UMIN試験ID | UMIN000044700 |
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受付番号 | R000051046 |
科学的試験名 | 試験食品の食後血中中性脂肪上昇抑制効果-プラセボ対照ランダム化二重盲検クロスオーバー法- |
一般公開日(本登録希望日) | 2021/06/30 |
最終更新日 | 2022/06/30 13:46:09 |
日本語
試験食品の食後血中中性脂肪上昇抑制効果-プラセボ対照ランダム化二重盲検クロスオーバー法-
英語
Effect of intake of a test food on postprandial blood triglyceride level -a randomized, double blind placebo-controlled, cross-over study-
日本語
試験食品の食後血中中性脂肪上昇抑制効果
英語
Effects of a test food on postprandial blood triglyceride level
日本語
試験食品の食後血中中性脂肪上昇抑制効果-プラセボ対照ランダム化二重盲検クロスオーバー法-
英語
Effect of intake of a test food on postprandial blood triglyceride level -a randomized, double blind placebo-controlled, cross-over study-
日本語
試験食品の食後血中中性脂肪上昇抑制効果
英語
Effects of a test food on postprandial blood triglyceride level
日本/Japan |
日本語
健常成人 (空腹時中性脂肪の値が150 mg/dl 未満の者)
英語
Healthy adult (who has fasting blood triglyceride level less than 150 mg/dl )
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
脂質を多く含む食品と試験食品を摂取した際の食後血中中性脂肪に対する有効性を検証する
英語
To examine the effect of a test food on postprandial blood triglyceride level after intake of high fat diet
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血中中性脂肪値の経時的変化及び血中濃度曲線下面積
(高脂肪食摂取前、摂取2時間後、摂取3時間後、摂取4時間後、摂取6時間後)
英語
The difference of serum triglyceride level at sequential sampling time points and AUC (area under the blood concentration - time curve)
(before ingestion of high fat diet, and 2, 3, 4, 6 hours after ingestion of a high fat)
日本語
RLPコレステロールの経時的変化及び血中濃度曲線下面積
その他脂質代謝関連因子
(総コレステロール、LDL-コレステロール、HDL-コレステロール、遊離脂肪酸、βリポタンパク、リポタンパク分画,リン脂質)
(高脂肪食摂取前、摂取2時間後、摂取3時間後、摂取4時間後、摂取6時間後)
身長、体重、BMI(高脂肪食摂取前)
英語
The difference of serum RLP cholesterol level at sequential sampling time points and AUC
Other lipid metabolism related factors
(Total cholesterol, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol, free fatty acid, beta lipoprotein, lipoprotein fraction, phospholipid)
(before ingestion of high fat diet and 2, 3, 4, 6 hours after ingestion of a high fat)
Height, body weight, BMI(before ingestion of high fat diet)
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
プラセボ食品単回摂取→ウォッシュアウト期間(6日間以上)→試験食品単回摂取
英語
Single ingestion of the placebo food-washout period (6 days or more)-single ingestion of the test food
日本語
試験食品単回摂取→ウォッシュアウト期間(6日間以上)→プラセボ食品単回摂取
英語
Single ingestion of the test food-washout period (6 days or more)-single ingestion of placebo food
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 同意取得時の年齢が20歳以上、65歳以下の男女
(2) 1年以内の健康診断の空腹時中性脂肪値が150 mg/dL未満である者
(3)試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で試験参加に同意した者
英語
(1) Healthy subjects aged 20 to 65 years old.
(2) Subjects whose fasting serum triglyceride levels are less than 150 mg/dL.
(3) Subjects giving written informed consent.
日本語
a. 悪性腫瘍、心不全、心筋梗塞の治療の既往歴がある者
b. 以下の慢性疾患で治療中の者
心房細動、不整脈、肝障害、腎障害、脳血管障害、リウマチ、糖尿病、脂質異常症、高血圧、その他の慢性疾患
c. 脂質代謝に影響を及ぼす医薬品(漢方薬を含む)、サプリメント・健康食品を常用している者
d. アレルギー(医薬品・試験食品関連食品)がある者
e. 妊娠中、授乳中、あるいは試験期間中に妊娠する意思のある者
f. その他、試験責任医師が本試験の対象として不適切と判断した者
英語
a. Subjects who have a history of treatment for malignancy, heart failure and myocardial infarction
b. Subjects who are being treated for the following chronic diseases; atrial fibrillation, arrhythmia, liver disorder, kidney disorder, cerebrovascular disorder, rheumatism, diabetes, dyslipidemia, hypertension, other chronic diseases
c c. Frequent users of medicine (includes TCM) and/or supplements and/or health foods that could affect lipid metabolism.
d. Subjects who have allergy (medical products, test food related food)
e. Subjects who are pregnant or breastfeeding or planning to get pregnant during the study
f. Subjects who are judged as unsuitable for the study by the physician in change due to other reason.
100
日本語
名 | 敦史 |
ミドルネーム | |
姓 | 山津 |
英語
名 | Yamatsu |
ミドルネーム | |
姓 | Atsushi |
日本語
株式会社ファーマフーズ
英語
Pharma Foods International Co., Ltd.
日本語
第一開発部
英語
R&D department
615-8245
日本語
京都市西京区御陵大原1-49
英語
1-49 Goryo-Ohara, Nishikyo-ku, Kyoto 615-8245, Japan
075-748-9829
a-yamatsu@pharmafoods.co.jp
日本語
名 | 裕晃 |
ミドルネーム | |
姓 | 山田 |
英語
名 | Hiroaki |
ミドルネーム | |
姓 | Yamada |
日本語
株式会社ファーマフーズ
英語
Pharma Foods International Co., Ltd.
日本語
第一開発部
英語
R&D department
615-8245
日本語
京都市西京区御陵大原1-49
英語
1-49 Goryo-Ohara, Nishikyo-ku, Kyoto 615-8245, Japan
075-748-9829
h-yamada@pharmafoods.co.jp
日本語
その他
英語
Pharma Foods International Co., Ltd.
日本語
株式会社ファーマフーズ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Mitsui Sugar Co., Ltd.
日本語
三井製糖株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
用賀アレルギークリニック臨床研究倫理審査委員会
英語
the ethics committees of Yoga Allergy Clinic
日本語
〒158-0097 東京都世田谷区用賀4-32-16
英語
4-32-16, Yoga, Setagaya-ku, Tokyo, 158-0097, Japan
03-5491-4478
jim@medipharma.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2021 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
未公表/Unpublished
85
日本語
英語
遅れる予定/Delay expected |
日本語
データ解析の遅れ
英語
delay of data analysis
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2021 | 年 | 05 | 月 | 28 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 11 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2021 | 年 | 06 | 月 | 29 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051046
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051046
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |