UMIN試験ID | UMIN000045876 |
---|---|
受付番号 | R000052362 |
科学的試験名 | アジア出身の女子学生を対象としたうま味活用効果検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/10/27 |
最終更新日 | 2021/10/26 16:36:19 |
日本語
アジア出身の女子学生を対象としたうま味活用効果検証
英語
Validation of umami effect for female students from Asia.
日本語
アジア出身の女子学生を対象としたうま味活用効果検証
英語
Validation of umami effect for female students from Asia.
日本語
アジア出身の女子学生を対象としたうま味活用効果検証
英語
Validation of umami effect for female students from Asia.
日本語
アジア出身の女子学生を対象としたうま味活用効果検証
英語
Validation of umami effect for female students from Asia.
日本/Japan |
日本語
成人健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
うま味が低食塩水溶液の塩味やおいしさに及ぼす影響について検証する。
英語
The aim of this study is to verify the effect of umami on the salty test or palatability of low salt solution.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
味覚(塩味、好ましさ)
英語
Taste (salty taste, palatability)
日本語
出身国、塩味嗜好、運動量の違いによる味覚(塩味、好ましさ)の違い。
英語
Differences in taste (saltiness, desirability) due to country of origin, saltiness preferences, and physical activity.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
実薬・標準治療対照/Active
6
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
0.3% NaCl水溶液(w/v)
英語
0.3% NaCl aqueous solution (w/v)
日本語
0.3% NaCl水溶液+0.3%グルタミン酸Na水溶液(w/v)
英語
0.3% NaCl + 0.3% glutamate Na aqueous solution (w/v)
日本語
0.6% NaCl水溶液(w/v)
英語
0.6% NaCl aqueous solution (w/v)
日本語
0.6% NaCl水溶液+0.3%グルタミン酸Na水溶液(w/v)
英語
0.6% NaCl + 0.3% glutamate Na aqueous solution (w/v)
日本語
0.9% NaCl水溶液(w/v)
英語
0.9% NaCl aqueous solution (w/v)
日本語
0.9% NaCl水溶液+0.3%グルタミン酸Na水溶液(w/v)
英語
0.9% NaCl + 0.3% glutamate Na aqueous solution (w/v)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
書面によるインフォームド・コンセントで本研究に参加することに同意したアジア出身の成人女性留学生。
英語
Adult women students from Asia who agreed to participate in this research with written informed consent.
日本語
(1) 摂食障害を有する者
(2) 味覚障害を有する者
(3) 2時間以内に食事を摂取した者
(4) 研究実施責任者が、試験参加に不適切と判断した者
英語
(1) Persons with eating disorders.
(2) Persons whit taste disorders.
(3) Persons who have eaten within 2 hours.
(4) Persons who judged that a principal investigator is inappropriate for participation in the examination.
100
日本語
名 | 雅規 |
ミドルネーム | |
姓 | 太田 |
英語
名 | Masanori |
ミドルネーム | |
姓 | Ohta |
日本語
福岡女子大学
英語
Fukuoka Women's University
日本語
国際文理学部 食・健康学科
英語
Department of Food and Health Sciences, Institutional College of Arts andSciences
813-8529
日本語
福岡市東区香住ヶ丘1-1-1
英語
1-1-1 Kasumigaoka, Higashi-ku, Fukuoka, Japan
092-991-2411
m-ohta@fwu.ac.jp
日本語
名 | 理恵子 |
ミドルネーム | |
姓 | 森田 |
英語
名 | Rieko |
ミドルネーム | |
姓 | Morita |
日本語
福岡女子大学
英語
Fukuoka Women's University
日本語
国際文理学部 食・健康学科
英語
Department of Food and Health Sciences, Institutional College of Arts andSciences
813-8529
日本語
福岡市東区香住ヶ丘1-1-1
英語
1-1-1 Kasumigaoka, Higashi-ku, Fukuoka, Japan
092-991-2411
r.morita@fwu.ac.jp
日本語
福岡女子大学
英語
Fukuoka Women's University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Society for Research on Umami Taste
日本語
うま味研究会助成
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
福岡女子大学疫学等研究倫理審査委員会
英語
Research Ethics Review Committee at Fukuoka Women's University
日本語
福岡市東区香住ヶ丘1-1-1
英語
1-1-1 Kasumigaoka, Higashi-ku, Fukuoka, Japan
092-661-2411
soumu@fwu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
福岡女子大学
2021 | 年 | 10 | 月 | 27 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
限定募集中/Enrolling by invitation
2021 | 年 | 09 | 月 | 16 | 日 |
2021 | 年 | 09 | 月 | 24 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 23 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
2021 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000052362
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000052362