UMIN試験ID | UMIN000048754 |
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受付番号 | R000055542 |
科学的試験名 | 高齢入院患者への適切な医療・ケア提供に向けた簡便で正確な非侵襲的栄養評価法の提案 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/09/01 |
最終更新日 | 2023/02/24 10:05:34 |
日本語
高齢入院患者の簡単な栄養評価法の提案
英語
Proposed brief nutritional assessment method for older inpatients.
日本語
高齢入院患者の簡単な栄養評価法の提案
英語
Proposed brief nutritional assessment method for older inpatients.
日本語
高齢入院患者への適切な医療・ケア提供に向けた簡便で正確な非侵襲的栄養評価法の提案
英語
A simple and accurate noninvasive nutritional assessment method for providing appropriate medical cure and care to older inpatients
日本語
高齢入院患者のための簡便で正確な非侵襲的栄養評価法
英語
A simple and accurate noninvasive nutritional assessment method for older inpatients
日本/Japan |
日本語
回復期リハビリテーション病棟入院患者(疾患は問わない)
英語
Rehabilitation unit inpatients (regardless of disease)
リハビリテーション医学/Rehabilitation medicine |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究の目的は,非侵襲的かつ客観的栄養指標となる可能性の高い Phase angleの年代・疾患別栄養障害のカットオフ値を算出し,栄養評価におけるPhase angleの臨床的に意義のある最小差を検証することである.
英語
The purpose of this study was to calculate age- and disease-specific nutritional impairment cutoff values for Phase angle, a potential noninvasive and objective nutritional indicator, and to examine the minimum clinically meaningful difference in Phase angle in nutritional assessment.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
・Phase angle
・Geriatric Nutritional Risk Index
上記評価においては初期評価では入院1週間以内,その1か月後に実施する.
英語
Phase angle
Geriatric Nutritional Risk Index
The above evaluations are performed within one week of admission for the initial evaluation, and one month later.
日本語
年齢,性,疾患名,身長,体重,発症から入院までの期間,併存疾患,CRP値,日常生活動作能力
英語
Age, sex, disease, height, weight, period of admission from the onset of the disease to the hospital, coexisting diseases, CRP value, ability to perform activities of daily living
観察/Observational
日本語
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英語
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英語
65 | 歳/years-old | 以上/<= |
100 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
回復期リハビリテーション病棟入院患者
英語
rehabilitation unit inpatients
日本語
ペースメーカーを装着している者
英語
Persons with pacemakers
1000
日本語
名 | 優太 |
ミドルネーム | |
姓 | 窪 |
英語
名 | Yuta |
ミドルネーム | |
姓 | Kubo |
日本語
星城大学
英語
Seijoh University
日本語
リハビリテーション学部
英語
Faculty of Rehabilitation and Care
476-8588
日本語
愛知県東海市富貴ノ台2-172
英語
2-172 Fukinodai, Tokai, Aichi
+81(0)526016451
kubo-yu@seijoh-u.ac.jp
日本語
名 | 優太 |
ミドルネーム | |
姓 | 窪 |
英語
名 | Yuta |
ミドルネーム | |
姓 | Kubo |
日本語
星城大学
英語
Seijoh University
日本語
リハビリテーション学部
英語
Faculty of Rehabilitation and Care
476-8588
日本語
愛知県東海市富貴ノ台2-172
英語
2-172 Fukinodai, Tokai, Aichi
+81(0)526016451
kubo-yu@seijoh-u.ac.jp
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星城大学
英語
Seijoh University
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英語
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文部科学省
英語
Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology
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日本の官庁/Japanese Governmental office
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英語
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英語
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英語
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星城大学研究倫理委員会
英語
he research ethics committee of Seijoh University
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愛知県東海市富貴ノ台2-172
英語
2-172 Fukinodai, Tokai, Aichi
+81(0)526016451
kubo-yu@seijoh-u.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2022 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
一般募集中/Open public recruiting
2022 | 年 | 06 | 月 | 29 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 29 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
2026 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
入院時,入院1か月後にデータを収集する.収集した値を基に,Phase angleにおける栄養障害のカットオフ値ならびに臨床的に意義のある最小差を求める.
英語
Data will be collected at admission and one month after admission. Based on the collected data, we will determine the cutoff values for nutritional impairment at the phase angle and the minimum clinically meaningful difference.
2022 | 年 | 08 | 月 | 25 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 24 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055542
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055542
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |