UMIN試験ID | UMIN000048976 |
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受付番号 | R000055799 |
科学的試験名 | 植物由来の生理活性成分の併用摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/09/21 |
最終更新日 | 2023/12/20 10:00:16 |
日本語
植物由来の生理活性成分の併用摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握
英語
Evaluation of the effects of combined consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood
日本語
植物由来の生理活性成分の併用摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握
英語
Evaluation of the effects of combined consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood
日本語
植物由来の生理活性成分の併用摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握
英語
Evaluation of the effects of combined consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood
日本語
植物由来の生理活性成分の併用摂取が血中バイオマーカー 濃度に与える影響の把握
英語
Evaluation of the effects of combined consumption of test foods containing plant-derived bioactive substances on the biomarker in blood
日本/Japan |
日本語
健常
英語
Healthy subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
植物由来の生理活性成分の併用摂取が血中バイオマーカー濃度に与える影響を評価する。また、植物由来の生理活性成分の併用摂取が食欲に与える影響を副次的に評価する。
英語
To evaluate the effects of combined ingestion of plant-derived bioactive substances on blood biomarker concentrations. In addition, the effect of combined ingestion of plant-derived bioactive substances on appetite will be evaluated as the secondary endpoints.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血中バイオマーカー濃度
英語
Blood biomarker concentrations
日本語
食欲スコア、摂取栄養素
英語
Appetite score, nutrient intake
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
いいえ/NO
はい/YES
中央登録/Central registration
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品、被験飲料摂取(3週間)
英語
Intake the test food and drink for 3 weeks
日本語
プラセボ食品、プラセボ飲料摂取(3週間)
英語
Intake the placebo food and drink for 3 weeks
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)20歳以上、65歳未満の男女
2)電子日誌アプリ(e-DCA)を使用可能な者
3)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、内容を理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
英語
1) Subjects who are males and females over 20 years old and under 65 years old
2) Subjects who can use the electronic logbook application
3) Subjects who agree to participate in this study with a written informed consent
日本語
1)食生活以外で血中バイオマーカー濃度に大きく影響する因子がある (習慣的な飲酒、もしくは喫煙をしている、試験開始の1か月以内に何らかの感染症に罹患している、試験開始の1か月以内に抗生物質を服用している、慢性的な消化器疾患がある)
2)血中バイオマーカー濃度以外で食欲に大きく影響する因子がある (日常的な欠食がある、ホルモン治療を行っている [ステロイドを含む])
3)採血に際して有害事象のおそれがある (アルコール消毒が困難なほどのアルコール過敏、手指に皮膚疾患がある、高度の貧血のある)
4)スクリーニング時の自己採血にて、検査必要量(100μL)の採血ができない方
5)試験食品摂取によるアレルギー発生のおそれがある方
6)医薬品、健康食品 (特定保健用食品、栄養機能食品、機能性表示食品、オリゴ糖を含むシロップや粉末を含む)、もしくはサプリメントを常用している方 (※ただし、健康食品、サプリメントについては、試験開始の約1週間前から摂取を中止できる方は除く)
7)試験食品、試験飲料と同様の関与成分を含む食品 を習慣的に (週に2回以上) 摂取している方 (※ただし、試験開始の約1週間前から、これらの食品の摂取をどちらも週2回未満にできる方は除く)
8)本試験開始の1か月以内に他のヒト試験に参加している。
9)妊娠中の女性、妊娠を計画している女性、妊娠している可能性がある女性、及び授乳中の女性
10)その他、試験責任医師又は研究責任者が不適当と判断した方。
英語
1) Those who have factors other than dietary habits that greatly affect blood biomarker concentration (Habitual drinker or smoker, those who have an infectious disease within 1 month of the start of the study, those who take antibiotics within 1 month of the start of the study, those who have chronic digestive disorders)
2) Those who have factors other than blood biomarker concentration that greatly affect appetite (Those who eat less than two meals a day on some days, those who are undergoing hormone therapy [including steroid])
3) Those who may have adverse events when collecting blood (those who are sensitive to alcohol to the extent that alcohol disinfection is difficult, those who have skin diseases on their fingers, Those who with severe anemia)
4) Those who are unable to draw the required amount of blood (100 microL) at the screening
5) Those who may develop allergies due to ingestion of the test foods
6) Subjects who regularly use medicines, health foods, and supplements (Except for those who can stop taking health foods and supplements approximately one week prior to the start of the study)
7) Those who habitually consume (at least twice a week) foods containing the same active ingredients as the test foods and beverages (Except for those who can reduce the intake of these foods to less than twice a week for both about 1 week prior to the start of the study)
8) Those who participated in other human studies within 1 month of the start of this study
9) Pregnant or lactating women, women who expect to be pregnant during this study or may be pregnant
10) Any other medical and/or health reasons unfavorable to participation in the current study, as judged by the principal investigator
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日本語
名 | 悠介 |
ミドルネーム | |
姓 | 牛田 |
英語
名 | Yusuke |
ミドルネーム | |
姓 | Ushida |
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カゴメ株式会社
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
イノベーション本部自然健康研究部
英語
Nature & Wellness Research Department, Innovation Division
329-2762
日本語
栃木県那須塩原市西富山17番地
英語
17 Nishitomiyama, Nasushiobara, Tochigi, Japan
0287-36-2935
Yusuke_Ushida@kagome.co.jp
日本語
名 | 茂 |
ミドルネーム | |
姓 | 今井 |
英語
名 | Shigeru |
ミドルネーム | |
姓 | Imai |
日本語
株式会社レバレッジブレーン
英語
Leverage Brain Inc.
日本語
クリニカルトライアル部
英語
Clinical Trial Department
150-0002
日本語
東京都渋谷区渋谷1-4-7 パークアクシス渋谷202
英語
Shibuya 1-4-7 Shibuya-ku, Tokyo, Japan
080-7290-0404
imai@levbrain.com
日本語
その他
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
カゴメ株式会
日本語
日本語
英語
日本語
自己調達
英語
KAGOME CO., LTD.
日本語
カゴメ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
株式会社レバレッジブレーン
英語
Leverage Brain Inc.
日本語
英語
日本語
特定非営利活動法人 全国臨床研究協議会 (JCCR)
英語
Japan Conference of Clinical Research
日本語
東京都豊島区南池袋1-13-23
英語
1-13-23 Minamiikebukuro Toshima-ku, Tokyo, Japan
03-6868-7022
jccr-info@cts-smo.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
渋谷神山町診療所(東京都)/ Shibuya Kamiyamacho clinic(Tokyo)
2022 | 年 | 09 | 月 | 21 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 09 | 月 | 12 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 21 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 02 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 20 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055799
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055799