UMIN試験ID | UMIN000046902 |
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受付番号 | R000053494 |
科学的試験名 | 献血時の塩分摂取による遅発性副作用の予防効果に関する準無作為化非盲検比較試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/03/01 |
最終更新日 | 2024/02/16 12:27:04 |
日本語
献血時の塩分摂取による血管迷走神経反応の予防効果に関する研究
英語
Preventive effect of salt intake at blood donation site on vasovagal reaction.
日本語
献血時の塩分摂取による血管迷走神経反応の予防効果に関する研究
英語
Preventive effect of salt intake at blood donation site on vasovagal reaction.
日本語
献血時の塩分摂取による遅発性副作用の予防効果に関する準無作為化非盲検比較試験
英語
A quasi-randomized controlled trial on prevention of delayed vasovagal reaction by salt intake at blood donation site.
日本語
献血時の塩分摂取による遅発性副作用の予防効果に関する準無作為化非盲検比較試験
英語
A quasi-randomized controlled trial on prevention of delayed vasovagal reaction by salt intake at blood donation site.
日本/Japan |
日本語
血管迷走神経反応
英語
Vasovagal reaction
循環器内科学/Cardiology | 輸血医学/Blood transfusion |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
献血直前の塩分摂取が遅発性VVRの予防に有効であるかを検討する。
英語
The aim of this trial is to determine if salt intake just before blood donation may prevent delayed vasovagal reaction.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
献血終了前・献血終了後20分以内・献血終了後20分以降の3つの時期で生じたVVRの発生率。
英語
Incidence of VVR in 3 different phase of blood donation. ( i.e. before needle removal, within 20 minutes after needle removal, and more than 20 minutes after needle removal.).
日本語
VVRのリスク因子に関連する年齢、性別、循環血液量、既献血回数について調整を行ったVVR発生率の比較。
英語
Comparison of incidence of VVR after adjustment by age, sex, estimated blood volume, and donation history.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
集団/Cluster
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
いいえ/NO
施設をブロックとみなしている/Institution is considered as a block.
はい/YES
準ランダム化/Pseudo-randomization
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
塩分チャージタブレッツ3粒(1粒当たり塩分相当量0.108g)を献血前に摂取する。
英語
Eat 3 candies containing salt (0.108g of salt per 1 candy) prior to blood donation.
日本語
通常の手順で献血を行う。
英語
Donate blood according to usual protocol.
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
17 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
選択基準:1)献血を希望して献血会場に来場し、採血基準を満たしている者 2)400mL全血献血の希望者。
英語
Eligibility criteria: 1) person who is willing to donate blood and visiting blood donation site, and eligible for blood donation. 2) person who is willing to donate 400mL whole blood.
日本語
除外基準:次の3項目に1つでも当てはまる場合には研究に組み入れることができない。 1)医師より塩分制限を指示されている者、2)乳製品にアレルギーのある者。3)研究への参加に同意が得られない者
英語
Exclusion criteria: Blood donors are excluded from this trial if 1) they are under salt restriction by their doctors, or 2) they are allergic for dairy products, or 3) their informed consent may not be obtained,
458252
日本語
名 | 寛子 |
ミドルネーム | |
姓 | 難波 |
英語
名 | Noriko |
ミドルネーム | |
姓 | Namba |
日本語
日本赤十字社 東京都赤十字血液センター
英語
Japanese Red Cross Tokyo Metropolitan Blood Center
日本語
事業推進二部医務課
英語
Division of medical affairs
162-8639
日本語
東京都新宿区若松町12-2
英語
12-2 Wakamatucho Sihjukuku Tokyo
0352723532
n-namba@ktks.bbc.jrc.or.jp
日本語
名 | 寛子 |
ミドルネーム | |
姓 | 難波 |
英語
名 | Noriko |
ミドルネーム | |
姓 | Namba |
日本語
日本赤十字社 東京都赤十字血液センター
英語
Japanese Red Cross Tokyo Metropolitan Blood Center
日本語
事業推進二部医務課
英語
Division of medical affairs
162-8639
日本語
東京都新宿区若松町12-2
英語
12-2 Wakamatucho Sihjukuku Tokyo
0352723532
https://www.bs.jrc.or.jp/ktks/tokyo/2021-028-20240331.pdf
n-namba@ktks.bbc.jrc.or.jp
日本語
その他
英語
Japanese Red Cross Tokyo Metropolitan Blood Center
日本語
日本赤十字社 東京都赤十字血液センター
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Japanese Red Cross Society
Blood Service Headquarter
日本語
日本赤十字社
日本語
血液事業本部
財団/Non profit foundation
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
日本語
日本赤十字社血液事業本部中央血液研究所
英語
Japanese Red Cross Society Blood Service Headquater Central Blood Institute
日本語
東京都江東区辰巳2-1-67
英語
2-1-67 Tatsumi Koto-ku Tokyo
0355347508
kenkyu1@jrc.or.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
一般募集中/Open public recruiting
2021 | 年 | 12 | 月 | 17 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 17 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 15 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 02 | 月 | 14 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000053494
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000053494