコカフェオーレ
摂取期間:1日
摂取量:180 ml
英語
Test drink:glico cafe ore
Intake period: 1 days
Daily intake: 180 ml
日本語
被験食品:等量の糖質を含む水溶液
摂取期間:1日
摂取量:180 ml
英語
Test drink: Water in same amount of sugar
Intake period: 1 days
Daily intake: 180 ml
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
健常成人
英語
Healthy adults
日本語
① 現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
② 耐糖能異常、精神疾患、睡眠障害、高血圧、糖尿病、高脂血症や重篤な疾患の既往歴・現病歴のある者
③ 空腹時血糖値が126 mg/dL以上、HbA1c(NGSP)値が6.5 %以上の者
④ 過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の服薬習慣のある者(頭痛、月経痛、感冒などの頓服歴は除く)
⑤ 肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
⑥ 消化器官に併存疾患および既往歴のある者(盲腸の既往歴は除く)
⑦ BMIが30 kg/m2以上の者
⑧ 過去1ヶ月間において200 mL、又は3ヶ月以内に400 mLを超える献血等をした者
⑨ 高度の貧血がある者
⑩ 試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品に重篤なアレルギー症状を起こす恐れのある者
⑪ 負荷食の全量摂取ならびに試験食品の摂取が難しい者(嗜好性含む)
⑫ 妊娠中、授乳中あるいは妊娠の可能性のある者
⑬ 日常的な飲酒量が1日あたり平均アルコール換算で40 g/日を超える者
⑭ 試験期間中、生活習慣を変更する可能性のある者(長期の旅行など)
⑮ 現在、ならびに過去3ヶ月以内において、糖代謝関連を標榜する機能性表示食品・健康食品類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者(健康維持を目的した摂取は可)
⑯ 他の食品の摂取や薬剤を使用する試験に参加中の者
英語
1. Those who are currently undergoing drug treatment for some disease
2. Subjects with a history or current medical history of impaired glucose tolerance, mental illness, sleep disorder, hypertension, diabetes, hyperlipidemia, or other serious illness
3. Subjects with a fasting blood glucose level of 126 mg/dL or higher and HbA1c (NGSP) of 6.5% or higher
4. Those who have taken medication for the purpose of disease treatment in the past month (excluding headache, menstrual cramps, colds, etc.)
5. Those who have a history of serious disorders such as liver, kidney, heart, lungs, blood, etc
6.Those who have a history of comorbidities in the digestive system (excluding a history of cecum)
7. Subjects with a BMI of 30 kg/m2 or more
8. Those who have donated more than 200 mL of blood in the past month or more than 400 mL within 3 months
9. Subjects with severe anemia
10. Subjects who may have allergic symptoms to the test food, or subjects who may have serious allergic symptoms to other foods or medicines.
11. Subjects who have difficulty ingesting the entire load food and the test food (including palatability)
12. Those who are pregnant, breastfeeding, or may become pregnant
13. Subjects who regularly drink more than 40 g/day in terms of alcohol equivalent
14. Subjects who regularly drink more than 40 g/day in terms of aSubjects who may change their lifestyle during the test period (long-term travel, etc.)lcohol equivalent
15. Subjects who regularly drink more than 40 g/day in terms of aSubjects Subjects who currently or within the past 3 months have a habit of continuously ingesting foods with functional claims or health foods that claim to be related to sugar metabolism, or those who plan to ingest them during the test period (for the purpose of maintaining health) can be ingested)who may change their lifestyle during the test period (long-term travel, etc.)alcohol equivalent
16. Participating in a study that consumes other foods or uses drugs
12
日本語
名 | 憲正 |
ミドルネーム | |
姓 | 森岡 |
英語
名 | Kensei |
ミドルネーム | |
姓 | Morioka |
日本語
江崎グリコ株式会社
英語
Ezaki Glico Co.ltd
日本語
商品技術開発研究所
英語
Institute of Product and Technology Development
555-8502
日本語
大阪府大阪市西淀川区歌島4‐6‐5
英語
4-6-5 Utashima, Nishiyodogawa-ku, Osaka city, Osaka prefecture
090-7871-8919
kensei.morioka@glico.com
日本語
名 | 勇介 |
ミドルネーム | |
姓 | 中村 |
英語
名 | Yusuke |
ミドルネーム | |
姓 | Nakamura |
日本語
江崎グリコ株式会社
英語
Ezaki Glico Co.ltd
日本語
商品技術開発研究所
英語
Institute of Product and Technology Development
555-8502
日本語
大阪府大阪市西淀川区歌島4‐6‐5
英語
Utashima, Nishiyodogawa-ku, Osaka city, Osaka prefecture
070-4015-4151
yusuke.nakamura2@glico.com
日本語
その他
英語
Ezaki Glico Co.ltd
日本語
江崎グリコ株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
グリコグループ研究倫理委員会
英語
The Institutional Review Board of Glico Group
日本語
大阪府大阪市北区小松原町2‐4
英語
2-4, Komatsubara-cho, Kita-ku, Osaka city, Osaka prefecture
+81-6-6477-8352
toshihiko.koike@glico.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 09 | 月 | 09 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 09 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 02 | 日 |
2023 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 12 | 月 | 02 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 08 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000056581
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000056581