UMIN試験ID | UMIN000046642 |
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受付番号 | R000053203 |
科学的試験名 | 試験食品の摂取による体組成に与える影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/01/17 |
最終更新日 | 2022/08/03 16:27:05 |
日本語
試験食品の摂取による体組成に与える影響
英語
Effects of test food on body composition
日本語
試験食品の摂取による体組成に与える影響
英語
Effects of test food on body composition
日本語
試験食品の摂取による体組成に与える影響
英語
Effects of test food on body composition
日本語
試験食品の摂取による体組成に与える影響
英語
Effects of test food on body composition
日本/Japan |
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健常
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の摂取が体組成に及ぼす影響を検証する
英語
This study aims to examine effects of test food on body composition.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
体組成(InBodyによる測定;体重、体水分量、筋肉量(部位別)、骨格筋量、タンパク質量、ミネラル量、骨ミネラル量、体脂肪量(部位別)、体脂肪率、基礎代謝量、内臓脂肪レベル、SMI、BMI、インピーダンス(部位別・周波数別)など)
英語
Body composition (Analysis by InBody; weight, body water content, skeletal muscle mass (segmental analysis), total protein mass, total mineral content, bone mineral content, body fat mass (segmental analysis), body fat percentage, basal metabolic rate, visceral fat level, SMI, BMI, impedance(segmental analysis))
日本語
各種アンケート
英語
Various questionnaires
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
はい/YES
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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試験食品を経口摂取(4週間)
英語
Oral ingestion of the test food for four weeks
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プラセボ食品を経口摂取(4週間)
英語
Oral ingestion of the placebo food for four weeks
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上60歳未満の男女
2) BMIが18.5以上30.0未満の方
3) 試験期間中、定期的に(週2回以上)運動できる者
4) 試験期間中、プロテイン製品を摂取しない者
5) 健康な者で、慢性身体疾患がない者
6) 本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
7) 指定された測定日に来所でき、測定を受ける事のできる者
8) 試験期間中、新型コロナワクチンを接種しない者
9) 試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
英語
1) Individuals aged 20-59 years.
2) Individuals whose BMIs are >=18.5 and <30.
3) Individuals who can exercise more than twice a week during this test period.
4) Individuals who do not take any protein-fortified product for this test period.
5) Individuals who are healthy and do not have chronic disease.
6) Individuals who are fully informed about this study, have the ability to agree, participate voluntarily with good understanding, and agree informed consent in writing.
7) Individuals who can visit an inspection facility and be inspected in designated days.
8) Individuals who do not get vaccinated against COVID-19 for this test period.
9) Individuals judged appropriate for this study by the principal investigator.
日本語
1) 現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
2) 肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
3) 消化器官に併存疾患および既往歴のある者(既往歴については、試験責任医師判断にて試験参加に影響のない既往歴は可とする)
4) アルコール依存症、又はその他の精神障害を有する者
5) 過去1ヶ月において、疾患治療を目的とした、薬物の摂取習慣のある者(頭痛、月経痛、感冒などの頓服歴は除く)
6) 試験期間中、花粉症など季節性アレルギー症状を発症する恐れがある者。具体的な花粉症として、カバノキ科:ハンノキ、オオバヤシャブシ、白樺、スギ科:スギ、ヒノキ、キク科:ブタクサ、ヨモギ、イネ科:カモガヤ、オオアワガエリなどが対象となる。
7) 食物アレルギーのある者(既往歴含む)
8) 乳糖不耐性の者、牛乳や乳製品が苦手な者
9) 高度の貧血がある者
10) 空腹時血糖値が糖尿病領域の者(空腹時血糖126mg/dL以上)
11) 喫煙習慣のある者
12) 女性:妊娠中、授乳中あるいは妊娠の可能性ならびに試験期間中に妊娠を計画している者
13) 試験期間中、生活習慣を変更する可能性のある者(夜間勤務、長期の旅行など)
14) 現在、ならびに過去1ヶ月以内において、被験食品含有成分を多く含む機能性表示食品、健康食品、サプリメント類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者
15) 過去6ヶ月以内に入院を伴う治療を受けた者、また試験期間中に入院予定のある者
16) 現在、他ヒト臨床試験に参加している者、他ヒト臨床試験参加後、1ヶ月間が経過していない者
17) その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
1) Individuals who have some chronic disease, and under medical treatment.
2) Individuals who have or had a history of sever diseases such as hepatopathy, kidney damage, heart disease, lung, and blood disease.
3) Individuals who have or had a history of severe gastrointestine disease (who can participate it if the principal investigator permit).
4) Individuals who are heavy drinker of alcohol or have some mental disorder.
5) Individuals who are under medications medical treatment in the past 1 month (excluding medications to be taken only once, such as headache medicine, menstrual pain medicine, common cold medicine, etc.).
6) Individuals who will develop seasonal allergic such as to pollen for test period. Examples of pollen include birch family, cedar family, asteraceae family, and poaceae family.
7) Individuals who have allergic to certain foods (including a history of allergies).
8) Individuals who are lactose intolerant or do not like milk and dairy products.
9) Individuals who are currently treating anemia.
10) Individuals whose fasting blood glucose level is in the diabetic range (more than 126mg/dL).
11) Individuals who are a smoker.
12) Females who are planning to get pregnant or are currently pregnant and lactating.
13) Individuals who have or will possibly have irregular life rhythms for this test period (due to late night overtime work, long business trips, etc.).
14) Individuals who take food for specified health use or foods with functional or supplements including this functional ingredients now or in the past 1 month, or are planning to take them for this test period.
15) Individuals who were hospitalized in the past 6 months, or are planning to be hospitalized for this test period.
16) Individuals who are currently participating in other clinical trials, or have not passed 1 month after participating, in other clinival traials.
17) Individuals judged inappropriate for this study by the principal investigator.
100
日本語
名 | 裕子 |
ミドルネーム | |
姓 | 内田 |
英語
名 | Hiroko |
ミドルネーム | |
姓 | Uchida |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
研究所・健康科学研究センター
英語
Health Science and Research Center, R&D institute
230-8504
日本語
神奈川県横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimodueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-6140
h-uchida-ji@morinaga.co.jp
日本語
名 | 良一 |
ミドルネーム | |
姓 | 伊藤 |
英語
名 | Ryouichi |
ミドルネーム | |
姓 | Ito |
日本語
森永製菓株式会社
英語
MORINAGA & CO., LTD.
日本語
研究所・健康科学研究センター
英語
Health Science and Research Center, R&D institute
230-8504
日本語
神奈川県横浜市鶴見区下末吉2-1-1
英語
2-1-1, Shimodueyoshi, Tsurumi-ku, Yokohama
045-571-6140
r-ito-ih@morinaga.co.jp
日本語
その他
英語
3H Medi Solution
日本語
3Hメディソリューション
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英語
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自己調達
英語
Morinaga & Co., Ltd
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森永製菓株式会社
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営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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特定非営利活動法人 東京アレルギー呼吸器疾患研究所 倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board of Non-profit organization Tokyo Allergy and Respiratory Disease Research Institute
日本語
東京都台東区蔵前1-8-6 リバーサイドタワー蔵前3F
英語
4F Sanwauchikanda Building, 3-3-5 Uchikanda, Chiyoda-ku, Tokyo
080-7360-0910
info@inclusion-p.com
いいえ/NO
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英語
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英語
医療法人社団知正会 東京センタークリニック
2022 | 年 | 01 | 月 | 17 | 日 |
未公表/Unpublished
100
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 11 | 月 | 04 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 18 | 日 |
2021 | 年 | 12 | 月 | 10 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 03 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000053203
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000053203
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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