UMIN試験ID | UMIN000048985 |
---|---|
受付番号 | R000055780 |
科学的試験名 | 運動時の栄養状態、代謝動態および生理機能に関する基礎的研究(糖質、または、たんぱく質摂取による尿中C-ペプチド排泄量の変動) |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/09/22 |
最終更新日 | 2024/03/21 09:18:04 |
日本語
運動時の栄養状態、代謝動態および生理機能に関する基礎的研究(たんぱく質摂取と糖代謝に関する研究)
英語
Basic research on nutritional status, metabolism and physiological functions during exercise (Research on protein intake and glucose metabolism)
日本語
たんぱく質摂取と糖代謝に関する研究
英語
Research on protein intake and glucose metabolism
日本語
運動時の栄養状態、代謝動態および生理機能に関する基礎的研究(糖質、または、たんぱく質摂取による尿中C-ペプチド排泄量の変動)
英語
Basic research on nutritional status, metabolism and physiological functions during exercise (Changes in urinary C-peptide excretion due to carbohydrate or protein intake)
日本語
糖質、または、たんぱく質摂取による尿中C-ペプチド排泄量の変動
英語
Changes in urinary C-peptide excretion due to carbohydrate or protein intake
日本/Japan |
日本語
健常人(成人)
英語
Healthy person (Adult)
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
スキムミルク摂取に伴うインスリン分泌増加と筋たんぱく質分解抑制の機序解明のための基礎的資料を得る。
英語
To obtain basic data for elucidating the mechanism of increased insulin secretion and inhibition of muscle protein breakdown associated with skim milk intake
その他/Others
日本語
尿中C-ペプチド排泄量を指標として糖質、または、たんぱく質摂取後のインスリン分泌状況を比較検討する。
英語
Using urinary C-peptide excretion as an index, insulin secretion after carbohydrate or protein intake is compared.
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
尿中C-ペプチド排泄量
(糖質、または、たんぱく質摂取の前(1時間)と後(4時間))
英語
Urinary C-peptide excretion
(before (1 hour) and after (4 hours) carbohydrate or protein intake)
日本語
尿中クレアチニン排泄量、等
(糖質、または、たんぱく質摂取の前(1時間)と後(4時間))
英語
Urinary creatinine excretion, etc.
(before (1 hour) and after (4 hours) carbohydrate or protein intake)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
6
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
水摂取実験(実験1)a⇒(ウォッシュアウト期間)⇒グルコース溶液摂取実験(実験2)b⇒(ウォッシュアウト期間)⇒ラクトース溶液摂取実験(実験3)c⇒(ウォッシュアウト期間)⇒スキムミルク溶液摂取実験(実験4)d
a 水250ml、b 水250ml中にグルコースを約47g含有、c 水250ml中にラクトースを約23.5g含有、d 水250ml中にスキムミルクを約44g含有
英語
water intake (Exp. 1)a, (washout period), glucose solution intake (Exp. 2)b, (washout period), lactose solution intake (Exp. 3)c, (washout period), skim milk solution intake (Exp. 4)d
a water 250ml, b contains about 47g of glucose in 250ml of water, c contains about 23.5g of lactose in 250ml of water, d contains about 44g of skim milk in 250ml of water
日本語
実験1⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験2⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験4⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験3
英語
Exp. 1, (washout period), Exp. 2, (washout period), Exp. 4, (washout period), Exp. 3
日本語
実験1⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験3⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験2⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験4
英語
Exp. 1, (washout period), Exp. 3, (washout period), Exp. 2, (washout period), Exp. 4
日本語
実験1⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験3⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験4⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験2
英語
Exp. 1, (washout period), Exp. 3, (washout period), Exp. 4, (washout period), Exp. 2
日本語
実験1⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験4⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験2⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験3
英語
Exp. 1, (washout period), Exp. 4, (washout period), Exp. 2, (washout period), Exp. 3
日本語
実験1⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験4⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験3⇒(ウォッシュアウト期間)⇒実験2
英語
Exp. 1, (washout period), Exp. 4, (washout period), Exp. 3, (washout period), Exp. 2
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な18歳以上40歳未満の男性または女性
英語
Healthy men or women between the ages of 18 to 40
日本語
健康診断で異常所見が見られた場合
英語
If abnormal findings are found in the medical examination
6
日本語
名 | 哲雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 山田 |
英語
名 | Tetsuo |
ミドルネーム | |
姓 | Yamada |
日本語
関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
日本語
栄養学部管理栄養学科
英語
Department of Nutrition and Dietetics, College of Nutrition
236-8503
日本語
横浜市金沢区六浦東1-50-1
英語
1-50-1 Mutsuura-higashi, Kanazawa-ku, Yokohama, Japan
045-786-7221
tyyamada@kanto-gakuin.ac.jp
日本語
名 | 哲雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 山田 |
英語
名 | Tetsuo |
ミドルネーム | |
姓 | Yamada |
日本語
関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
日本語
栄養学部管理栄養学科
英語
Department of Nutrition and Dietetics, College of Nutrition
236-8503
日本語
横浜市金沢区六浦東1-50-1
英語
1-50-1 Mutsuura-higashi, Kanazawa-ku, Yokohama, Japan
045-786-7221
tyyamada@kanto-gakuin.ac.jp
日本語
関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
日本語
日本語
その他/Other
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
日本語
横浜市金沢区六浦東1-50-1
英語
1-50-1 Mutsuura-higashi, Kanazawa-ku, Yokohama, Japan
045-786-2924
kenkyu@kanto-gakuin.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
関東学院大学
2022 | 年 | 09 | 月 | 22 | 日 |
未公表/Unpublished
6
日本語
英語
遅れる予定/Delay expected |
日本語
データ整理中のため。
英語
Because the data is being organized.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2022 | 年 | 09 | 月 | 17 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 25 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 21 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 21 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055780
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055780
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |