UMIN試験ID | UMIN000049072 |
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受付番号 | R000055906 |
科学的試験名 | 外食中食における小児食物アレルギー事故調査 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/10/01 |
最終更新日 | 2022/09/30 12:00:00 |
日本語
外食中食における小児食物アレルギー事故調査
英語
Accidental ingestion of allergic food at eating-out and home replacement meal by children with food allergy
日本語
外食中食における小児食物アレルギー事故調査
英語
Accidental ingestion of allergic food at eating-out and home replacement meal by children with food allergy
日本語
外食中食における小児食物アレルギー事故調査
英語
Accidental ingestion of allergic food at eating-out and home replacement meal by children with food allergy
日本語
外食中食における小児食物アレルギー事故調査
英語
Accidental ingestion of allergic food at eating-out and home replacement meal by children with food allergy
日本/Japan |
日本語
食物アレルギー
英語
Food Allergy
小児科学/Pediatrics |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食物アレルギー患児の外食および中食における誤食事故の実態調査を行う。
英語
Conduct an investigation into the actual situation of accidental eating incidents at outside and inside meals for children with food allergies.
その他/Others
日本語
外食・中食における食物アレルギー患者の事故予防に関する基礎資料とする
英語
Provide a basis for the prevention of accidents involving food allergy sufferers in food service and restaurant food
日本語
外食・中食における食物アレルギー誤食事故数
英語
Number of food allergy mishaps in food service and restaurant meals.
日本語
英語
観察/Observational
日本語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
1 | ヶ月/months-old | より上/< |
18 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
医師に診断された食物アレルギー患者
英語
Physician-diagnosed food allergy patients.
日本語
特になし
英語
none in particular
1000
日本語
名 | 孝成 |
ミドルネーム | |
姓 | 今井 |
英語
名 | Takanori |
ミドルネーム | |
姓 | Imai |
日本語
昭和大学
英語
Showa University
日本語
医学部小児科学講座
英語
School of Medicine, Department of Pediatrics
142-8666
日本語
東京都品川区旗の台1-5-8
英語
1-5-8 Hatanodai, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
03-3784-8565
ta-imai@med.showa-u.ac.jp
日本語
名 | 孝成 |
ミドルネーム | |
姓 | 今井 |
英語
名 | Takanori |
ミドルネーム | |
姓 | Imai |
日本語
昭和大学
英語
Showa University
日本語
医学部小児科学講座
英語
School of Medicine, Department of Pediatrics
142-8666
日本語
東京都品川区旗の台1-5-8
英語
1-5-8 Hatanodai, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
03-3784-8565
ta-imai@med.showa-u.ac.jp
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昭和大学
英語
Showa University
日本語
昭和大学
日本語
日本語
英語
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無し
英語
none
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
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英語
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昭和大学
英語
School of Medicine
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東京都品川区旗の台1-5-8
英語
1-5-8 Hatanodai, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
03-3784-8565
ta-imai@med.showa-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2022 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
最終結果が公表されている/Published
1141
日本語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2021 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
2021 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2021 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
有効回答数は1141件で、年齢の中央値は8(5-15)歳であった。アナフィラキシーの既往は769名(67.4%)、誤飲の経験は622名(54.5%)で、そのうち外食中とHRMでそれぞれ485名(42.5%)と348名(30.6%)に発生していることがわかりました。外食中およびHRMで誤飲した人のうち、入院を必要とした人はそれぞれ71人(14.6%)、31人(8.9%)であった。年齢,牛乳アレルギー,アナフィラキシーの既往が誤飲と有意に関連する危険因子であった.誤飲の理由は、個人的なミス、店舗側のミスで、それぞれ356件438件であった。
英語
There were 1141 valid responses, with 8 years as the median age of the participants. Moreover, 769 (67.4%) participants had a history of anaphylaxis, 622 (54.5%) experienced accidental ingestion, of which 485 (42.5%) and 348 (30.6%) occurred while eating out and at HRM, respectively. A total of 71 (14.6%) and 31 (8.9%) participants who had accidental ingestion while eating out and at HRM, respectively, required hospitalization. Age, milk allergy, and a history of anaphylaxis were risk factors significantly associated with accidental ingestion. The reasons for the accidental ingestions were personal and store-side error for a total of 438 cases of 356 cases, respectively.
2022 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055906
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055906
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |
2022/09/30 | 外食中食DATA(最終解析).jmp |