UMIN試験ID | UMIN000048504 |
---|---|
受付番号 | R000054308 |
科学的試験名 | 社員食堂を活用した栄養・食生活支援による食環境介入プログラムの実践的検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/10/01 |
最終更新日 | 2022/07/28 19:44:41 |
日本語
社員食堂を活用した栄養・食生活支援による食環境介入プログラムの実践的検証
英語
Practical verification of the food environment intervention program by nutrition and dietary habits support utilizing the employee cafeteria
日本語
社員食堂を活用した栄養・食生活支援
英語
Nutrition and dietary habits support utilizing the employee cafeteria
日本語
社員食堂を活用した栄養・食生活支援による食環境介入プログラムの実践的検証
英語
Practical verification of the food environment intervention program by nutrition and dietary habits support utilizing the employee cafeteria
日本語
社員食堂を活用した栄養・食生活支援
英語
Nutrition and dietary habits support utilizing the employee cafeteria
日本/Japan |
日本語
成人
英語
Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
社員食堂における食事提供を中心とした食環境整備のため、管理栄養士が参入し、従業員に対して総合的な栄養アセスメント、適切な栄養・食事管理、行動変容を導く栄養教育を実施する。栄養アセスメント結果および健康診断結果等の定期的な確認により、従業員の栄養状態を追跡、健康増進・生活習慣病予防のための実践・継続可能な食生活改善を提案する。
英語
In order to improve the food environment in the employee cafeteria, we will provide nutritional assessment, dietary management, and nutritional education to guide employees to change their behavior. By regularly checking the nutritional assessment results and health diagnosis results, we will track the nutritional status of employees and propose practical and sustainable dietary improvement methods for health promotion and prevention of lifestyle-related diseases.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
社員食堂を利用する対象者の習慣的なエネルギー・栄養素等摂取量を把握し、評価する。
英語
We understand and evaluate the habitual energy and nutrient intake of employees who use the employee cafeteria.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
社員食堂において、健康的な食事昼食を提供する
英語
Providing healthy eating and lunch at the employee cafeteria
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
従業員
英語
employee
日本語
従業員以外
英語
Non-employee
100
日本語
名 | 雅代 |
ミドルネーム | |
姓 | 近江 |
英語
名 | MASAYO |
ミドルネーム | |
姓 | OUMI |
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
栄養科学部
英語
Department of Nutritional Sciences
814-0198
日本語
福岡県福岡市城南区別府5-7-1
英語
5-7-1 Befu, Jonan-ku, Fukuoka 814-0198 JAPAN
092-851-2531
oumi@nakamura-u.ac.jp
日本語
名 | 雅代 |
ミドルネーム | |
姓 | 近江 |
英語
名 | MASAYO |
ミドルネーム | |
姓 | OUMI |
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
栄養科学部
英語
Department of Nutritional Sciences
814-0198
日本語
福岡県福岡市城南区別府5-7-1
英語
5-7-1 Befu, Jonan-ku, Fukuoka 814-0198 JAPAN
092-851-2531
oumi@nakamura-u.ac.jp
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
日本語
栄養科学部
日本語
英語
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
日本語
栄養科学部
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
中村学園大学
英語
Nakamura Gakuen University
日本語
福岡県福岡市城南区別府5-7-1
英語
5-7-1 Befu, Jonan-ku, Fukuoka 814-0198 JAPAN
092-851-2531
oumi@nakamura-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2022 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
2022 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000054308
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000054308
研究計画書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
---|---|
登録日時 | ファイル名 |