UMIN試験ID | UMIN000049029 |
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受付番号 | R000055835 |
科学的試験名 | 黒大豆種皮抽出液が有する血管柔軟性の維持に関する有効性の検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/09/30 |
最終更新日 | 2022/12/15 15:02:06 |
日本語
黒大豆種皮抽出液が有する血管柔軟性の維持に関する有効性の検証
英語
Association of Black soybean peel extract with vascular function
日本語
黒大豆種皮抽出液が有する抗動脈硬化作用の検証
英語
Association of Black soybean peel extract with vascular function
日本語
黒大豆種皮抽出液が有する血管柔軟性の維持に関する有効性の検証
英語
Research of the effect of Black soybean peel extract intake on vasular function
日本語
黒大豆種皮抽出液が有する抗動脈硬化作用の検証
英語
Research of the effect of Black soybean peel extract intake on vasular function
日本/Japan |
日本語
健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
黒大豆種皮抽出液が血管機能を改善する作用を有するかを調べる
英語
To investigate whether Black soybean peel extract has the ability to improve vascular function.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
8週間の黒大豆種皮抽出液経口投与により血管機能に何らかの変化が見られるかを評価するため、投与開始前、投与後4週間および8週間とで脈波伝播速度 (PWV)を比較する。
英語
The primary endopoint of this study is to discover any alteration of cognitive function in healty adults assessed by Pulse Wave Velocity (PWV) following 4 and 8 weeks oral administration of Black soybean peel extract.
日本語
体組成(体脂肪、骨量、除脂肪組織量)
英語
Body composition (body fat, bone mass, lean body mass)
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
その他/Other |
日本語
黒大豆種皮抽出液を含む飲料を1日100 ml飲用、8週間継続
英語
100 mL of Black soybean peel extract drink, once a day for 8 weeks
日本語
プラセボ飲料を1日100 ml飲用、8週間継続
英語
100 mL of Placebo, once a day for 8 weeks
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英語
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英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
本研究の目的およびその内容について説明を受け、十分に理解した上で、書面にて同意を受ける意思のある者
英語
Subjects who component to consent and give voluntary consent in writing with full understanding after receiving explanation of this study aim and contents.
日本語
1) 現在何らかの慢性疾患に罹患し治療中の者
2)体格指数 (BMI)が18.5未満あるいは30以上の者
3)黒大豆にアレルギーを有する者
英語
1) Subjects who are under treatment for chronic disorders
2) Body mass index (BMI) less than 18.5 or greater than 30
3) Subjects who are allergic to black soybean
20
日本語
名 | 慎介 |
ミドルネーム | |
姓 | 木戸 |
英語
名 | Shinsuke |
ミドルネーム | |
姓 | Kido |
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近畿大学
英語
KINDAY University
日本語
農学部食品栄養学科 臨床栄養学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition, Department of Food Science and Nutition, Faculty of Agriculture
631-8505
日本語
奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-8006
skido@nara.kindai.ac.jp
日本語
名 | 慎介 |
ミドルネーム | |
姓 | 木戸 |
英語
名 | Shisnuke |
ミドルネーム | |
姓 | Kido |
日本語
近畿大学
英語
KINDAY University
日本語
農学部食品栄養学科 臨床栄養学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition, Department of Food Science and Nutition, Faculty of Agriculture
631-8505
日本語
奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-8006
skido@nara.kindai.ac.jp
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近畿大学
英語
KINDAY University
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その他
英語
Otsuka Food Co., Ltd.
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大塚食品
日本語
琵琶湖研究所
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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近畿大学農学部生命倫理委員会
英語
The Ethics Committee of Faculty of Agriculture, KINDAI University
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631-8505 奈良県奈良市中町3327-204
英語
3327-204, Nakamachi, NARA 631-8505, JAPAN
0742-43-1894
syomu-info@nara.kindai.ac.jp
いいえ/NO
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2022 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
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試験終了/Completed
2022 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 02 | 月 | 11 | 日 |
2022 | 年 | 07 | 月 | 30 | 日 |
2022 | 年 | 11 | 月 | 20 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 27 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055835
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055835
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |