UMIN試験ID | UMIN000048908 |
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受付番号 | R000055726 |
科学的試験名 | ヨーグルトの摂取が小学校の児童および教職員の健康状態へ与える影響の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/09/12 |
最終更新日 | 2023/09/11 09:36:07 |
日本語
ヨーグルトの摂取が小学校の児童および教職員の健康状態へ与える影響の検討
英語
A study on the effect of yogurt intake on the health condition of elementary school students and school staff
日本語
ヨーグルト摂取が健康状態へ与える影響の検討
英語
A study on the effect of yogurt intake on the health condition
日本語
ヨーグルトの摂取が小学校の児童および教職員の健康状態へ与える影響の検討
英語
A study on the effect of yogurt intake on the health condition of elementary school students and school staff
日本語
ヨーグルト摂取が健康状態へ与える影響の検討
英語
A study on the effect of yogurt intake on the health condition
日本/Japan |
日本語
成人と小児
英語
Adult and child
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
対象の小学校に通う児童や教職員にヨーグルトを継続摂取させることで、感冒症状の発症や健康状態に与える影響を検証する
英語
To explore the effect of continuous intake of yogurt by elementary school students and school staff on the onset cold symptoms and health condition
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
感冒症状による欠席/欠勤率
英語
Percentage of absences due to cold symptoms
日本語
感冒症状の罹患状況(頻度、日数)
健康状態のアンケート
英語
Cold symptoms (frequency and days)
Questionnaire of health condition
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
登校日にヨーグルトを8週間摂取→ウォッシュアウト期間(4週間)→登校日にヨーグルトを8週間非摂取
英語
Intake of yogurt on school day for 8 weeks -> Washout period (4 weeks) -> Non-intake of yogurt on school day for 8 weeks
日本語
登校日にヨーグルトを8週間非摂取→ウォッシュアウト期間(4週間)→登校日にヨーグルトを8週間摂取
英語
Non-intake of yogurt on school day for 8 weeks -> Washout period (4 weeks) -> Intake of yogurt on school day for 8 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
児童
(1)小学校に通う児童
(2)本試験の目的・内容について児童の親権者または未成年後見人である代諾者が十分に理解した上で、文書で試験参加に同意できる者
(3) インフォームド・アセントに同意した者
教職員
(1)小学校に週4日以上出勤する18歳以上の教職員
(2)本試験の目的や内容について十分に理解したうえで、試験参加に同意できる者
英語
School students
(1) Elementary school students
(2) Students whose parent or guardian can understand the purpose and the contents of this study, and is willing to provide consent as student's proxy
(3) Students who is willing to provide informed ascent
School staff
(1) School staff over 18 years old who go to the office over 4days per week
(2) School staff who can understand the purpose and the contents of this study, and are willing to provide consent
日本語
(1)乳アレルギーまたは乳糖不耐症の者
(2)フェニルケトン尿症の者
英語
(1) Subjects with allergy or lactose in tolerance
(2) Subjects with phenylketonuria
2750
日本語
名 | 紀宏 |
ミドルネーム | |
姓 | 指原 |
英語
名 | Toshihiro |
ミドルネーム | |
姓 | Sashihara |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd
日本語
乳酸菌研究所
英語
Food microbiology and Function Research Laboratories
192-0919
日本語
東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachioji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5842
toshihiro.sashihara@meiji.com
日本語
名 | 由夏 |
ミドルネーム | |
姓 | 勝倉 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Katsukura |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd
日本語
乳酸菌研究所
英語
Food microbiology and Function Research Laboratories
192-0919
日本語
東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachioji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5842
yuka.katsukura@meiji.com
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd
日本語
株式会社 明治
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
明治ヒト対象研究倫理審査委員会
英語
Meiji Institutional Review Board
日本語
〒192-0919 東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachioji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5900
MEIJI.IRB@meiji.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 12 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 08 | 月 | 10 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 10 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 12 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 27 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 11 | 日 |
2023 | 年 | 09 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055726
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055726
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |