UMIN試験ID | UMIN000046852 |
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受付番号 | R000053456 |
科学的試験名 | 噛みごたえレベルの検証 ―グミの物性値の比と咬筋総仕事量の比の比較― |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/06/01 |
最終更新日 | 2022/12/14 12:28:54 |
日本語
噛みごたえレベルの検証
―グミの物性値の比と咬筋総仕事量の比の比較―
英語
The study to verify the level of "Kamigotae".
-A comparison between ratio of gummy's textural properties and ratio of masseter muscle's total muscle activity-
日本語
噛みごたえレベルの検証
英語
The study to verify the level of "Kamigotae".
日本語
噛みごたえレベルの検証
―グミの物性値の比と咬筋総仕事量の比の比較―
英語
The study to verify the level of "Kamigotae".
-A comparison between ratio of gummy's textural properties and ratio of masseter muscle's total muscle activity-
日本語
噛みごたえレベルの検証
英語
The study to verify the level of "Kamigotae".
日本/Japan |
日本語
20歳以上60歳未満の健常成人
英語
Healthy adult (range in age from 20 to 50s)
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
装置で測定したグミの物性値の比と、咬筋筋電図から得られる総仕事量の比の相関性を検証する。
英語
To verify correlation between ratios of gummy's textural properties and ratios of masseter muscle's total muscle activity. Gummy's textural properties will be measured by specific measuring equipment. Masseter muscle's total muscle activity will be measured by surface electrode.
その他/Others
日本語
各種グミを咀嚼した時の咬筋筋電図から得られる総仕事量の比の相関性を検証する。
英語
To verify correlation between ratios of masseter muscle's total muscle activity when chewing different types of gummies.
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
装置から得られるグミの物性値の比とグミ咀嚼時の咬筋筋電計測から得られる咬筋総仕事量の比較。
英語
A comparison between ratio of gummy's textural properties that measured by specific measuring equipment and masseter muscle's total muscle activity that measured by surface electromyograohy (EMG) of masseter.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
グミ、4種類12粒+水
英語
4 kinds of gummies, 12 pieces for total + water
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 社員ボランティア
2.本試験の同意取得日において20歳以上60歳未満の男女
3.本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、試験の内容を十分に理解したうえで自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
英語
1.Volunteers from employees of Meiji co., Ltd.
2.Healthy adults range in age from 20 to 50s at the time of informed consent.
3.Subjects who agree to participate in this study with a written informend consent after receiving sufficient explanation relating to this study.
日本語
1.ゼラチンアレルギー、りんごアレルギーまたは乳アレルギーを有する者
2.唾液分泌を低減する可能性のある医薬品を日常的に服用している者
3.第三大臼歯(親知らず)以外の欠損歯がある者
4.咀嚼時に違和感がある者
5.治療中の歯を有する者
6.試験食品を好まない者
7.本研究業務に関わり、結果にバイアスが生じる可能性のある社員
8. その他、研究責任者が研究対象者として不適格と判断した者
英語
1.Subjects who have gelatin, apple or dairy product allergy.
2.Subjects who take medicines that may reduce saliva secretion often.
3. Subjects with missing teeth other than third molars (wisdom teeth).
4.Subjects who feel uncomfortable with mastication.
5.Subjects who has teeth under treatment.
6.Subjects who does not like samples.
7.Subjects who get involved in this research project and might be biased to results.
8.Subjects who are judged unsuitable for this study by the principal investigator.
10
日本語
名 | 義雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 外山 |
英語
名 | Yoshio |
ミドルネーム | |
姓 | Toyama |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd
日本語
研究本部
英語
R&D Division
192-0919
日本語
東京都八王子市七国1―29―1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachioji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5824
yoshio.toyama@meiji.com
日本語
名 | 玲奈 |
ミドルネーム | |
姓 | 神田 |
英語
名 | Reina |
ミドルネーム | |
姓 | Kanda |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd
日本語
研究本部
英語
R&D Division
192-0919
日本語
東京都八王子市七国1―29―1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachioji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5824
reina.kanda@meiji.com
日本語
その他
英語
R&D Division of Meiji Co., Ltd
日本語
株式会社 明治 研究本部
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
none
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
明治臨床試験審査委員会
英語
Meiji clinical review committee
日本語
〒192-0919 東京都八王子市七国1―29―1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachioji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5900
MEIJI.IRB@meiji.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
株式会社 明治 イノベーションセンター(東京都)/Meiji Co., Ltd Meiji Innovation center (Tokyo)
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
https://www.meiji.co.jp/corporate/pressrelease/2022/1006_01/index.html
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日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
なし
英語
None
日本語
英語
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英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 12 | 月 | 09 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 09 | 日 |
2022 | 年 | 02 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 04 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 04 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 20 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 02 | 月 | 07 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 14 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000053456
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000053456
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |