UMIN試験ID | UMIN000047969 |
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受付番号 | R000054683 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による腸内フローラ改善評価試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/06/06 |
最終更新日 | 2022/06/06 16:47:49 |
日本語
試験食品摂取による腸内フローラ改善評価試験
英語
confirmation test about improvements of intestinal environment by test-food intake
日本語
試験食品摂取による腸内フローラ改善評価試験
英語
confirmation test about improvements of intestinal environment by test-food intake
日本語
試験食品摂取による腸内フローラ改善評価試験
英語
confirmation test about improvements of intestinal environment by test-food intake
日本語
試験食品摂取による腸内フローラ改善評価試験
英語
confirmation test about improvements of intestinal environment by test-food intake
日本/Japan |
日本語
対象疾患名/Condition 健常人成人男女
英語
Healthy male/female adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の摂取が腸内細菌叢に与える改善効果を評価する
英語
to evaluate whether test-food intake can improve intestinal microflora
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
アンプリコンシーケンス解析による腸内細菌叢の変化や排便状況(回数、日数、量、性状)
英語
amplicon sequence analysis of changes in the behavior of intestinal microflora and bowel movement situation(frequency, number of days, amount, nature)
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品1粒を1日1回夕食後に摂取
英語
consumption of the test food(1capsule/ once a day) to the subjects after supper
日本語
対象食品1粒を1日1回夕食後に摂取
英語
consumption of the placebo food(1capsule/once a day) to the subjects after supper
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)18~60歳までの健常な男女
(2)当該試験について十分な説明を受け、内容を理解することができ、本人による文書同意が得られる者
(3)下剤を常用していない人
英語
(1) healthy male/female subjects ranging in age from 18 to 60
(2)subjects who gave informed consent to participate in this trial after being provided with an explanation of the protocol detail.
(3) subjects who do not regularly intake laxatives
日本語
(1)食品(主に大豆)にアレルギーのある人
(2)治療中の人、そして、抗生剤等の薬剤を服用している人、また、試験期間中に服用した人
(3)飲用開始直近3週間以内に研究製品を除く、プロバイオティクス、プレバイオティクス、制酸剤、非ステロイド性抗炎症薬を服用した人
英語
(1)subjects with previous medical history of drug and /or food allergy (especially in a soybean)
(2)subjects some kind of medical treatment continuously
(3)subjects who took probiotics, prebiotics, antacids, or non-steroidal anti-inflammatory drugs, excluding the research product, within the last 3 weeks of taking the test food
20
日本語
名 | 洋子 |
ミドルネーム | |
姓 | 小野寺 |
英語
名 | Yoko |
ミドルネーム | |
姓 | Onodera |
日本語
株式会社光英科学研究所
英語
KOEI SCIENCE LABORATORY Co., Ltd.
日本語
代表取締役社長
英語
President and Representative Director
351-0115
日本語
埼玉県和光市新倉5-1-25
英語
5-1-25, niikura, wako-shi, saitama, 351-0115, japan
0484673345
onodera@koei-science.com
日本語
名 | 澄江 |
ミドルネーム | |
姓 | 菅原 |
英語
名 | Sumie |
ミドルネーム | |
姓 | Sugawara |
日本語
株式会社光英科学研究所
英語
KOEI SCIENCE LABORATORY Co., Ltd.
日本語
企画室
英語
planning room
3510115
日本語
埼玉県和光市新倉5-1-25
英語
5-1-25, niikura, wako-shi, saitama, 351-0115, japan
0484673345
sugawara@koei-science.com
日本語
その他
英語
KOEI SCIENCE LABORATORY Co., Ltd.
日本語
株式会社光英科学研究所
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
KOEI SCIENCE LABORATORY Co., Ltd.
日本語
株式会社光英科学研究所
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
光英科学研究所研究倫理委員会
英語
KOEI SCIENCE LABORATORY Research Ethics Committee
日本語
埼玉県和光市新倉5-1-25
英語
5-1-25, niikura, wako-shi, saitama, 351-0115, japan
0484673345
ooya@koei-science.com
いいえ/NO
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英語
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英語
2022 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2022 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 08 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 04 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000054683
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000054683
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |