UMIN試験ID | UMIN000045936 |
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受付番号 | R000052422 |
科学的試験名 | 運動後の低温環境が食欲およびエネルギー摂取量に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/11/01 |
最終更新日 | 2023/08/23 19:05:32 |
日本語
高強度走運動後の異なる環境温度が食欲およびエネルギー摂取量に及ぼす影響
英語
The effects of different ambient temperatures after high-intensity running on appetite and energy intake
日本語
走運動後の異なる環境温度が食欲に及ぼす影響
英語
Effects of different ambient temperatures after running on appetite
日本語
運動後の低温環境が食欲およびエネルギー摂取量に及ぼす影響
英語
The effects of cold exposure after exercise on appetite and energy intake
日本語
運動後の低温環境が食欲に及ぼす影響
英語
Effects of cold exposure after exercise on appetite
日本/Japan |
日本語
成人
英語
Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常若年男性を対象として、走運動後の1時間の異なる環境温度における座位安静が食欲およびエネルギー摂取量に及ぼす影響を検討する。
英語
This study aims to examine the effects of resting in different ambient temperatures after a one-hour run on appetite and energy intake in healthy young men
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
活性型グレリン
英語
Acylated ghrelin
日本語
身体特性、血圧、ペプチドYY及び食欲関連ホルモン
英語
Anthropometry, blood pressure, PYY and other appetite-related hormones
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food | その他/Other |
日本語
1時間のランニングを実施。運動後は低温で1時間の座位安静。その後、1時間内に試験食(ビュッフェ形式)を満腹になるまで自由摂取。異なる時点に採血より血中の生化学・ホルモンマーカーを測定し、食欲を評価する。
英語
Participant will be asked to run for one hour and then rest in a cold room for one hour. Thereafter, participants will be asked to consume a buffet meal within one hour. Blood samples will be collected at different time points for evaluating blood biochemical and appetite-related hormonal markers.
日本語
1時間のランニングを実施。運動後は室温で1時間の座位安静。その後、1時間内に試験食(ビュッフェ形式)を満腹になるまで自由摂取。異なる時点に採血より血中の生化学・ホルモンマーカーを測定し、食欲を評価する。
英語
Participant will be asked to run for one hour and then rest in a neutral room for one hour. Thereafter, participants will be asked to consume a buffet meal within one hour. Blood samples will be collected at different time points for evaluating blood biochemical and appetite-related hormonal markers.
日本語
室温で1時間の座位安静を実施する。その後、低温で1時間の座位安静を保つ。その後は1時間内に試験食(ビュッフェ形式)を満腹になるまで自由摂取。異なる時点に採血より血中の生化学・ホルモンマーカーを測定し、食欲を評価する。
英語
Participant will be asked to rest in a neutral room for 1 hour and then rest in a cold room for 1 hour. Thereafter that, participants will be asked to consume a buffet meal within one hour. Blood samples will be collected at different time points for evaluating blood biochemical and appetite-related hormonal markers.
日本語
室温で2時間の座位安静を実施する。その後、1時間内に試験食(ビュッフェ形式)を満腹になるまで自由摂取。異なる時点に採血より血中の生化学・ホルモンマーカーを測定し、食欲を評価する。
英語
Participant will be asked to rest in a neutral room for two hours. Thereafter, participants will be asked to consume a buffet meal within one hour. Blood samples will be collected at different time points for evaluating blood biochemical and appetite-related hormonal markers.
日本語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
29 | 歳/years-old | 以下/>= |
男/Male
日本語
①年齢が20歳以上29歳以下であること
②研究期間内に他の研究の対象者となっていないこと(研究内容の説明時に参加者に直接口頭で尋ね確認する)
③薬剤の服用およびサプリメントの使用が無いこと
④外科的疾患者ではないこと
⑤喫煙者ではないこと
⑥過去3ヶ月間に体重が3kg以上増減および研究期間内に減量を予定していない方
⑦研究内で提供される食品に食物アレルギーが無い方
英語
1.Age between 20 and 29 years old
2.Must not be the participant of others research within the research period (confirm by asking the participants directly and orally when explaining the research content)
3.Not taking any medications and dietary supplements
4.No surgical diseases
5.No smoker
6.A participant who performed weight changes plus or minus 3 kg in the past three months and who has no intention to weight loss during the study
7.A participant who can consume the test food in the study
日本語
①年齢が19歳未満または30歳以上であること
②研究期間内に他の研究の対象者となる予定のある者および既に他の研究の対象者とっている方
③薬剤の服用およびサプリメントの使用があること
④外科的疾患者であること
⑤喫煙者であること
⑥過去3ヶ月間に体重が3kg以上増減および研究期間内で減量を予定している方
⑦研究内で提供される食品に食物アレルギーがある方
英語
1.Age under 19 or above 30 years old
2.A participant who are scheduled to participate to others research
3.A participant who takes medications and dietary supplements
4.A participant who has surgical diseases
5.Smoker
6.A participant who performed weight changes plus or minus 3 kg in the past three months and who has an intention to weight loss during the study
7.A participant who cannot consume the test food in the study
20
日本語
名 | 政司 |
ミドルネーム | |
姓 | 宮下 |
英語
名 | Masashi |
ミドルネーム | |
姓 | Miyashita |
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早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
Mikajima 2-579-15, Tokorozawa, Saitama
0429476774
m.miyashita@waseda.jp
日本語
名 | 政司 |
ミドルネーム | |
姓 | 宮下 |
英語
名 | Masashi |
ミドルネーム | |
姓 | Miyashita |
日本語
早稲田大学
英語
Waseda University
日本語
スポーツ科学学術院
英語
Faculty of Sport Sciences
359-1192
日本語
埼玉県所沢市三ヶ島2-579-15
英語
Mikajima 2-5791-15, Tokorozawa, Saitama
0429476774
m.miyashita@waseda.jp
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早稲田大学
英語
Waseda University
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英語
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早稲田大学
英語
Waseda University
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その他/Other
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英語
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英語
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英語
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早稲田大学
英語
Waseda University
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東京都新宿区戸塚町1-104
英語
1-104, Totsuka-cho, Shinjyuku-ku, Tokyo
0352721639
rinri@list.waseda.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2021 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 08 | 月 | 20 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 14 | 日 |
2021 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2023 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 10 | 月 | 30 | 日 |
2023 | 年 | 08 | 月 | 23 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000052422
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000052422
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |