UMIN試験ID | UMIN000046764 |
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受付番号 | R000053338 |
科学的試験名 | 食物繊維含有乳清ペプチド消化態栄養剤の使用経験に基づく医師を対象とした非介入、アンケート調査研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/01/28 |
最終更新日 | 2023/09/26 14:19:49 |
日本語
食物繊維含有乳清ペプチド消化態栄養剤の使用経験に基づく医師を対象とした非介入、アンケート調査研究
英語
A non-interventional, questionnaire-based study of doctors based on their experience with oligomeric formula of whey peptides containing dietary fiber
日本語
食物繊維含有乳清ペプチド消化態栄養剤の使用経験に基づく医師を対象とした非介入、アンケート調査研究
英語
A non-interventional, questionnaire-based study of doctors based on their experience with oligomeric formula of whey peptides containing dietary fiber
日本語
食物繊維含有乳清ペプチド消化態栄養剤の使用経験に基づく医師を対象とした非介入、アンケート調査研究
英語
A non-interventional, questionnaire-based study of doctors based on their experience with oligomeric formula of whey peptides containing dietary fiber
日本語
食物繊維含有乳清ペプチド消化態栄養剤の使用経験に基づく医師を対象とした非介入、アンケート調査研究
英語
A non-interventional, questionnaire-based study of doctors based on their experience with oligomeric formula of whey peptides containing dietary fiber
日本/Japan |
日本語
経腸栄養不耐症
英語
Enteral feeding intolerance
内科学一般/Medicine in general | 消化器内科学(肝・胆・膵)/Hepato-biliary-pancreatic medicine |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食物繊維含有乳清ペプチド消化態栄養剤(ペプタメン プレビオ)の使用経験がある医師に対し、患者への使用実態に関するアンケート調査を実施し、製品の有用性を評価する。
英語
To evaluate the usefulness of the product by conducting a questionnaire survey of doctors who have experience using oligomeric formula of whey peptides containing dietary fiber (PEPTAMEN PREBIO) on patients.
その他/Others
日本語
該当なし
英語
Not applicable
日本語
1)回答医師の背景(病院の種類、病床数、診療科)
2)ペプタメン プレビオ使用患者の背景(性別、年齢、基礎疾患、併用薬剤、ペプタメン プレビオ投与前の主な栄養管理の方法)
3)ペプタメン プレビオの使用実績
4)ペプタメン プレビオを使用した理由
5)ペプタメン プレビオの使用を終了した理由
6)使用患者の栄養状態の変化
7)使用患者の下痢症状の変化
8)ペプタメン プレビオ使用後、下痢の変化に寄与した成分
9)使用患者の逆流・嘔吐症状の変化
10)使用意向
11)使用を想定する患者像
英語
1) Background of doctors who responded to the questionnaire of this study (type of hospital, number of beds, department)
2) Background of patients using PEPTAMEN PREBIO (sex, age, basal disease, concomitant drug, main method of nutritional management before using PEPTAMEN PREBIO)
3) Experience of using PEPTAMEN PREBIO
4) Reasons for using PEPTAMEN PREBIO
5) Reasons for discontinuation of use of PEPTAMEN PREBIO
6) Changes in the nutritional status of patients using PEPTAMEN PREBIO
7) Changes in diarrhea symptoms in patients using PEPTAMEN PREBIO
8) Components that contributed to the change of diarrhea after using PEPTAMEN PREBIO
9) Changes in reflux and vomiting symptoms in patients using PEPTAMEN PREBIO
10) Willingness to use PEPTAMEN PREBIO
11) Patients to be considered for use of PEPTAMEN PREBIO
日本語
英語
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
本研究への登録時点において、以下の基準をすべて満たしている医師を本研究の研究対象者とする。
1)研究内容を十分理解し、本研究への参加について、本人の自由意思による同意がwebサイト上で得られた医師
2)ペプタメン プレビオの使用経験を有する医師
3)24時間救急対応可能な入院病床を有する医療機関に勤務している医師
4)自身で質問票の入力・回答ができる医師
英語
Doctors who meet all of the following criteria at the time of enrollment in this study will be considered subjects of this study.
1) Doctors who understood the study and have given informed consent to participate in the study on the website
2) Doctors with experience in the use of PEPTAMEN PREBIO
3) Doctors who work at a medical institution that has inpatient beds with 24-hour emergency response capability
4) Doctors who is able to input and answer the questionnaire by themselves
日本語
設定なし
英語
No setting
200
日本語
名 | 征和 |
ミドルネーム | |
姓 | 鎌田 |
英語
名 | Yukikazu |
ミドルネーム | |
姓 | Kamada |
日本語
ネスレ日本株式会社 ネスレヘルスサイエンスカンパニー
英語
Nestle Health Science Company, Nestle Japan Ltd.
日本語
マーケティング&メディカルアフェアーズ統括部
英語
Marketing & Medical Affairs
140-0002
日本語
東京都品川区東品川2丁目2番20号
英語
2-2-20 Higashi-Shinagawa, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
03-5769-6227
Yukikazu.Kamada@jp.nestle.com
日本語
名 | 太樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 高野 |
英語
名 | Hiroki |
ミドルネーム | |
姓 | Takano |
日本語
ネスレ日本株式会社 ネスレヘルスサイエンスカンパニー
英語
Nestle Health Science Company, Nestle Japan Ltd.
日本語
マーケティング&メディカルアフェアーズ統括部
英語
Marketing & Medical Affairs
140-0002
日本語
東京都品川区東品川2丁目2番20号
英語
2-2-20 Higashi-Shinagawa, Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
03-5769-6227
Hiroki.Takano@jp.nestle.com
日本語
その他
英語
Nestle Health Science Company, Nestle Japan Ltd.
日本語
ネスレ日本株式会社 ネスレヘルスサイエンスカンパニー
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Nestle Health Science Company, Nestle Japan Ltd.
日本語
ネスレ日本株式会社 ネスレヘルスサイエンスカンパニー
日本語
マーケティング&メディカルアフェアーズ統括部
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
たかはしクリニック倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board of Takahashi Clinic
日本語
兵庫県神戸市灘区岩屋北町5丁目-1-31
英語
5-1-31 Iwayakita-machi, Nada-ku, Kobe City, Hyogo, Japan
078-882-6432
kishimoto.satoshi@neues.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 01 | 月 | 28 | 日 |
http://www.pieronline.jp/content/article/0386-3603/50110/1973
最終結果が公表されている/Published
http://www.pieronline.jp/content/article/0386-3603/50110/1973
100
日本語
論文中に記載
英語
Stated in the research paper
2023 | 年 | 09 | 月 | 26 | 日 |
日本語
英語
日本語
論文中に記載
英語
Stated in the research paper
日本語
論文中に記載
英語
Stated in the research paper
日本語
論文中に記載
英語
Stated in the research paper
日本語
論文中に記載
英語
Stated in the research paper
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 01 | 月 | 07 | 日 |
2022 | 年 | 01 | 月 | 18 | 日 |
2022 | 年 | 01 | 月 | 28 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
本研究は、webを介したアンケート調査により、観察情報を収集する。
収集するデータは、評価項目に示す情報である。
英語
In this study, observational information will be collected via a web-based questionnaire.
The data to be collected is the information shown in the primary endpoints
2022 | 年 | 01 | 月 | 28 | 日 |
2023 | 年 | 09 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000053338
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000053338