UMIN試験ID | UMIN000049256 |
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受付番号 | R000055870 |
科学的試験名 | 食後高リン血症の改善に有効な食事内容の検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/10/24 |
最終更新日 | 2022/10/17 09:53:51 |
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食後高リン血症の改善に有効な食事内容の検証
英語
Verification of effective dietary content for improving postprandial hyperphosphatemia
日本語
食後高リン血症の改善に有効な食事内容の検証
英語
Verification of effective dietary content for improving postprandial hyperphosphatemia
日本語
食後高リン血症の改善に有効な食事内容の検証
英語
Verification of effective dietary content for improving postprandial hyperphosphatemia
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食後高リン血症の改善に有効な食事内容の検証
英語
Verification of effective dietary content for improving postprandial hyperphosphatemia
日本/Japan |
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健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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タンパク質源の大きく異なる食事が、人のリン代謝動態に与える影響を検証する。
英語
To examine the impact of diets with widely differing protein sources on human phosphorus metabolic kinetics.
有効性/Efficacy
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英語
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タンパク質源の大きく異なる食事を摂取したときのリン代謝動態を調べるために、食事摂取前後の血中リン濃度並びに尿中リン濃度の測定を行う。
英語
The primary outcome endpoint of this study will be the measurement of blood and urinary phosphorus concentrations before and after dietary intake to determine the phosphorus metabolic kinetics of a diet with widely differing protein sources.
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英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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植物性のタンパク質を70%、動物性のタンパク質を30%含む食事を1食摂取する
英語
Consume one meal containing 70% plant protein and 30% animal protein out of total protein.
日本語
植物性のタンパク質を30%、動物性のタンパク質を70%含む食事を1食摂取する
英語
Consume one meal containing 30% plant protein and 70% animal protein out of total protein.
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植物性のタンパク質を30%、動物性のタンパク質を70%含み、かつコントロール1の食事と同量の食物繊維を含む食事を1食摂取する。
英語
Consume one meal that contains 30% vegetable protein and 70% animal protein out of the total protein and the same amount of fiber as the Control 1 meal.
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18 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
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本研究の目的及びその内容について説明を受け、十分に理解した上で、書面にて同意を受ける意思のある者
英語
Subjects who component to consent and give voluntary consent in writing with full understanding after receiving explanation of this study aim and contents.
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(1)18歳以上であること
(2)腎機能に問題がないこと(eGFR>60 ml/分/1.73 m2)
(3)血清リン濃度が正常であること
(4)提供する食材のアレルギーがないこと
(5)インフォームドコンセントが可能なものであること
英語
(1) Be at least 18 years of age.
(2) Have no problems with renal function
(3) Normal serum phosphorus level
(4) No allergy to the food to be served
(5) Must be able to give informed consent.
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名 | 慎介 |
ミドルネーム | |
姓 | 木戸 |
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名 | Shinsuke |
ミドルネーム | |
姓 | Kido |
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近畿大学
英語
KINDAI University
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農学部食品栄養学科 臨床栄養学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition, Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture
631-8505
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奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-8006
skido@nara.kindai.ac.jp
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名 | 慎介 |
ミドルネーム | |
姓 | 木戸 |
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名 | Shinsuke |
ミドルネーム | |
姓 | Kido |
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近畿大学
英語
KINDAI University
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農学部食品栄養学科 臨床栄養学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition, Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture
631-8505
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奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-8006
skido@nara.kindai.ac.jp
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近畿大学
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KINDAI University
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近畿大学
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KINDAI University
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その他/Other
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近畿大学農学部生命倫理委員会
英語
The Ethics Committee of Faculty of Agriculture, KINDAI University
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631-8505 奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-1894
syomu-info@nara.kindai.ac.jp
いいえ/NO
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2022 | 年 | 10 | 月 | 24 | 日 |
未公表/Unpublished
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試験終了/Completed
2015 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2015 | 年 | 09 | 月 | 12 | 日 |
2015 | 年 | 09 | 月 | 25 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2022 | 年 | 10 | 月 | 18 | 日 |
2022 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055870
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055870
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |