UMIN試験ID | UMIN000047180 |
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受付番号 | R000051016 |
科学的試験名 | 2型糖尿病教育入院患者における筋肉量維持・増強のための至適蛋白量の検討:無作為比較試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/03/16 |
最終更新日 | 2022/03/16 11:12:40 |
日本語
2型糖尿病教育入院患者における筋肉量維持・増強のための至適蛋白量の検討:無作為比較試験
英語
Assessment of optimal protein dosage for maintaining and synthesizing muscle volume in inpatients with type 2 diabetes: Randomized Controlled Trial
日本語
2型糖尿病教育入院患者における至適蛋白質量の検討
英語
The optimal protein intake for patients in type 2 diabetes educational admission
日本語
2型糖尿病教育入院患者における筋肉量維持・増強のための至適蛋白量の検討:無作為比較試験
英語
Assessment of optimal protein dosage for maintaining and synthesizing muscle volume in inpatients with type 2 diabetes: Randomized Controlled Trial
日本語
2型糖尿病教育入院患者における至適蛋白質量の検討
英語
The optimal protein intake for patients in type 2 diabetes educational admission
日本/Japan |
日本語
2型糖尿病患者
英語
patients with type 2 diabetes
内科学一般/Medicine in general | 内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism |
老年内科学/Geriatrics | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
現在のガイドラインでは2型糖尿病に対する至適タンパク質投与量が曖昧であり、現体重を理想体重に近づけ、筋肉量維持または増加する蛋白質量を決定する。
英語
Current guidelines is ambiguous about optimal protein doses for patients with type 2 diabetes. Hence, to assess the optimal protein doses that brings current body weight closer to ideal body weight and maintains or increases muscle volume.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
蛋白質投与量が1.3g/理想体重(kg)以上群 vs. 1.3g/理想体重(kg)未満群の筋肉量増加率
英語
Muscle volume increasing ratio between the two groups:
High dose group; protein dose of 1.3 g / ideal body weight (kg) or more vs.
Low dose group; protein dose of less than 1.3 g / ideal body weight (kg)
日本語
タンパク質投与量を~0.9/1.0/1.1/1.2/1.3/1.4/1.5g/kg ~に分け、どの投与量で筋肉量が減少から増加に転じるかを決定する。
英語
Divide the protein dose into ~ 0.9 / 1.0 / 1.1 / 1.2 / 1.3 / 1.4 / 1.5g / kg ~ to determine at which dose muscle volume changes from loss to increase.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
はい/YES
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
はい/YES
知る必要がない/No need to know
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
蛋白質補充群
英語
protein supplementation group
日本語
通常食群
英語
normal diet group
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | より上/< |
85 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
.
英語
.
日本語
.
英語
.
34
日本語
名 | 知夏 |
ミドルネーム | |
姓 | 山上 |
英語
名 | Chinatsu |
ミドルネーム | |
姓 | Yamagami |
日本語
九州栄養福祉大学
英語
Kyushu Nutrition Welfare University
日本語
栄養学
英語
Nutrition
803-8511
日本語
福岡県北九州市小倉北区下到津5-1-1
英語
5-1-1 Shimoitozu, Kokurakita, Kitakyushu, JAPAN
+81-93-561-2136
kishitani.hatahata@gmail.com
日本語
名 | 知夏 |
ミドルネーム | |
姓 | 山上 |
英語
名 | Chinatsu |
ミドルネーム | |
姓 | Yamagami |
日本語
九州栄養福祉大学
英語
Kyushu Nutrition Welfare University
日本語
栄養学
英語
Nutrition
803-8511
日本語
福岡県北九州市小倉北区下到津5-1-1
英語
5-1-1 Shimoitozu, Kokurakita, Kitakyushu, JAPAN
+81-93-561-2136
kishitani.hatahata@gmail.com
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九州栄養福祉大学
英語
Kyushu Nutrition Welfare University
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九州栄養福祉大学
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九州栄養福祉大学
英語
Kyushu Nutrition Welfare University
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九州栄養福祉大学
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自己調達/Self funding
日本語
英語
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新小文字病院
英語
Shin Komonji Hospital
日本語
英語
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新小文字病院
英語
Shin Komonji Hospital
日本語
福岡県北九州市門司区大里新町2-5
英語
2-5 Dairishinmachi, Mojiku, Kitakyushu, JAPAN
+81-93-391-1001
kishitani.hatahata@gmail.com
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
新小文字病院 (福岡県)
2022 | 年 | 03 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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一般募集中/Open public recruiting
2021 | 年 | 06 | 月 | 10 | 日 |
2021 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
2021 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 12 | 月 | 01 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 03 | 月 | 16 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000051016
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000051016
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |