UMIN試験ID | UMIN000050268 |
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受付番号 | R000055488 |
科学的試験名 | レモン汁オメガ3油添加野菜ジュースが食後血糖に及ぼす影響に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/02/09 |
最終更新日 | 2024/08/13 09:45:13 |
日本語
レモン汁オメガ3油添加野菜ジュースが食後血糖に及ぼす影響に関する研究
英語
Effect of consuming vegetable juice with lemon and omega 3 oil on postprandial glucose concentration
日本語
レモン汁オメガ3油添加野菜ジュースが食後血糖に及ぼす影響に関する研究
英語
Effect of consuming vegetable juice with lemon and omega 3 oil on postprandial glucose concentration
日本語
レモン汁オメガ3油添加野菜ジュースが食後血糖に及ぼす影響に関する研究
英語
Effect of consuming vegetable juice with lemon and omega 3 oil on postprandial glucose concentration
日本語
レモン汁オメガ3油添加野菜ジュースの食後血糖上昇抑制効果
英語
Effect of consuming vegetable juice with lemon and omega 3 oil on postprandial glucose concentration
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy volunteers
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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炭水化物の摂取前にレモン汁とオメガ3油添加野菜ジュースを摂取した時の食後血糖値、インスリンを調べる
英語
The aim of this study is to assess the effect of vegetable juice with lemon and omega 3 oil on postprandial glucose parameters and insulin concentrations.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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食後血糖増加値
英語
Incremental blood glucose concentrations
日本語
食後インスリン
英語
Postprandial insulin concentrations
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
3
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
米飯摂取前にレモン汁オメガ3油添加野菜ジュースを摂取し、0,30,60,120分後に採血し、血糖値とインスリンを調べる。
英語
Participants consume vegetable juice with lemon and omega 3 oil before rice and examine the blood glucose and insulin concentrations.
日本語
米飯摂取前に野菜ジュースを摂取し、0,30,60,120分後に採血し、血糖値とインスリンを調べる
英語
Participants consume vegetable juice before rice and examine the blood glucose and insulin concentrations.
日本語
米飯摂取前に水(対照)を摂取し、0,30,60,120分後に採血し、血糖値とインスリンを調べる
英語
Participants consume water before rice and examine the blood glucose and insulin concentrations.
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
35 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
健常者
本試験の同意書に署名した者
試験責任者が本試験への参加を適切と判断した者
英語
Healthy volunteers
Individual whose written informed consents have been obtained
Individuals who are judged appropriate for the study by the principal
日本語
1型または2型糖尿病患者
ステロイド剤服用者
妊娠または妊娠の可能性のある女性
樹得な疾病があり、医師が被験者として不適当と判断した者
英語
Patients with type 1 and type 2 diabetes
Treatments with steroid
Women with possibility of pregnant of pregnant
Severe health problems not suitable fot the study
25
日本語
名 | 今井 |
ミドルネーム | |
姓 | 佐恵子 |
英語
名 | Saeko |
ミドルネーム | |
姓 | Imai |
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京都女子大学
英語
Kyoto Women's University
日本語
家政学部食物栄養学科
英語
Department of Food and Nutrition
6058501
日本語
京都市東山区今熊野北日吉町35
英語
35, Imakumano, Kitahiyoshi-cho, HIgashiyama-ku, Kyoto
+81755317128
imais@kyoto-wu.ac.jp
日本語
名 | 佐恵子 |
ミドルネーム | |
姓 | 今井 |
英語
名 | Saeko |
ミドルネーム | |
姓 | Imai |
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京都女子大学
英語
Kyoto Women's University
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家政学部食物栄養学科
英語
Department of Food and Nutrition
6058501
日本語
京都市東山区今熊野北日吉町35
英語
35, Imakumano, Kitahiyoshi-cho, HIgashiyama-ku, Kyoto
+81755317128
imais@kyoto-wu.ac.jp
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京都女子大学
英語
Department of Food and Nutrition, Kyoto Women's University
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食物栄養学科
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京都女子大学
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Department of Food and Nutrition, Kyoto Women's University
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その他/Other
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京都女子大学
英語
Kyoto Women's University
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京都市東山区今熊野北日吉町35
英語
35, Imakumano, Kitahiyoshi-cho, HIgashiyama-ku, Kyoto
+81755317128
imais@kyoto-wu.ac.jp
いいえ/NO
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京都女子大学(京都)
2023 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
21
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参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 08 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 10 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 09 | 月 | 10 | 日 |
2023 | 年 | 09 | 月 | 20 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 02 | 月 | 08 | 日 |
2024 | 年 | 08 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055488
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055488