UMIN試験ID | UMIN000046553 |
---|---|
受付番号 | R000053113 |
科学的試験名 | 低糖質メニューが生理作用に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/02/01 |
最終更新日 | 2024/07/08 09:05:25 |
日本語
低糖質メニューが生理作用に及ぼす影響
英語
Effect of low-carbohydrate menu on physiological effects
日本語
低糖質メニューが生理作用に及ぼす影響
英語
Effect of low-carbohydrate menu on physiological effects
日本語
低糖質メニューが生理作用に及ぼす影響
英語
Effect of low-carbohydrate menu on physiological effects
日本語
低糖質メニューが生理作用に及ぼす影響
英語
Effect of low-carbohydrate menu on physiological effects
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
healthy
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
血糖スパイク対策として、糖質摂取量のコントロールや摂取の方法が提案されている。本研究では、血糖値上昇を緩やかにするための必要な食事方法や食事自体を提案することを目的とし、外食や中食メニューでの血糖値上昇について調べる。本研究の成果は、糖質制限のために外食での血糖値コントロールを行う方法に関して社会に発信でき、意義があると考えられる。
英語
As a measure against blood glucose spikes, control of carbohydrate intake and methods of intake have been proposed. The purpose of this study is to propose the necessary dietary method and meal itself to moderate the increase in blood glucose level, and to investigate the increase in blood glucose level in eating out and prepared meal menus. The results of this study can be disseminated to society regarding methods for controlling blood glucose levels by eating out to limit carbohydrates, and are considered to be significant.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
食事を30 回ほど噛みながら10 分以内で食していただき、食前、食開始から15, 30, 45, 60, 90, 120 分後の血糖値を測定する。
英語
Subjects have within 10 minutes while chewing about 30 times, and measure the blood glucose level before meals and 15, 30, 45, 60, 90, 120 minutes after the start of meals.
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
外食低糖質食 1回
英語
Eating Out Low Carbohydrate Meals
Once
日本語
中食低糖質食 1回
英語
Ready-to-eat low carbohydrate meal
Once
日本語
中食普通食 1回
英語
Ready-to-eat normal meal
Once
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
健康であること。
英語
healthy
日本語
妊娠中、授乳中および生理中の女性。
過去1 年間の検査で耐糖能異常がある。
降圧剤など薬剤の服用がある。
空腹時血糖が100㎎/dl以上。
小麦、大豆、豚肉、牛肉などにアレルギーがある。
研究チームに属している。
英語
Pregnant, lactating and menstruating women.
Impaired glucose tolerance on examination for the past year.
Take drugs such as antihypertensive drugs.
Fasting blood glucose is 100 mg / dl or more.
Allergic to wheat, soybeans, pork, beef, etc.
belonging to a research team.
20
日本語
名 | 由佳子 |
ミドルネーム | |
姓 | 林 |
英語
名 | Yukako |
ミドルネーム | |
姓 | Hayashi |
日本語
京都大学
英語
Kyoto University
日本語
大学院農学研究科
英語
Graduate School of Agriculture
611-0011
日本語
宇治市五ヶ庄
英語
Gokasho Uji
0774383750
hayashi.yukako.7s@kyoto-u.ac.jp
日本語
名 | 由佳子 |
ミドルネーム | |
姓 | 由佳子 |
英語
名 | Yukako |
ミドルネーム | |
姓 | Hayashi |
日本語
京都大学
英語
Kyoto University
日本語
大学院農学研究科
英語
Graduate School of Agriculture
611-0011
日本語
宇治市五ヶ庄
英語
Gokasho Uji
0774383750
hayashi.yukako.7s@kyoto-u.ac.jp
日本語
その他
英語
Kyoto University
日本語
京都大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Zensho holdings
日本語
ゼンショーホールディングス
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
京都大学
英語
Kyoto University
日本語
宇治市五ヶ庄
英語
Gokasho Uji
0774383750
hayashi.yukako.7s@kyoto-u.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
一般募集中/Open public recruiting
2022 | 年 | 01 | 月 | 04 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 13 | 日 |
2022 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
2026 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 08 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000053113
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000053113