UMIN試験ID | UMIN000044987 |
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受付番号 | R000051360 |
科学的試験名 | 食品成分が脳血流へ及ぼす影響の検討 (SIC-2021-05-SHKBSN) |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/08/23 |
最終更新日 | 2021/07/26 12:08:55 |
日本語
食品成分が脳血流へ及ぼす影響の検討 (SIC-2021-05-SHKBSN)
英語
A study of the effect of food ingredient on cerebral blood flow. (SIC-2021-05-SHKBSN)
日本語
食品成分が脳血流へ及ぼす影響の検討 (SIC-2021-05-SHKBSN)
英語
A study of the effect of food ingredient on cerebral blood flow. (SIC-2021-05-SHKBSN)
日本語
食品成分が脳血流へ及ぼす影響の検討 (SIC-2021-05-SHKBSN)
英語
A study of the effect of food ingredient on cerebral blood flow. (SIC-2021-05-SHKBSN)
日本語
食品成分が脳血流へ及ぼす影響の検討 (SIC-2021-05-SHKBSN)
英語
A study of the effect of food ingredient on cerebral blood flow. (SIC-2021-05-SHKBSN)
日本/Japan |
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健常成人
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分が脳血流への影響を確認する。
英語
To study the effect of food ingredients on cerebral blood flow.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
脳血流測定
英語
Cerebral blood flow
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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食品成分を配合した食品A(12週間)
英語
Ingredient A-containing food (12 weeks)
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食品成分を配合した食品B(12週間)
英語
Ingredient B-containing food (12 weeks)
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食品成分を配合しない食品(12週間)
英語
Ingredient-free food (12 weeks)
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英語
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英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 当該試験の意義、内容、目的を十分に理解し、当該試験の参加について文書にて同意を得られた者
(2) 年齢が50歳以上65歳未満の健常な男女
英語
(1) Subjects who can make self-judgment and are voluntarily giving written informed consent.
(2) From 50 to 65 years healthy men and women.
日本語
(1) 認知症、アルツハイマー病、精神疾患、脳血管疾患により治療、投薬を受けている者
(2) 脳神経系疾患、精神疾患の既往がある者、或いはそれらの疾患の疑いがある者
(3) 重篤な脳血管疾患、心疾患、肝疾患、腎疾患、消化器疾患、届出が必要な感染症などに罹患している者
(4) 糖尿病を発病している者
(5) 胃切除、胃腸縫合術、腸管切除など消化器系に大きな手術歴のある者
(6) 収縮期血圧が90 mmHg未満の者
(7) 血圧測定、血液検査で著しい異常が認められる者
(8) 閉経前後の女性で体調の著しい変化がみられる者
(9) 過去に採血によって気分不良や体調悪化を経験したことのある者
(10) 末梢静脈からの採血が困難な者
(11) 血液中ヘモグロビン濃度が男性は13g/dL未満、女性は12g/dL未満の者
(12) 頭部に金属(動脈瘤クリップ、骨固定用プレートなど)が入っている者
英語
(1) Subjects who are under medication for dementia, Alzheimer's disease, psychiatric disorder and cerebrovascular disease.
(2) Subjects who have a history or are suspected patient of cranial nerve disease and psychiatric disorders.
(3) Subjects who have serious cerebrovascular, cardiac, hepatic, renal, gastrointestinal diseases, and/or affected with infectious diseases requiring reports to the authorities.
(4) Subjects who are with diabetes mellitus.
(5) Subjects who have major surgical history relevant to the digestive system such as gastrectomy, gastrointestinal suture, or intestinal resection.
(6) Subjects who are with systolic blood pressure of less than 90 mmHg.
(7) Subjects who have unusually high and/or low blood pressure and/or abnormal hematological data.
(8) Pre- or post-menopausal women complaining of obvious physical changes.
(9) Subjects who experienced unpleasant feeling during drawing blood.
(10) Subjects who have difficulty in blood collection from peripheral veins.
(11) Subjects whose blood hemoglobin level is less than 13 g/dL for males and less than 12 g/dL for female.
(12) Subjects who have metal such as aneurysm clips, bone fixation plates in the head.
90
日本語
名 | 斉志 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
英語
Suntory global innovation center limited.
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研究部
英語
Research Institute
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, JAPAN
050-3182-0593
H_Watanabe@suntory.co.jp
日本語
名 | 友美 |
ミドルネーム | |
姓 | 中村 |
英語
名 | Yumi |
ミドルネーム | |
姓 | Nakamura |
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
英語
Suntory global innovation center limited.
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研究部
英語
Research Institute
619-0284
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京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, JAPAN
050-3182-2513
Yumi_Nakamura@suntory.co.jp
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北海道情報大学
英語
Hokkaido Information University
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英語
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その他
英語
Suntory global innovation center limited.
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サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
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営利企業/Profit organization
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英語
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北海道情報大学生命倫理委員会
英語
The ethics committee of Hokkaido Information University
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北海道江別市西野幌59番2
英語
59-2, Nishi-nopporo, Ebetsu, Hokkaido, 069-8585, JAPAN
011-385-4411
soumu@do-johodai.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2021 | 年 | 08 | 月 | 23 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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開始前/Preinitiation
2021 | 年 | 06 | 月 | 24 | 日 |
2021 | 年 | 08 | 月 | 23 | 日 |
2022 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 07 | 月 | 28 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051360
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051360
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |