UMIN試験ID | UMIN000046319 |
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受付番号 | R000052859 |
科学的試験名 | 要支援者に対する食の統合医療的介入効果に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/04/01 |
最終更新日 | 2023/12/11 12:15:44 |
日本語
要支援者に対する食の統合医療的介入効果に関する研究
英語
A Study on the effects of Complementary and integrative medical intervention of food on people requiring support.
日本語
要支援者に対する食の統合医療的介入効果に関する研究
英語
A Study on the effects of Complementary and integrative medical intervention of food on people requiring support.
日本語
要支援者に対する食の統合医療的介入効果に関する研究
英語
A Study on the effects of Complementary and integrative medical intervention of food on people requiring support.
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要支援者に対する食の統合医療的介入効果に関する研究
英語
A Study on the effects of Complementary and integrative medical intervention of food on people requiring support.
日本/Japan |
日本語
嚥下障害
英語
Dysphagia
リハビリテーション医学/Rehabilitation medicine | 歯学/Dental medicine |
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
1.発酵食品摂取による要支援者の腸内細菌叢の変化の解析
2.炭酸とろみ水を用いた摂食嚥下訓練の効果の検証
3.羊羹を用いた摂食嚥下アセスメントツールの開発
英語
1.Analysis of changes in the gut microbiota of people requiring support due to intake of fermented foods.
2.Evaluation of the effects of carbonated thickened water on swallowing exercises.
3.Development of a swallowing assessment tool using yokan(azuki bean jelly).
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
1.発酵食品摂取から1ヶ月後の腸内細菌叢
2.経口摂取確立までの期間、在院日数
3.固形食品の摂取可否
英語
1.Gut microbiota one month after intake of fermented foods
2.Duration of time to establish oral intake and hospital stay
3.Availability of solid food intake
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
炭酸とろみ水摂取群
英語
Carbonated thickened water intake group
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通常のとろみ水摂取群
英語
Normal thickened water intake group
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
急性期嚥下障害患者で、経口摂取を開始していないもの。
英語
Patients with acute dysphagia who have not started oral intake.
日本語
訓練を安全に実施することが困難と判断されるもの。全身状態が安定しないもの。研究への同意が得られなかったもの。
英語
Those who are considered to be unable to carry out the exercise safely. Those whose general condition is not stable. Those who have not consented to the research.
56
日本語
名 | 量晴 |
ミドルネーム | |
姓 | 中川 |
英語
名 | Kazuharu |
ミドルネーム | |
姓 | Nakagawa |
日本語
東京医科歯科大学
英語
Tokyo Medical and Dental University
日本語
摂食嚥下リハビリテーション学分野
英語
Department of Dysphagia Rehabilitation
113-8549
日本語
東京都文京区湯島1-5-45
英語
1-5-45, Yushima, Bunkyo, Tokyo 113-8549, Japan
03-5803-4560
nakagerd@tmd.ac.jp
日本語
名 | 量晴 |
ミドルネーム | |
姓 | 中川 |
英語
名 | Kazuharu |
ミドルネーム | |
姓 | Nakagawa |
日本語
東京医科歯科大学
英語
Tokyo Medical and Dental University
日本語
摂食嚥下リハビリテーション学分野
英語
Department of Dysphagia Rehabilitation
113-8549
日本語
東京都文京区湯島1-5-45
英語
1-5-45, Yushima, Bunkyo, Tokyo 113-8549, Japan
03-5803-4560
nakagerd@tmd.ac.jp
日本語
東京医科歯科大学
英語
Tokyo Medical and Dental University
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英語
日本語
国立研究開発法人日本医療研究開発機構
英語
AMED-CREST,AMED
日本語
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日本の官庁/Japanese Governmental office
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英語
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英語
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英語
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東京医科歯科大学歯学部倫理審査委員会
英語
Ethical Review Committee, School of Dentistry, Tokyo Medical and Dental University
日本語
東京都文京区湯島1-5-45
英語
1-5-45, Yushima, Bunkyo, Tokyo 113-8549, Japan
03-5803-5404
d-hyoka.adm@tmd.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
一般募集中/Open public recruiting
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 09 | 月 | 09 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 12 | 月 | 08 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000052859
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000052859
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |