UMIN試験ID | UMIN000048998 |
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受付番号 | R000055819 |
科学的試験名 | 植物抽出物含有食品の単回摂取時の安全性検討試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/09/15 |
最終更新日 | 2023/05/16 11:53:52 |
日本語
植物抽出物含有食品の単回摂取時の安全性検討試験
英語
Safety evaluation of a single intake of a test food containing Plant extract
日本語
植物抽出物含有食品の単回摂取時の安全性検討試験
英語
Safety evaluation of a single intake of a test food containing Plant extract
日本語
植物抽出物含有食品の単回摂取時の安全性検討試験
英語
Safety evaluation of a single intake of a test food containing Plant extract-
an open-label, single arm study
日本語
植物抽出物含有食品の単回摂取時の安全性検討試験
英語
Safety evaluation of a single intake of a test food containing Plant extract
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物抽出物含有食品の1日摂取量、その3倍量および5倍量の単回摂取時の安全性を検討する
英語
To evaluate the safety of single intake of foods containing Plant extract, at recommended daily dose as well as triple and quintuple doses
安全性/Safety
日本語
英語
検証的/Confirmatory
該当せず/Not applicable
日本語
自覚症状、医師診察所見、理学的検査、臨床検査
英語
Subjective symptoms, physician's examination findings, physical examination, clinical examination
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
いいえ/NO
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
植物抽出物含有食品を1日摂取目安量―植物抽出物含有食品を1日摂取目安量の3倍量を単回摂取―植物抽出物含有食品を1日摂取目安量の5倍量を単回摂取
英語
Single intake of recommended daily dosage of test food containing Plant extract followed by single intake of its 3 times ,then aingle intake of its 5 times with 6 days or more intervals.
日本語
英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の日本人男女
2. 設定された来院日に試験会場へ通うことが可能な者
3. 試験開始前に試験の参加に同意し、同意文書に署名および日付を自署できる者
英語
1. Japanese males and females aged 20- and 65 at the time of informed consent
2. Subjects who can be available to the study site on the visiting dates
3. Subjects who consented to participate in the study prior to the start of the study and be able to sign and date the consent document by themselves.
日本語
1. 重篤な既往歴がある者および肝障害、腎・心疾患、臓器障害、糖尿病、その他重篤な疾患に罹患している者
2. 消化器系切除術歴がある者(虫垂切除を除く)
3. 治療中の慢性疾患を有する者
4. 試験に関連してアレルギー発症の恐れがある者
5. 胃腸症状において、排便頻度や便性状が大きく変化し易いと自覚している者
6. アルコール多飲(純アルコール換算60 g超/日)の者および過度に喫煙(20本超/日)する者(統一管理下での試験中において禁煙出来ない者)
7. 妊娠中あるいは試験期間中に妊娠、授乳の予定がある者
8. 深夜勤務者、長時間の残業の繰り返しが有る者や不規則シフト勤務の者
9. 他の食品摂取や薬剤などを服用する試験、化粧品および薬剤等を塗布する試験に参加中の者もしくは試験中に別途参加する予定がある者
10. 試験で用いる飲食物において由来が明示されていない成分を、宗教上等の理由等により、摂取できない可能性がある者
11. 背景調査の回答結果から、被験者として不適と判断された者
12. 摂取開始前臨床検査値および測定値に、基準範囲から著しく外れた値の者
13. 試験責任医師により本試験参加に不適切と判断された者
英語
1. Subjects with a serious medical history and those suffering from hepatic disorder, renal or cardiac disease, organ failure, diabetes mellitus, or other serious diseases
2. Subjects with a history of gastrointestinal resection (except for appendicectomy)
3. Subjects with chronic diseases under treatment
4. Subjects who are at risk of developing an allergy in relation to the study
5. Subjects who are aware that the frequency of defecation or stool characteristics may easily change significantly as gastrointestinal symptoms.
6. Heavy drinkers of alcohol (>60 g/day of pure alcohol) or excessive smokers (>20 cigarettes/day) or smokers who cannot quit smoking during the study under unified control.
7. Pregnant or planning to become pregnant or breastfeeding during the study period
8. Subjects who work late at night, work overtime for a long period of time, or work the irregular shifts
9. Subjects who are participating in other study in which test foods or drugs are taken, or in which cosmetics or drugs are applied, or who plan to participate in other study during the study period.
10. Subjects who may need to avoid consuming the food or beverage used in the study with religious or other reasons, since the origin of the ingredients are not specified.
11. Those who are judged to be unsuitable as subjects based on the results of the background survey.
12. Subjects whose physical or clinical examination data prior to the start of intake are significantly out of the reference range.
13. Subjects who are judged to be inappropriate to participate in this study by the investigator.
10
日本語
名 | 小百合 |
ミドルネーム | |
姓 | 松岡 |
英語
名 | Sayuri |
ミドルネーム | |
姓 | Matsuoka |
日本語
株式会社ファンケル
英語
FANCL Corporation
日本語
総合研究所
英語
FANCL Research Institute
2440806
日本語
神奈川県横浜市戸塚区上品濃12-13
英語
12-13 Kamishinano, Totsuka, Yokohama, Kanagawa, 244-0806, Japan
045-820-3755
matsuoka@fancl.co.jp
日本語
名 | 功 |
ミドルネーム | |
姓 | 竹原 |
英語
名 | Isao |
ミドルネーム | |
姓 | Takehara |
日本語
株式会社クリニカル・サポート・コーポレーション
英語
Clinical Support Corporation, Ltd.
日本語
食品事業部
英語
Food Service Division
060-0061
日本語
札幌市中央区南1条西8丁目4-1
英語
4-1 South 1 West 8, Chuo-ku, Sapporo, Hokkaido, 060-0061, Japan
011-223-3130
takehara@csc-smo.co.jp
日本語
その他
英語
FANCL Corporation
日本語
株式会社ファンケル
日本語
総合研究所
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
FANCL Corporation
日本語
株式会社ファンケル
日本語
総合研究所
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
医療法人北武会 美しが丘病院 倫理審査委員会
英語
Medical Corporation Hokubukai Utsukushigaoka Hospital Ethical Review Board
日本語
北海道札幌市清田区真栄61番地1
英語
61-1 Shinei, Kiyota-ku, Sapporo, Hokkaido, 004-0839, Japan
011-882-0111
matsuda@ughp-cpc.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
社会医療法人大成会 福岡記念PET・健診センター(福岡県)
2023 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
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日本語
英語
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試験終了/Completed
2022 | 年 | 09 | 月 | 08 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 16 | 日 |
2022 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 22 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055819
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055819