UMIN試験ID | UMIN000047068 |
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受付番号 | R000053695 |
科学的試験名 | 試験食品の摂取による血中代謝物の経時変化の検証: クロスオーバー比較試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/03/03 |
最終更新日 | 2022/04/26 17:27:26 |
日本語
試験食品の摂取による血中代謝物の経時変化の検証
英語
The verification for the time-dependent change of blood metabolites of the test food
日本語
試験食品の摂取による血中代謝物の経時変化の検証
英語
The verification for the time-dependent change of blood metabolites of the test food
日本語
試験食品の摂取による血中代謝物の経時変化の検証: クロスオーバー比較試験
英語
The verification for the time-dependent change of blood metabolites of the test food: a crossover comparison trial
日本語
試験食品の摂取による血中代謝物の経時変化の検証
英語
The verification for the time-dependent change of blood metabolites of the test food
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Japanese subjects
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品Bの単回摂取後の代謝物の血中動態を試験食品Aを単回摂取した場合と比較して検証する
英語
To compare the change of blood metabolites of the test food A and B
生物学的利用性/Bio-availability
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
代謝物の血中濃度の曲線下面積
英語
The area under the curve of blood metabolites concentration
日本語
代謝物の最高血中濃度、各観察時期*の代謝物の血中濃度、24時間蓄尿中の代謝物の濃度
*各時点は試験食品摂取前、試験食品摂取1時間後、2時間後、4時間後、6時間後、24時間後を指す。
英語
The maximum blood concentration of metabolites, the measured values at each assessment point* of blood metabolites concentration, and metabolites concentration in 24-hour urine collection
*It indicates before test-food consumption, at one, two, four, six, and 24 hours after test-food consumption
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品:
(1) 試験食品A
(2) 試験食品B
用法・用量:
<試験食品A>試験食品摂取前の採血を行った後、試験食品A 270 mgを100 mLの水と一緒に摂取する。
<試験食品B>
試験食品摂取前の採血を行った後、試験食品B 300 mgを100 mLの水と一緒に摂取する。
※介入順序は試験食品A → 試験食品Bとし、単回摂取する。
英語
Test food:
(1) Test food A
(2) Test food B
Administration:
<Test food A>After taking blood samples before intake, take test food A (270 mg) with water (100 mL)
<Test food B>After taking blood samples before intake, take test food B (300 mg) with water (100 mL)
*The intervention sequence is test food A to test food B, and each food is single ingestion.
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 日本人
2. 男女両方
3. 20歳以上
4. 健常者
英語
1. Japanese
2. Male or female
3. Subjects aged 20 or more
4. Healthy subjects
日本語
1. 悪性腫瘍、心不全、心筋梗塞の治療中もしくは既往歴がある者
2. ペースメーカーや植え込み型除細動器を埋め込んでいる者
3. 以下の慢性疾患で治療中の者
不整脈、肝障害、腎障害、脳血管障害、リウマチ、糖尿病、脂質異常症、高血圧症、その他の慢性疾患
4. 特定保健用食品、機能性表示食品、その他の機能性が考えられる食品/飲料を日頃から摂取している者
5. 医薬品 (漢方薬を含む) ・サプリメントを常用している者
6. アレルギー (医薬品・試験食品関連食品) がある者
7. 妊娠中、授乳中、あるいは試験期間中に妊娠する意思のある者
8. 新型コロナウイルス感染症に罹患している者
9. 同意書取得日以前の28日間において他の臨床試験に参加していた者、あるいは試験期間中に参加予定のある者
10. その他、試験責任医師が本試験の対象として不適切と判断した者
英語
1. Subjects who are undergoing medical treatment or have a medical history of malignant tumor, heart failure, and myocardial infarction
2. Subjects who have a pacemaker or an implantable cardioverter defibrillator (ICD)
3. Subjects currently undergoing treatment for any of the following chronic disease: cardiac arrhythmia, liver disorder, kidney disorder, cerebrovascular disorder, rheumatism, diabetes mellitus, dyslipidemia, hypertension, or any other chronic diseases
4. Subjects who take "Foods for Specified Health Uses", "Foods with Functional Claims", or other functional food/beverage in daily use
5. Subjects currently taking medicines (include herbal medicines) and supplements
6. Subjects who are allergic to medications and/or the test-food-related products
7. Subjects who are pregnant, breast-feeding, and planning to become pregnant
8. Subjects who suffer from COVID-19
9. Subjects who have been enrolled in other clinical trials within the last 28 days before the agreement to participate in this trial or plan to participate another trial during this trial
10. Subjects who are judged as ineligible to participate in the study by the physician
8
日本語
名 | 毅 |
ミドルネーム | |
姓 | 髙良 |
英語
名 | Tsuyoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Takara |
日本語
医療法人社団盛心会 タカラクリニック
英語
Medical Corporation Seishinkai, Takara Clinic
日本語
院長
英語
Director
141-0022
日本語
東京都品川区東五反田2-3-2 タイセイビル9階
英語
9F Taisei Bldg., 2-3-2, Higashi-gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
03-5793-3623
t-takara@takara-clinic.com
日本語
名 | 雄志 |
ミドルネーム | |
姓 | 橋爪 |
英語
名 | Yushi |
ミドルネーム | |
姓 | Hashizume |
日本語
東洋精糖株式会社
英語
Toyo Sugar Refining Co., Ltd.
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総合開発室
英語
Research & Development Department
103-0016
日本語
東京都中央区日本橋小網町18番20号洋糖ビル
英語
Yoto Bldg., 18-20, Nihonbashikoami-cho, Chuo-ku, Tokyo, Japan.
03-3668-7874
hashizume-y@toyosugar.co.jp
日本語
その他
英語
Toyo Sugar Refining Co., Ltd.
日本語
東洋精糖株式会社
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Toyo Sugar Refining Co., Ltd.
日本語
東洋精糖株式会社
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自己調達/Self funding
日本語
英語
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医療法人社団 盛心会 タカラクリニック
宮崎大学
英語
Medical Corporation Seishinkai, Takara Clinic
University of Miyazaki
日本語
英語
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医療法人社団盛心会タカラクリニック倫理委員会
英語
the ethical committee of the Takara Clinic, Medical Corporation Seishinkai
日本語
東京都品川区東五反田2-3-2 タイセイビル9階
英語
9F Taisei Building, 2-3-2, Higashi-gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan.
03-5793-3623
IRB@takara-clinic.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
医療法人社団盛心会 タカラクリニック (東京都)
Medical Corporation Seishinkai, Takara Clinic (Tokyo, Japan)
2022 | 年 | 03 | 月 | 03 | 日 |
未公表/Unpublished
8
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 02 | 月 | 16 | 日 |
2022 | 年 | 02 | 月 | 16 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 04 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 06 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 03 | 月 | 03 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000053695
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000053695