UMIN試験ID | UMIN000049601 |
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受付番号 | R000056486 |
科学的試験名 | 塩分制限を容易にする新しいシステムの検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/11/28 |
最終更新日 | 2023/01/12 14:44:26 |
日本語
レシピを自由選択可能な減塩システムの継続性と有用性の検討
英語
Examination of the continuity and usefulness of a low-salt system that allows free selection of recipes
日本語
新しい減塩システムの検討
英語
Examination of a new salt reduction system
日本語
塩分制限を容易にする新しいシステムの検討
英語
Examination of a new system to facilitate salt restriction
日本語
塩分制限システムの検討
英語
Examination of salt restriction system
日本/Japan |
日本語
高血圧
英語
high blood pressure
内科学一般/Medicine in general | 循環器内科学/Cardiology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
島根大学の特許技術を活用し、産学共同で開発した献立アプリと冷凍食材および11種類の減塩レトルトソースを利用した「減塩システム」の継続性と有用性を検討する。
英語
Utilizing Shimane University's patented technology, we will examine the continuity and usefulness of the "low-salt system" using a menu app, frozen ingredients, and eleven types low-salt retort sauces.
その他/Others
日本語
有用性
英語
Usefulness
検証的/Confirmatory
その他/Others
該当せず/Not applicable
日本語
摂食開始4週後の本減塩システムの完遂割合
英語
Completion rate of this salt reduction system 4 weeks after the start of feeding
日本語
摂食開始4週後の収縮期血圧の変化
英語
Changes in systolic blood pressure 4 weeks after the start of feeding
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
4週間の摂食
英語
Feeding for 4 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | より上/< |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 降圧剤を服用していない高血圧者(収縮期血圧130 mmHg以上)。
英語
1) Hypertensive subjects (systolic blood pressure 130 mmHg or higher) who do not take antihypertensive drugs.
日本語
1) 降圧剤を服用していない高血圧者(収縮期血圧180 mmHg以上)
英語
1) Hypertensive subjects not taking antihypertensive drugs (systolic blood pressure 180 mmHg or higher)
10
日本語
名 | 守彦 |
ミドルネーム | |
姓 | 中村 |
英語
名 | Morihiko |
ミドルネーム | |
姓 | Nakamura |
日本語
島根大学
英語
Shimane University
日本語
地域未来協創本部
英語
The Head Office for Regional Collaboration and Innovation
693-8501
日本語
島根県出雲市塩冶町89-1
英語
89-1, Enya-Cho, Izumo City, Shimane Prefecture
0853-20-2916
nkmr0515@med.shimane-u.ac.jp
日本語
名 | 麻由美 |
ミドルネーム | |
姓 | 椿 |
英語
名 | Mayumi |
ミドルネーム | |
姓 | Tsubaki |
日本語
島根大学
英語
Shimane University
日本語
臨床研究センター
英語
Clinical Research Center
693-8501
日本語
島根県出雲市塩冶町89-1
英語
89-1, Enya-Cho, Izumo City, Shimane Prefecture
0853-20-2515
https://rinken.shimane-u-tiken.jp/ec/ecoutline
kenkyu@med.shimane-u.ac.jp
日本語
その他
英語
The Head Office for Regional Collaboration and Innovation,
Shimane University
日本語
島根大学
日本語
地域未来協創本部
日本語
英語
日本語
無し
英語
The Head Office for Regional Collaboration and Innovation,
Shimane University
日本語
島根大学
日本語
地域未来協創本部
その他/Other
日本語
Japan
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
島根大学
英語
Shimane University
日本語
島根県出雲市塩冶町89-1
英語
89-1, Enya-Cho, Shimane Prefecture
0853-20-2515
kenkyu@med.shimane-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 11 | 月 | 28 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2022 | 年 | 08 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 28 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
2023 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 11 | 月 | 24 | 日 |
2023 | 年 | 01 | 月 | 12 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000056486
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000056486
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |