UMIN試験ID | UMIN000049138 |
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受付番号 | R000055973 |
科学的試験名 | 消化器外科領域の周術期患者における新規濃厚流動食の有用性 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/11/01 |
最終更新日 | 2023/01/10 17:50:56 |
日本語
消化器外科領域の周術期患者における新規濃厚流動食の有用性
英語
Usefulness of new liquid enteral nutrition formula in perioperative patients in the field of gastrointestinal surgery.
日本語
周術期患者における新規濃厚流動食の有用性
英語
Usefulness of new liquid enteral nutrition formula in perioperative patients.
日本語
消化器外科領域の周術期患者における新規濃厚流動食の有用性
英語
Usefulness of new liquid enteral nutrition formula in perioperative patients in the field of gastrointestinal surgery.
日本語
周術期患者における新規濃厚流動食の有用性
英語
Usefulness of new liquid enteral nutrition formula in perioperative patients.
日本/Japan |
日本語
消化器疾患
英語
Digestive disease
消化器外科(消化管)/Gastrointestinal surgery | 消化器外科(肝・胆・膵)/Hepato-biliary-pancreatic surgery |
悪性腫瘍/Malignancy
いいえ/NO
日本語
消化器外科領域の手術(上部消化管、下部消化管、肝・胆・膵)が予定されている患者を対象に、新規濃厚流動食を術前・術後に食事療法として投与し、術後感染症の発生率、栄養状態の改善率、及び各種パラメータを比較し、新規濃厚流動食の有用性を検討することを目的とする。
英語
For patients scheduled for gastrointestinal surgery (upper gastrointestinal tract, lower gastrointestinal tract, liver, biliary, pancreas), the new liquid enteral nutrition formula was administered as dietary therapy before and after surgery. The purpose of this study is to examine the usefulness of the new liquid enteral nutrition formula by comparing the incidence of infectious diseases, the rate of improvement in nutritional status, and other parameters.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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術後感染症の発生率
英語
Incidence of postoperative infections.
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
通常の入院食を手術2日前から術後の維持投与量に到達後7日間まで摂食する。
英語
Normal hospital meal is taken from 2 days before surgery until 7 days after reaching the postoperative maintenance dose.
日本語
新規濃厚流動食を手術2日前から術後の維持投与量に到達後7日間まで摂食する。
英語
A new liquid enteral nutrition formula is taken from 2 days before surgery until 7 days after reaching the postoperative maintenance dose.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 外科的な手術(上部消化管、下部消化管、肝・胆・膵)が予定されている患者
2. 経口栄養摂取が可能な患者
3. 20歳以上かつ75歳未満の患者
4. 本研究について同意説明文書を用いて説明を行い、同意を取得した者
英語
1. Patients scheduled for surgical operation (upper gastrointestinal tract, lower gastrointestinal tract, liver, biliary, pancreas).
2. Patients who can take oral nutrition.
3. Patients aged >=20 and <75.
4. Subjects who explained this research using a written informed consent document and obtained informed consent.
日本語
1. 体重減少≧10%(最近6ヶ月間の通常体重と比較して)
2. 嚥下機能障害患者
3. 肝機能障害患者(Child-Pugh クラスC)
4. 呼吸機能障害患者(動脈血 PaO2<70 torr)
5. 腎機能障害患者(血漿クレアチニンレベル>2 mg/dL)
6. 心機能障害患者(New York分類>3)
7. 妊娠している患者
8. 感染症の患者
9. 免疫障害患者
10. 中心静脈栄養が必要と判断される患者
11. 併存疾患のために入院後にカロリー制限となる、又はカロリー制限の可能性のある患者
12. その他、研究責任者または研究分担者が本研究への参加を不適当と判断した者
英語
1. Weight loss =>10% (compared to normal weight over the last 6 months).
2. Patients with swallowing dysfunction.
3. Patients with liver dysfunction (Child-Pugh class C).
4. Patients with respiratory dysfunction (arterial blood PaO2<70 torr).
5. Patients with renal impairment (plasma creatinine level >2 mg/dL).
6. Patients with cardiac dysfunction (New York classification>3).
7. Patients who are pregnant.
8. Patients with infectious diseases.
9. Immunocompromised patients.
10. Patients judged to require total parenteral nutrition.
11. Patients who become calorie restricted after hospitalization due to comorbidities, or who may become calorie restricted.
12. Patients judged inappropriate for participation in this research by the principal investigator or co-investigator.
200
日本語
名 | 寛 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉田 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshida |
日本語
日本医科大学付属病院
英語
Nippon Medical School Hospital
日本語
消化器外科
英語
Department of Gastrointestinal and Hepato-Biliary-Pancreatic Surgery
113-8603
日本語
東京都文京区千駄木1-1-5
英語
1-1-5, Sendagi, Bunkyo-ku, Tokyo, Japan
03-3822-2131
s-shinji@nms.ac.jp
日本語
名 | 誠一 |
ミドルネーム | |
姓 | 進士 |
英語
名 | Seiichi |
ミドルネーム | |
姓 | Shinji |
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日本医科大学付属病院
英語
Nippon Medical School Hospital
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消化器外科
英語
Department of Gastrointestinal and Hepato-Biliary-Pancreatic Surgery
113-8603
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東京都文京区千駄木1-1-5
英語
1-1-5, Sendagi, Bunkyo-ku, Tokyo, Japan
03-3822-2131
s-shinji@nms.ac.jp
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日本医科大学
英語
Nippon Medical School
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英語
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日本医科大学
英語
Nippon Medical School
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その他/Other
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学校法人日本医科大学中央倫理委員会
英語
Central Ethics Committee of the Nippon Medical School
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東京都文京区千駄木1-1-5
英語
1-1-5, Sendagi, Bunkyo-ku, Tokyo, Japan
03-3822-2131
chuorinri.group@nms.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2022 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
限定募集中/Enrolling by invitation
2022 | 年 | 09 | 月 | 22 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 27 | 日 |
2022 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2022 | 年 | 10 | 月 | 06 | 日 |
2023 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055973
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055973
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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