UMIN試験ID | UMIN000044950 |
---|---|
受付番号 | R000051353 |
科学的試験名 | 超加工食品(ultra-processed foods)の栄養素構成の課題をふまえた活用のための予備的検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/07/25 |
最終更新日 | 2022/04/01 21:43:33 |
日本語
超加工食品(ultra-processed foods)の栄養素構成の課題をふまえた活用のための予備的検討
英語
Preliminary study for utilization of ultra-processed foods based on issues of nutrient intakes.
日本語
超加工食品の利用と栄養素構成の課題
英語
Ultra-processed foods and issues of nutrient intake.
日本語
超加工食品(ultra-processed foods)の栄養素構成の課題をふまえた活用のための予備的検討
英語
Preliminary study for utilization of ultra-processed foods based on issues of nutrient intakes.
日本語
超加工食品の利用と食塩摂取量に関する研究
英語
Association between ultra-processed foods and salt intake.
日本/Japan |
日本語
高血圧
英語
hypertension
循環器内科学/Cardiology |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
同じ料理でも、家庭で調理される料理に比べ、UPFの食事はエネルギーや食塩が多い食事となるのかを検討すること。
UPFの選択と組み合せによりUPFの栄養素構成の課題が解決するか検討すること。
英語
To examine consider if the UPF diet is a diet with more energy and salt than the dish cooked at home, even if it is the same dish.
To examine consider if whether the UPF nutrient composition problem is solved by selecting and combining UPF.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
尿中ナトリウム排泄量
英語
Urinary sodium excretion
日本語
尿中ナトリウム/カリウム比,
体重
英語
Urinary sodium-to-potassium ratio,
Body weight
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
普段の食事を、昼食・夕食のみ超加工食品で構成される食事に置き換える。
より望ましい超加工食品の利用を考案してもらい,昼食・夕食にその食事をとってもらう。
英語
Replace usual diet with a meal consisting of ultra-processed foods for lunch or dinner.
Have them devise the desired use of ultra-processed foods and have them eat for lunch and dinner.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
栄養学を専攻する女子大学生3年生から4年生
英語
3rd to 4th grade female college students majoring in nutrition
日本語
アレルギーを持っている者
英語
Those who have allergies
12
日本語
名 | ゆかり |
ミドルネーム | |
姓 | 武見 |
英語
名 | Yukari |
ミドルネーム | |
姓 | Takemi |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
食生態学研究室
英語
Nutrition Ecology
350-0288
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3-9-21 Chiyoda Sakado Saitama
049-282-3721
takemi@eiyo.ac.jp
日本語
名 | 馨 |
ミドルネーム | |
姓 | 小岩井 |
英語
名 | Kaori |
ミドルネーム | |
姓 | Koiwai |
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
公衆栄養学研究室
英語
Public health nutrition
350-0288
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3-9-21 Chiyoda Sakado Saitama
049-283-9092
koiwai.kaori@eiyo.ac.jp
日本語
女子栄養大学
英語
Kagawa Nutrition University
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Institute of Nutrition Sciences, Kagawa Nutrition University
日本語
女子栄養大学栄養科学研究所
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
女子栄養大学倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee of Kagawa Nutrition University
日本語
埼玉県坂戸市千代田3-9-21
英語
3-9-21 Chiyoda Sakado Saitama
049-282-1353
kenshien@eiyo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
女子栄養大学(埼玉県)/ Kagawa Nutrition University(Saitama Pref.)
2021 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
未公表/Unpublished
16
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 06 | 月 | 23 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 23 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 02 | 日 |
2022 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 07 | 月 | 25 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051353
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051353