UMIN試験ID | UMIN000047894 |
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受付番号 | R000054190 |
科学的試験名 | ペインビジョンTMによる実験的急性痛の定量評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/06/01 |
最終更新日 | 2022/05/30 19:57:45 |
日本語
急性の痛みをペインビジョンTMによって数値化する試み
英語
Attempt to quantify acute pain using Pain Vision TM
日本語
痛みの数値化
英語
Quantification of pain
日本語
ペインビジョンTMによる実験的急性痛の定量評価
英語
Quantitative evaluation of experimental acute pain using Pain Vision TM
日本語
ペインビジョンによる急性痛評価
英語
Evaluation of acute pain using Pain Vision TM
日本/Japan |
日本語
急性痛
英語
acute pain
麻酔科学/Anesthesiology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
痛みの大きさを客観的に定量評価するのは困難とされてきたが、最近、PainVisionTMにより知覚電流による痛み評価(痛み度)が慢性痛の定量評価に有用と示されている。そこで、ボランティアを対象に、ヒト急性痛モデルでもPainVisionTMが痛みの定量評価に有用かを検討する。
英語
Although it has been difficult to objectively quantitatively evaluate the magnitude of pain, PainVisionTM has recently shown that pain evaluation (pain degree) by sensory current is useful for quantitative evaluation of chronic pain. Therefore, we will examine whether PainVisionTM is useful for quantitative evaluation of pain in human acute pain models for volunteers.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
PainVisionTMによる痛み度と、visual analogue scale (VAS)およびnumerical rating scale (NRS)の相関
英語
Correlation between pain degree using PainVisionTM and visual analogue scale (VAS) or numerical rating scale (NRS)
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
3
治療・ケア/Treatment
医薬品/Medicine | 医療器具・機器/Device,equipment |
日本語
カプサイシン:1%カプサイシン0.1 ml、皮下投与
英語
Capsaicin: 1% capsaicin 0.1 ml, subcutaneously administered
日本語
マスタードオイル:1 x 1 cm、5分間塗布
英語
Mustard oil: 1 x 1 cm, applied for 5 minutes
日本語
注射針穿刺:ディスポーザブル注射用針を皮膚へ垂直に5 mm穿刺する
英語
Needle puncture: Disposable needle puncture 5 mm perpendicular to the skin
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
80 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
①同意取得時において年齢が20歳以上の健康成人
②本研究への参加にあたり十分な説明を受けた後、被験者本人の自由意思に基づき文書による同意が得られた者
英語
1.Healthy adults who are 20 years of age or older at the time of consent acquisition
2.Persons who have obtained written consent based on the free will of the subject after receiving sufficient explanation for participation in this study.
日本語
①以前にカプサイシン(唐辛子)、マスタードオイル(マスタード)にアレルギーを有する方と針に恐怖を感じる方(先端恐怖症)
②中枢神経障害、心疾患、呼吸器疾患、腎疾患の既往がある患者
③鎮痛薬を服用している方
④妊婦または授乳中の女性患者
⑤その他、研究責任者が被験者として不適当と判断した者
英語
1.Those who have previously been allergic to capsaicin (chili pepper) and mustard oil (mustard) and those who are afraid of needles (aichmophobia)
2.Patients with a history of central nervous system disorder, heart disease, respiratory disease, or renal disease
3.Those who are taking painkillers
4.Pregnant or lactating female patients
5.Persons who the principal investigator deems inappropriate as a subject
18
日本語
名 | 樹人 |
ミドルネーム | |
姓 | 川真田 |
英語
名 | Mikito |
ミドルネーム | |
姓 | Kawamata |
日本語
信州大学医学部
英語
Shinshu university school of medicine
日本語
麻酔蘇生学教室
英語
Department of Anesthesiology and Resuscitology
390-8621
日本語
長野県松本市旭3-1-1
英語
3-1-1, Asahi, Matsumoto-city, Nagano, Japan
0263-37-2670
kawamata@shinshu-u.ac.jp
日本語
名 | 勇樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉山 |
英語
名 | Yuki |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshiyama |
日本語
信州大学医学部
英語
Shinshu university school of medicine
日本語
麻酔蘇生学教室
英語
Department of Anesthesiology and Resuscitology
390-8621
日本語
長野県松本市旭3-1-1
英語
3-1-1, Asahi, Matsumoto-city, Nagano, Japan
0263-37-2670
yoshiyama@shinshu-u.ac.jp
日本語
信州大学
英語
Shinshu university school of medicine, Department of Anesthesiology and Resuscitology
日本語
日本語
医学部麻酔蘇生学教室
日本語
英語
日本語
無し
英語
None
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無し
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その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
信州大学医学部医倫理委員会
英語
Shinshu University School of Medicine Medical Ethics Committee
日本語
長野県松本市旭3-1-1
英語
3-1-1 Asahi, Matsumoto, Nagano, Japan
0263-37-2572
mdrinri@shinshu-u.ac.jp
いいえ/NO
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英語
日本語
英語
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
限定募集中/Enrolling by invitation
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 05 | 月 | 30 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000054190
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000054190