UMIN試験ID | UMIN000048577 |
---|---|
受付番号 | R000055355 |
科学的試験名 | アーモンドミールの継続摂取が健康状態に及ぼす影響に関する探索的研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/08/04 |
最終更新日 | 2023/02/06 14:42:31 |
日本語
アーモンドミールの継続摂取が健康状態に及ぼす影響に関する探索的研究
英語
An exploratory study on the effects of continuous intake of almond meal on health conditions
日本語
アーモンドミールの継続摂取が健康状態に及ぼす影響に関する探索的研究
英語
An exploratory study on the effects of continuous intake of almond meal on health conditions
日本語
アーモンドミールの継続摂取が健康状態に及ぼす影響に関する探索的研究
英語
An exploratory study on the effects of continuous intake of almond meal on health conditions
日本語
アーモンドミールの継続摂取が健康状態に及ぼす影響に関する探索的研究
英語
An exploratory study on the effects of continuous intake of almond meal on health conditions
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
アーモンドミールの2週間摂取による健康状態への影響について評価する
英語
To assess the health effects of two-week consumption of almond meal
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
摂取前後における
腸内環境(尿中インドキシル硫酸、尿中クレアチニン)
英語
Intestinal environment (urinary indoxyl sulfate, urinary creatinine) before and after ingestion
日本語
摂取前後における
・酸化ストレス度(尿中8-OHdG、尿中クレアチニン)
・タンパク質充足検査(尿中尿素窒素、尿中クレアチニン)
・免疫検査(唾液中IgA)
英語
Oxidative stress level(urinary 8-OHdG, urinary creatinine)
Protein adequacy test (urinary urea nitrogen, urinary creatinine)
Immune test (IgA in saliva)
before and after ingestion
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
一日20gのアーモンドミールを2週間摂取
英語
Consume 20 g of almond meal daily for 2 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2. 20歳以上65歳未満の健康な日本人
英語
1. Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2. Healthy Japanese who are 20 years old or more and under 65 years old
日本語
1. 慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2. 試験食品またはアーモンドにアレルギー等を有する方
3. 試験食品やアーモンドを普段から多量に摂取している方
4. 腸内環境、免疫力に影響する可能性のある、あるいは抗酸化作用を持つ医薬品、保健機能食品(特定保健用食品、機能性表示食品および栄養機能食品)、タンパク質を補うための栄養補助食品(プロテインなど)などを常用している方
5. 試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した方、あるいは本研究同意後に他の試験に参加する予定のある方
6. 試験統括医師及び研究代表者の判断により不適格と判断した方
7. 授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
英語
1. Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history
2. Persons who are allergic to the test food or almond
3. Persons who regularly take a large amount of test food or almonds
4. Persons who regularly take medicines or foods with health claims that may affect the intestinal environment, immunity, and antioxidant effects, or nutritional supplements to supplement proteins.
5. Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam
6. Persons who were judged as inappropriate for study participants by the principal investigator
7. Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period, breastfeeding
20
日本語
名 | 吉勝 |
ミドルネーム | |
姓 | 細谷 |
英語
名 | Yoshikatsu |
ミドルネーム | |
姓 | Hosoya |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
営業企画部
英語
Sales Planning Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
hosoya@hc-sys.jp
日本語
名 | 吉勝 |
ミドルネーム | |
姓 | 細谷 |
英語
名 | Yoshikatsu |
ミドルネーム | |
姓 | Hosoya |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
営業企画部
英語
Sales Planning Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋4-6-15日新建物新橋ビル7F
英語
Nisshin Tatemono Shinbashi Bld. 7F, 4-6-15 Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
hosoya@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ota Oil Co. Ltd.
日本語
太田油脂株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
愛知県名古屋市昭和区白金1-14-18
英語
1-14-18 Shirakane, Showa-ku, Nagoya city, Aichi, JAPAN
052-734-8885
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
20
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 05 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 08 | 月 | 04 | 日 |
2023 | 年 | 02 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000055355
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000055355
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |